Pienoismallit.net

Markku Rinne

Heinkel He 115A-2 12.9.2015 22:40 Malli
eerik oksanen kirjoitti:
Onpas iso heinkeli H-115.
Kaikki tarpeelinen sanottu edellä, mutta tuon koon malli vaatisi käytön ja kuluman jälkiä.
Kuten ponttoneihin, nehän lojuu vedessä melkein koko ajan.
Pakokaasun nokien jäljetkin on poissa tuossa.
Nyt se näytää ihan liian uudelta, suoraan tehtalta tullut konelta.
Ja muutama figuri koneen siivelle ja tikaisiin.
Kiitos kommenteistasi, pakokaasujäljet kyllä löytyy mutta valitettavasti näissä kuvissa ei kunnolla näy…jää alapuolikuvassa ikävästi ponttoonien taakse piiloon. Ponttooneihin olisi todella voinut kulumia mallintaa, niihin kaiketi eniten niitä jälkiä tuli.
Heinkel He 115A-2 12.9.2015 20:50 Malli
Jonkka kirjoitti:
Kuten Petri kommentoikin, pientä kiiltoa ja elottomuutta on havaittavissa mutta hattua täytyy nostaa sillä tuollaisen ison pinnan maalaaminen siveltimellä noin siistiksi ei varmaan ihan helppoa ole.

Sen verran on itselleni tuttu malli että olin tätä vielä alkuviikosta tilaamassa mutta rakentelukokemuksia/-arvosteluita luettuani päätin kuitenkin jättää tilauksesta pois. Sinänsä harmi kun tämä Special Hobbyn sarja taitaa olla tässä skaalassa ainoa vaihtoehto eikä ihan halpakaan. Kerrot että rakentaminen sujui mukavasti, yhteensopivuus- tai kestävyysongelmiako ei ollut? Esimerkiksi siiven ja rungon liitosta on arvioitu heikohkoksi.
Mielenkiintoinen rakennettava kuitenkin, eli ei muuta kuin tilaamaan vain, hinta taisi olla hieman yli viisikymppiä.

Muistaakseni ei siinä suurempia sovitusongelmia ollut, hieman joutui kittaamaan/hiomaan juuri rungon ja siipien liittymäkohdassa ja samoin taisi olla myös keulassa etuampumon kohdalla. Siivet kyllä asettuivat ihan tukevasti runkoon, eikä myöhemminkään mikään paikka alkanut aueta. Lasiosat myös istuivat hyvin kunhan muisti ensin kuivasovittaa niitä ja hioa ylimääräistä pois.

Ehkä haastavin kohta oli kuitenkin ponttooneiden tukiarkenteiden kanssa että sai ne käymään juuri oikeille kohdille niin että myös ponttoonit tulevat suoraan. Muistaakseni pari tukea jouduin irrottamaan ja kiinnittämään uudelleen kun liimasin ne ensin hieman väärään kulmaan.
Heinkel He 115A-2 12.9.2015 20:28 Malli
Kiitos kommenteista. Melko haastavaahan tuollaisien isojen pintojen ( siipien kärkiväli lähes 47cm ) maalaaminen siveltimillä tosiaan on, mutta tarpeeksi ohennetuilla maaleilla sen kun tekee niin loppujen lopuksi sekin onnistuu kun on kärsivällinen. Maalauskertoja toki tulee useita, vihreä ja DN sininen sävy muistaakseni kolmeen kertaan ja keltainen peräti 6 kertaa ennen kuin olin tyytyväinen. Malli on mattalakattu ennen siirtokuvia ja kertaalleen vielä siirtokuvien päälle. Ruiskulla tietenkin pystyisi lakankin levittämään ohuena harsona, sama ei onnistu siveltimellä vaikka lakkaa ohentaisikin.

Kiiltoa saattaa kaikesta huolimatta hieman olla, osittain kyllä johtuu kuvaustekniikastakin…käytin nimittäin salamaa, mitä tietenkin pitäisi välttää malleja kuvatessa.

Esivarjostin kaikki paneelisaumat mustalla ennen varsinaista maalausta, mutta eipä ne saumat näissä kuvissa kovinkaan hyvin erotu. En tiedä, miten onnistuisi vielä litkuttamalla valmis malli…onnistuuko lakkauksen päälle?
P-40e 6.9.2015 21:42 Malli
Mielestäni hienosti toteutettu malli, siistiä työtä. Itse pidän juuri tällaisista "puhtaista" malleista joissa vanhentamista ei ole tehty kovin rankalla kädellä. Lentokoneissa se harvemmin on edes tarpeen kun eiväthän ne loppupelissä niin kovin sotkuisia edes olleet. Pakokaasu ja öljyvanoja peltien pintaan toki kertyi ja pientä kulumaa paikkoihin esim. mistä koneeseen noustiin. Peltien raot saavat mielestäni näkyä sillä usein oikeissa koneissakin peltien saumat olivat hieman niin ja näin…eipä se käyttöä haitannut.

Voihan tämä yksilö olla myös sodan jälkeen entisöity lentonäytöskäyttöön kun ajankohtaa tämän koneyksilön kohdalla ei ole mainittu.
BA-10M 25.5.2015 23:07 Malli
Huippuhieno toteutus! Malli ( BA-10M ) hienosti viimeistelty ja kuraakin on siellä missä pitää. Figuurit ja niiden asennot ja sijoittelu kympin arvoista työtä…kuin suoraan vanhasta valokuvasta! Silta, kasvit, vesi…upeata!

Itse kuvaaminen myös…sommittelu, valon ja varjon käyttö hivelee silmää! Ylisanoista ei meinaa tulla loppua!

Jos väkisin pitää jotain keksiä, niin panssariauton renkaan jäljet olisi saanut näkyä hiekassa, vai onko ne kenties ennätetty harjata pois ettei vihulainen huomaa että siitä on ajettu!!
Polikarpov I-16… 20.5.2015 16:47 Malli
PhantomII kirjoitti:
En osaa oikein sanoa mikä, mutta jokin näissä Sepon malleissa/dioraamoissa saa aikaan hienon fiiliksen. Olisko se tuo pintojen viimeistely kiiltoasteineen, suhteessa kokonaisuuteen vai mikä? Hienolta se taas näyttää kuitenkin.
Varmaan tuokin, mutta minuun tekee erityisesti vaikutuksen tuo että miten aiheet tuodaan kuvaamalla esille. Täällä netissähän se on loppujen lopuksi aika oleellinen seikka kun livenä näitä malleja ja dioraamoja ei pääse näkemään. Sepon tapa ja kyky kuvata mallinsa on todella ainutlaatuisen hienoa, joskus jopa aidossa ympäristössään. Siinä varmaankin auttaa aiempi kiinnostus esim. luontokuvaamiseen.
Nissan UD 380 truck 1952 22.4.2015 13:08 Malli
Hieno toteutus ja varsinkin aihepiiriltään mukava oivallus ( autonhakumatka ). Kurat on roiskittu kuten pitääkin, ehkä alustassa sitä voisi olla hieman enemmänkin.

Tuo kuormurin maalaus hieman pistää silmään, liian kiiltävä tuon ajan kuormuriksi, olisi saanut mielestäni olla enempi matta. Varsinkin lava tosiaan on liian puhtoinen, paitsi jos tässä on kuvattukin juuri entisöinnistä tullutta vanhaa kuormuria?
Fokker D.XXI Sarvanto 18.3.2015 22:15 Malli
Paavo Virolainen kirjoitti:
Perussiisti malli. Nuo siivissä olevat siirtokuvat kannattais avata siivekkeen sauman kohdalta. Nyt ne menee katkeamatta siivekkeen päälle.
No niinpä tietenkin pitäisi, täytyy kokeilla vieläkö onnistuu. Kiitos vinkistä.
Fokker D.XXI Sarvanto 18.3.2015 17:57 Malli
Kiitos kommenteistasi. Tosiaan…3. ja 4. kuvassa sukset näyttäisivät olevan hieman pystyssä. Kävin tsekkaamassa mikä on tilanne käytännössä, pöytäpinnalla seisoo tassut tukevasti maassa…suorassa siis ovat…huh! Lisäsin vielä yhden kuvan, missä näin onkin.

Kuvausalustana toimi kannellinen pyykkikori, jonka päällä paperi!! Ilmeisesti tuo alusta ei ollut tarpeeksi suora kun se noin käyttäytyi, täytyypä olla jatkossa tarkempi missä kuvaa. Hyvä kun saa juuri tällaisia kommentteja niin virheistä kuin onnistumisistakin, sitä kauttahan sitten oppiikin jotain…toivottavasti.
Super Guppy 13.3.2015 21:03 Malli
Hieno mallinnus tästä varsin oudon näköisestä koneesta. Maalipinta todella taidokkaasti tehty, varsinkin kun on todella hankala sävy kyseessä. Ainoa miinus ( mutta syykin selvisi ) on nuo siirtokuvat.