Pienoismallit.net

Markku Rinne

Brewster Model 239… 4.12.2015 21:24 Malli
Kiitos Petri ja Mika arvosteluista. Aikaisemmissa malleissani en pahemmin ole kulumia edes tehnyt ja heti kun tein niin meni överiksi, jospa seuraavassa sitten löytäisi sen kultaisen keskitien, epäilen kyllä! Oikeassa kuitenkin olette, ei ole kovin helppoa tehdä "aitoja" kulumia. Tässä Brewster tapauksessa olisi toisaalta voinut kokeilla vielä rankemminkin noita kulumia, mutta eihän sitä oikein raaski pitkän työrupeaman jälkeen. Brewsterithan oikeasti olivat aika rähjäisen näköisiä johtuen kovasta käytöstä ja huonoista hiekkakentistä.

Värisävyihin olin kyllä itsekin tyytyväinen, marraskuun lopun matalalta paistanut kelmeä auringonvalo houkutteli ulos kuvaamaan, siinä osasyy sävyihin. Paistoi vain niin kovin lyhyen hetken etten ennättänyt tuota kuvausalustana ollutta kivituhkaa kovinkaan tutkimaan miten isoja rakeita siinä on seassa. Hiekkakenttiähän ne kentät olivat, mutta kentän laitametsiköt ( mihin koneet työnnettiin puiden suojaan ) olivatkin sitten eri juttu…kiviä ja kantoja. No, eipä tämä kuitenkaan ollut mikään diodraama, malli tässä pääosassa ja parempi mielestäni kuitenkin tuo aito sora, kuin valkoinen paperi.
Tank Mk.IV Male 16.11.2015 11:30 Malli
Siististi ja huolella toteutettu malli ja dio. Maasto räjähdyskuoppineen hienosti mallinnettu, samoin koko idea varsin onnistunut ja autenttinen ( liikkeen tuntua ). Diossa pistää silmään ehkä ukkojen liiaksi kiiltävät asut, samoin tankin ketjujen puhtaus ja kiiltäminen. Eikös silloisissa kähinöissä "aina" satanut ja oli pelkkää mutaa, mutaa vaan? Vai oliko noinkin kuivia olosuhteita?
Cessna A-37A Dragonfly 3.11.2015 21:38 Malli
Siisti ja huolella kasattu malli. Konetyyppiä sen kummemmin tuntematta on vaikea mennä yksityiskohtiin ( pitäisikö kiiltää vai olla kiiltämättä ), mutta lopputulos näyttää joka tapauksessa hienolta. Käytön jälkiä ei koneessa juuri näy, mutta en minä ainakaan niitä kaipaa kun itsekin rakentelen lähes puhtoisia versioita. Hieno on nähdä myös aina uusia konetyyppejä joista itse ei aina ole edes kuullutkaan.
Challenger 1 1.11.2015 17:59 Malli
Tankkeja en hirveästi ole kommentoinut, mutta tämä pisti heti silmään ja tykästyin kovasti. Ehkäpä tuo talviaiheinen toteutus, joka minun mielestäni on toteutettu kivasti, sai sen aikaan.

Pieneen mittakaavaan tehty malli on onnistunut kaikin puolin mallikkaasti ja jäätynyttä kuraa / lunta on ripoteltu sopivassa määrin. Kuvattu myös juuri oikealla tavalla. Hieno!
Saab J35 Draken 23.10.2015 00:10 Malli
Mika Kauranen kirjoitti:
Hieno malli, toisaalta etulaskuteline näyttää todellakin olevan hieman vinossa. En ota kantaa muihin juttuihin, koska nämä sukot ovat täysin oman osaamisalueen ulkopuolella.

Silti yksi kysymys: Oletuskuvan pohjalta onko tosiaan niin, että moottorin ilmanottoaukosta ei kuvan kuvakulmasta pitäisi näkyä muuta kuin sinivihreä tyhjyys?
Kylläpä se juuri niin on ettei noista imukanavista juuri muuta näy kuin pelkkää tyhjyyttä. Nehän kaareutuu heti ohjaamon jälkeen voimakkaasti kohti koneen keskilinjaa turbiinia kohti. Koneissa joissa imukanava on samassa linjassa turbiinin kanssa niin niissähän roottorin siivet näkyvät ( kuten esim. matkustajakoneissa ).

Tuo Drakenin imukanava on väritykseltään kaiketi enempi tumma ( ruskehtava sanoisin ) ja kauempaa näyttää täysin mustilta aukoilta.
Saab J35 Draken 19.10.2015 21:28 Malli
Hieno kone ja hieno on myös tämä toteutus. Maalaus juuri kuin sen näissä palveluskäytössä olevissa koneissa pitääkin olla ( muistomerkit ja museon pihoissa seisseet on asia erikseen ), muistuttaa kyllä täysin esikuvaansa.
Nokkapyörä hieman vinossa, vai näköharhako?
BE2c 12.10.2015 21:23 Malli
Kerassaan upea toteutus josta en moitteen sijaa löydä. Kyseistä konetyyppiä sen kummemmin tuntematta ainakin työn jälki on todella hienoa ja antaa todellakin vaikutelman että ollaan siirrytty sata vuotta taaksepäin olevaan aikaan. Takilointi varmanakin aika työläs tällaisiin koneisiin mutta hyvin olet suoriutunut. Puiset osat myös todella aidon näköisiä, kuten verhoilukin. Tuo ukkeli kruunaa kokonaisuuden!
Sukhoi SU-30MK 12.10.2015 16:33 Malli
Hieno malli yksityiskohtiaan myöden. Huolella kasattu ja maalaus on viimeisen päälle onnistunut. Alusta istuu kokonaisuuteen myös erittäin hyvin. Tykkään kovasti.

Jos jostain pitää nipottaa ( mikä ei liity itse malliin ), niin nuo varjot kuvissa hieman häiritsee.
Iljušin Il-2 Šturmovik 7.10.2015 16:52 Malli
Hieno on malli, ei voi muuta sanoa. Siisti työn jälki kokoonpanon osalta, samoin maalaus. Värisävyistä on vaikea mennä sanomaan juuta tai jaata, referenssikuvia ja varsinkin värillisiä tuolta ajalta kun ei juurikaan ole.
Mitä lukenut olen, niin muutenkaan ei tuolla naapurissa oltu niin kovin tarkkoja naamiovärien sävyissä, joskus maalattiin sillä mitä sattui olemaan. Aika karun näköisiä pelejä kaiken kaikkiaan.
Focke Wulf 190 A3 6.10.2015 22:11 Malli
Hieno ja siististi tehty malli, etenkin maalauksesta tykkään erityisesti. Samoin viimeistely on muutenkin huolella tehty, esimerkiksi paneeliurat ja kulumat ovat aidon näköisiä. Jos nyt jostain haluaa nipottaa, niin antennilanganhan mainitsit itsekin, liian paksu ja kaartuu ylöspäin.

Toinen asia mikä hieman häiritsee, on nuo laskutelineet ja etenkin pyörät. Vaikka Focke Wulfissa laskutelineet jäivätkin auki asennossa hieman sisäänpäin kenolleen, niin pyöräthän olivat kuitenkin lähes kohtisuorassa. Tässä pyörät näyttävät olevan samassa linjassa laskutelineiden kanssa. Tosin, kuvakin voi hieman valehdella kun täysin suoraan edestä ei ole kuvaa, mutta vaikuttaisi olevan aika vinossa?