Pienoismallit.net

Markku Rinne

Brewster Model 239… 7.1.2016 23:52 Malli
Jari Ainasoja kirjoitti:
Näin aloittelevana pensselimaalarina oli pakko oikein zoomailla kuvia ja kyllä sitä näköjään sutillakin saa upeaa jälkeä kun osaa. Ei taida ruisku olla ainoa autuaaksi tekevä juttu mallien maalauksessa.
Kiitos! Siveltimissä on pysytty nyt runsaan vuoden ajan, eikä ainakaan toistaiseksi ole aiettakaan siirtyä ruiskumallariksi. Osittain asiaa rajoittaa työtilakin, ei ole oikein paikkaa missä voisi huoletta maaleja pöllytellä.

On varmaan joitain maalauskaavioita ( esim. erilaiset camot ) joiden tekeminen siveltimillä on todella vaikeaa ja työlästä, mutta kaiketi joku on siinäkin onnistunut. Samoin häivytettyjen maalirajojen tekimen joka ei kunnolla onnistu muuten kuin ruiskulla. Täytyy siis pysytellä sopivissa maalauskaavioissa, eikä pyrikään tekemään mahdottomasta mahdollista.

Muuten kyllä siveltimillä pärjää kunhan muistaa ohennella maaleja kunnolla eikä pyri kerta sivelyllä peittäviin pintoihin. Huolellisuutta ja kärsivällisyyttä, mutta sitähän tämä rakentelu muutenkin on.
MiG-29 6.1.2016 18:49 Malli
PhantomII kirjoitti:
Eikä malli vähiten kiinnosta sen takia, että kävivät Suomessa aikoinaan vierailulla.
Ainakin Kuopiossa kävivät kauan kauan sitten, itse olin ainakin siellä niitä ihmettelemässä. Taisi olla ensi esiintyminen länsimaissa, vuotta en kyllä enää muista. Enkä tiedä ovatko sen jälkeen käyneet Suomessa.

Sulavalinjainen kone, mutta ei sieltä energiaystävällisemmästä päästä.
Stormtrooper 4.1.2016 19:22 Malli
Hienosti toimii varjostukset ja värisävyt miellyttävät muutenkin, ovat just eikä melkein. Kasvot erityisesti ovat hienosti onnistuneet ( usein se vaikein osio ) värisävyineen. Silmän ympärykset hieman punoittaa, mutta ehkä niiden kuuluukin? Siistiä työtä!

Itse en muuten vain hirveästi pidä tästä kategoriasta, "poikki sahatut" hahmot, mutta sehän ei ole sinun Esko vikasi, vaan ongelma on kokonaan minun.
Douglas A-1H Skyraider 21.12.2015 22:40 Malli
Eipä tänne kohta kehtaa omia mallejaan edes esille tuoda, kun toinen toistaan huikeimpia malleja tuodaan näytille!

Taidokkaasti ja siististi on rakennettu ja kokonaisuus todellakin upean näköinen. Värimaailma mielestäni myös erittäin onnistunut. Virheitä en alkanut edes etsimään, tuskin niitä edes on.
RAF Mosquito pilot 21.12.2015 22:26 Malli
No eipä tuota enää paljonkaan paremmin voi tehdä, uskomaton taidonnäyte!
Kar-Air DC-8-51 16.12.2015 12:17 Malli
Näitä siviilikoneita en juurikaan ole kommentoinut kun en niistä hirveästi muutenkaan tiedä. Tämän osalta oli pakko tehdä poikkeus, huippusuoritus! Kyllä on niin esikuvansa näköinen ja yksityiskohdat viimeistä piirtoa myöden huolella toteutettu. Maalaus myös erittäin hyvin onnistunut, värisävyt just eikä melkein. Kaiken kruunaa hyvä selostus itse koneesta kuin koko projektista.
Latolöytö ja muuta ruostetta 11.12.2015 11:35 Malli
Tuo maasto on minusta mallinnettu todella hienosti, samoin kuin lato ( toki nuo sammaleläiskät katolla eivät oikein istu, erottuvat liian selvästi ). Traktorin renkaat kaipaisivat ehkä kuraa, harvoin näkee kovin siistejä traktorin renkaita. Muuten traktori on kasattu ja maalattu hienosti. Vanha kuorma-auto myös oikein hieno ( ilman tuota lavalla jököttävää autonrämää ).

Idea kaiken kaikkiaan kiva, mutta minun makuuni kuitenkin hieman liikaa kaikkea. Ehkä nuo ihmishahmot ( ja tuo oranssina loistava auto nostoliinoineen ) sopivat vähiten koko kokonaisuuteen.
RF+UX (MT-204) 11.12.2015 11:17 Malli
Hyvän näköinen mersu! Siististi kasattu kokonaisuus, samoin kuin yksityiskohdat. Maalaus myös todella hieno. Itse pidän juuri tällaisista puhtoisista, joissa säistämistä ei ole tehty kovin rankalla kädellä. Itsellä odottaa kasausvuoroa myös saman skaalan, mutta Revellin vastaava ( taisi olla kylläkin G-6 ). Haastetta on jos lähellekään samaa tasoa pääsen!
Mörser Karl-Gerät 040/041… 10.12.2015 19:42 Rakennusblogi
Mitäpä tässä muuta toteamaan kuin aikamoista omistautumista itse rakennusprojektiin, taustojen tutkimiseen, ja mallin esittelemiseen eri vaiheissa. Lopputuloksena näyttävä malli jota ei voi muuta kuin ihailla ja nostaa olematonta hattuaan. Huikea taidonnäyte!
Brewster Model 239… 7.12.2015 15:25 Malli
Tuohan vaati jo pokkaa olla vihollisten johtokoneena :-).

Brittien antamahan tuo nimi Buffalo on, mutta käsittääkseni sitä nimeä käytettiin myös kaikista F2A alatyypeistä. Sitä en tiedä, miten yleisesti Suomessa sitä käytettiin, monissa eri tietolähteissä niin kuitenkin tehdään F2A:n ja Model 239 osalta. Kansan suussa taisi meillä kuitenkin nuo kotimaiset "Taivaan helmi", "Pylly-Valtteri", "Lentävä kaljatynnyri" ja "Ryysteri" olla tutuimmat.