Pienoismallit.net

Markku Rinne

AMX-10 RCR 24.3.2016 14:44 Malli
No hieno on todellakin, liekö pienoismalli laisinkaan kun taustaakan ei kuvissa näy…kuvakaappaus aidosta panssariautosta! Ei vaineskaan, kyllä mielestäni on niin taidolla tehty että muistuttaa aitoa kyllä viimeistä piirtoa myöden…huipputyötä, mitäpä tästä muuta sanomaan!
Arado Ar 196 A 24.3.2016 14:35 Malli
Huolella kasattu malli tästä hieman harvinaisemmasta lentohärpäkkeestä. Yksityiskohtia paljon ja esimerkiksi noiden kellukkeiden ja rungon välisien vinotukien kanssa varmaankin aika tavalla puuhaa. Lopputulos varsin mainio, pidän! Naamiomaalauksen sävyt myös erityisen onnistuneet, samoin kulumiakin sopivasti. Nuo paneelirajojen varjostukset ovat minun makuuni hieman ylikorostuneet…ei luonnolliset, mutta makuasioitahan nämä.

Lapin sodan aikana kaiketi yksi näistä Arado koneista lensi suomalaisin siviilitunnuksin, mutta oiva veto mallintaa kone suomiväreihin myös jatkosodan aikaa kuvaamaan. Nämä koneethan eivät kovin pitkään Suomessa ennättäneet palvellakaan, muutaman kuukauden.
Morane Saulnier MS-406C.1 15.3.2016 22:52 Malli
En ole käyttänyt puuvärikynää, varmaankin kokeilemisen arvoinen juttu. Kohtahan tässä on kaikki variaatiot sitten kokeiltukukin…yhtä vaihtelevalla / huonolla? menestyksellä. Jokaisessa varmaan ne hyvät ja huonot puolensa riippuen siitä minkälaisia kulumia tavoittelee. Kuten sanoit Petri, pensselillä kuitenkin vaikein tehdä…helposti tulee liikaa maalia ja muutenkin ehkä epäluonnollisimman näköisiä.
Morane Saulnier MS-406C.1 15.3.2016 19:03 Malli
Kiitos arvosteluista!

Sami, kyllä osat olivat numeroidut mutta siitä huolimatta ainahan on hieman probleemia selvittää miten osat tarkalleen tulevat. Kuvat ohjeissa on yleensä mitä ovat ja useinkaan ei tarkalleen kerrota mihin kohtaan tarkalleen se osa pitää kiinnittää. Referenssikuvat aidoista koneista ja myöskin jostain rakennusblogeista on silloin suuri apu. Koneen sisäosat ja koneen alapinta ovat yleensä ne vaikeimmat kohdat löytää referenssitietoa niitä kun on harvemmin kuvattu.

Antti, nuo kulumajäljet tein tällä kertaa ihan vain ohutkärkisellä hopeatussilla töpöttelemällä. Edellisessä koneessahan käytin "raaputustekniikkaa".
MIG-15UTI 2.3.2016 22:14 Malli
Hienosti kasattu pikkuskaalan UTI. Minusta tuo jalusta sopii kokonaisuuteen vallan mainiosti. Vaihtaisin otsikkokuvaksi tuon viimeisen, siinä minusta parhaiten tulee esiin se miten hienon koneen olet tehnyt ja siinä ehkä tuo alumiinipintakin tulee parhaimmillaan esiin. Parissa kuvassa kiiltelee vähän liikaakin. Vaikeahko on tehdä luonnollinen alumiinipinta, kiiltoa tuppaa tulemaan usein vähän liikaa. Luonnossahan noiden koneiden pinta oli aina hieman tummunut, hapettunut.
Heinkel He 219 A-2 2.3.2016 22:00 Malli
Upea on pöllö! Kaikesta näkee että todella huolella on kasattu ja paljon on myös kärsivällisyyttä vaadittu kaikkien noiden yksityiskohtien suhteen mitä tässä kokoluokassa pakoltakin on. Tutka-antennit on kyllä melkoinen hässäkkä, eli kyllä niitä on saanut myös varoa tehdessä ja tästä eteenpäinkin kun konetta siirtelee. Kuomut ovat kirkkaat, istuvat hyvin, samoin raamien maalaus huolella tehty. Maalaus on mielestäni aivan huipputyötä …varsinkin tuo camo. Lopputulos siis aivan loistava! Ainoa asia mistä en pidä on se että kun mali kuvataan ja esitellään, niin silloin ei pitäisi kyllä näkyä kaikenlaista rojua kuva-alalla…se vähän latistaa kokonaisuutta.
Hanriot H-232 2.3.2016 15:14 Malli
Mukava nähdä täällä hieman harvinaisempiakin Suomi-koneita. Samalla oppii lisää mitä kaikkia täällä on itse asiassa lennellyt. Minulle ainakin täysin tuntematon kone ennen tätä julkaisua.

Hyvinhän tuo on kasaan mennyt kuomuongelmista huolimatta. Nuo Azurin mallit eivät ihan niitä helpoimpia ole, viilaamista ja putsaamista varmaankin riitti kasaamisvaiheessa, tai oikeastaan ennen sitä. Tyylipuhdas kone ilman kulumia, varjostuksia. Mukava nähdä näitäkin.
P-51D pacific 1.3.2016 10:37 Malli
Hienosti rakennettu ison mittakaavan Mustangi. Värisävyistä tykkään erityisesti, kuin myös lukuisista tarkoista yksityiskohdista ( esim. istuin vöineen ) jotka on toteutettu hyvin. Ja tyttöjen kuviakin on vähän joka puolella konetta!!
HUNTING WOLF 1.3.2016 10:31 Malli
No on kyllä todella upean näköinen dio. Aitous ja liikkeen tuntu on "käsin kosketeltavissa". Meri pilvitaustoineen on todella aidon näköinen, voisi kuvitella että iltahämärässä kuunvalon loisteessa kaikki voisi näyttää juuri tuolta. Itse vene ja figut mittakaava huomioiden ovat mielestäni onnistuneet myös hyvin.
I-153 26.2.2016 20:35 Malli
Tämä olikin mennyt minulta ohi. On kyllä viimeisen päälle hieno Tsaikka. Tyylikäs kasaus ja tyylikäs kuvaus. Värisävyt vain on niin tummia että on vaikea nähdä yksityiskohtia. Osasyy on kyllä varmaan myös tämän tietsikkani näyttö, joka ei ihan maailman parhaita ole.