Pienoismallit.net

Markku Rinne

Morane Saulnier MS-406C.1 15.3.2016 19:03 Malli
Kiitos arvosteluista!

Sami, kyllä osat olivat numeroidut mutta siitä huolimatta ainahan on hieman probleemia selvittää miten osat tarkalleen tulevat. Kuvat ohjeissa on yleensä mitä ovat ja useinkaan ei tarkalleen kerrota mihin kohtaan tarkalleen se osa pitää kiinnittää. Referenssikuvat aidoista koneista ja myöskin jostain rakennusblogeista on silloin suuri apu. Koneen sisäosat ja koneen alapinta ovat yleensä ne vaikeimmat kohdat löytää referenssitietoa niitä kun on harvemmin kuvattu.

Antti, nuo kulumajäljet tein tällä kertaa ihan vain ohutkärkisellä hopeatussilla töpöttelemällä. Edellisessä koneessahan käytin "raaputustekniikkaa".
MIG-15UTI 2.3.2016 22:14 Malli
Hienosti kasattu pikkuskaalan UTI. Minusta tuo jalusta sopii kokonaisuuteen vallan mainiosti. Vaihtaisin otsikkokuvaksi tuon viimeisen, siinä minusta parhaiten tulee esiin se miten hienon koneen olet tehnyt ja siinä ehkä tuo alumiinipintakin tulee parhaimmillaan esiin. Parissa kuvassa kiiltelee vähän liikaakin. Vaikeahko on tehdä luonnollinen alumiinipinta, kiiltoa tuppaa tulemaan usein vähän liikaa. Luonnossahan noiden koneiden pinta oli aina hieman tummunut, hapettunut.
Heinkel He 219 A-2 2.3.2016 22:00 Malli
Upea on pöllö! Kaikesta näkee että todella huolella on kasattu ja paljon on myös kärsivällisyyttä vaadittu kaikkien noiden yksityiskohtien suhteen mitä tässä kokoluokassa pakoltakin on. Tutka-antennit on kyllä melkoinen hässäkkä, eli kyllä niitä on saanut myös varoa tehdessä ja tästä eteenpäinkin kun konetta siirtelee. Kuomut ovat kirkkaat, istuvat hyvin, samoin raamien maalaus huolella tehty. Maalaus on mielestäni aivan huipputyötä …varsinkin tuo camo. Lopputulos siis aivan loistava! Ainoa asia mistä en pidä on se että kun mali kuvataan ja esitellään, niin silloin ei pitäisi kyllä näkyä kaikenlaista rojua kuva-alalla…se vähän latistaa kokonaisuutta.
Hanriot H-232 2.3.2016 15:14 Malli
Mukava nähdä täällä hieman harvinaisempiakin Suomi-koneita. Samalla oppii lisää mitä kaikkia täällä on itse asiassa lennellyt. Minulle ainakin täysin tuntematon kone ennen tätä julkaisua.

Hyvinhän tuo on kasaan mennyt kuomuongelmista huolimatta. Nuo Azurin mallit eivät ihan niitä helpoimpia ole, viilaamista ja putsaamista varmaankin riitti kasaamisvaiheessa, tai oikeastaan ennen sitä. Tyylipuhdas kone ilman kulumia, varjostuksia. Mukava nähdä näitäkin.
P-51D pacific 1.3.2016 10:37 Malli
Hienosti rakennettu ison mittakaavan Mustangi. Värisävyistä tykkään erityisesti, kuin myös lukuisista tarkoista yksityiskohdista ( esim. istuin vöineen ) jotka on toteutettu hyvin. Ja tyttöjen kuviakin on vähän joka puolella konetta!!
HUNTING WOLF 1.3.2016 10:31 Malli
No on kyllä todella upean näköinen dio. Aitous ja liikkeen tuntu on "käsin kosketeltavissa". Meri pilvitaustoineen on todella aidon näköinen, voisi kuvitella että iltahämärässä kuunvalon loisteessa kaikki voisi näyttää juuri tuolta. Itse vene ja figut mittakaava huomioiden ovat mielestäni onnistuneet myös hyvin.
I-153 26.2.2016 20:35 Malli
Tämä olikin mennyt minulta ohi. On kyllä viimeisen päälle hieno Tsaikka. Tyylikäs kasaus ja tyylikäs kuvaus. Värisävyt vain on niin tummia että on vaikea nähdä yksityiskohtia. Osasyy on kyllä varmaan myös tämän tietsikkani näyttö, joka ei ihan maailman parhaita ole.
Fiat G.50 25.2.2016 23:15 Malli
Kiitos Pertti seikkaperäisestä selvityksestä, uskotaan siis ettei kysymys ollut siitä ettei tiedetty mitä ostettiin.

Oletettavasti nuo kaksi ensimmäistä konetta myös koottiin Ruotsissa kuten muutkin ja siirtolennettiin sieltä sitten Suomeen, siitä en ole löytänyt kylläkään mitään merkintää. Noiden kahden ensimmäisen koneen osien kulkureitti oli kuitenkin erilainen kuin muiden ( mikä mainitaan tuossa Ilmakillan jutussakin, samoin Suomen Ilmavoimien Hävittäjät kirjassa ).

Uudet FA-1 ja FA-2 tunnukset nuo edellä mainitut koneet saivat 30.01.1940 ja ennätipä SA-1 tunnuksinen kone saada kaksi ilmavoittoakin ennen tunnuksien muuttamista pudottamalla kaksi pommaria ( SB-2 ja DB-3 ).
Fiat G.50 25.2.2016 11:20 Malli
perttiL kirjoitti:
Mutta mistäpä lie keksit, että kaksi ensimmäistä konetta FA-1 ja -2 olisi nimetty väärin SA-1 ja -2, kun luultiin niitä Saetta-koneiksi…? Ei nimetty … eikä luultu …

mallailuterveisin perttiL
Moi Pertti, tuolta ilmakilta.info/fiatg50.php nettisaitilta luin ( artikkelin loppupuolella ). Minusta oli vain niin hauskasti sanottu…luultiin… Olisi koneiden mukana luullut tulevan joitain huolto-ja varaosakirjojakin, mistä voisi päätellä mikä kone on kyseessä. Liekö kiire ollut? Myös muistaakseni Suomen Ilmavoimien Hävittäjät osa 1 kirjassa oli maininta tuosta väärin merkkauksesta.
P-47D Razor Back 24.2.2016 22:10 Malli
Komppaan edellisiä, hyvännäköinen ja siististi kasattu malli. Maalien sävyistä ja itse maalauksesta tykkään erityisesti. Dekaaleista itse jo mainitsitkin…aina ne eivät vain asetu niin kuin pitäisi ja todella…vanhenee nekin.