Pienoismallit.net

Markku Rinne

Erämaan jermut. 13.8.2016 20:55 Malli
Upean näköinen diorama jossa yksityiskohtia on niin että hirvittää! Tuota katselee mielellään ja pitkään! Kaikki yksityiskohdat todella huolella tehtyjä, samoin sävyt ovat just eikä melkein kuvaamaan tuollaisia hiekkaerämaaaolosuhteita. Alusta kruunaa kokonaisuuden, tai oikeammin…alustahan on osa tätä kokonaisuutta.

Ei tästä voi olla pitämättä…huipputyö!
Curtiss Hawk 75A-4 24.7.2016 09:06 Malli
No niin, tulihan sieltä seikkaperäinen selvitys antennilankojen puuttumattomuuteen. Kiitos Raimo ja Ari.
Curtiss Hawk 75A-4 22.7.2016 22:21 Malli
Huippuhieno ja nätti Curtiss! Kaikesta näkee että homma on sinulla todella hyvin hallussa, työn jälki ensiluokkaista ja paljon olet panostanut myös näihin pieniin yksityiskohtiin! Värisävyt on myös todella onnistuneet, kaiken kruunaa hieno tapa kuvata ja esitellä konetta. Antennilankoja vain en huomaa?
Bristol Blenheim mk.I (BL-136) 22.7.2016 22:11 Malli
Erittäin siisti Blenheim, tykkään kovasti! Kasaamisen jälki erinomaista, samoin maalaus ja värisävyt just eikä melkein. Joku voisi nillittää että kulumiakin pitäisi olla, mutta en minä…koska itsekin mielelläni teen tällaisia "saunapuhtaita" malleja. Hieno on!
Fokker D XXI 22.7.2016 22:01 Malli
Varsin mallikas suoritus tästä sotiemme suositusta veteraanista. Kuten Eetu mainitsikin, tuo tähtäimen paikka minunkin mielestä oli hieman omituinen, mutta ilmeisesti tässä vitossarjassa oli eri tähtäin kuin aiemmissa kakkos ja nelossarjoissa, vai sodan jälkeenkö kokeiltiin jotain muuta tyyppiä? Samoin oudoksutti nuo Fokkerin tavaramerkit, eli pyöränsuojukset, mutta ilmeisesti tässä yksilössä niitä ei sitten käytetty ainakaan kaiken aikaa?

Värisävyt on hyvät, kuomun raamien maalaus jonkin verran liian ylileveitä, muuten varsin hieno. Hieman enemmän kuvista saisi irti jos kuvaisit enempi vaakatasosta, nyt kuvat ovat pääosin yläviistosta. Plussaa vielä lisädetaljoinneista! Itsekin usein näin teen, vaikka monesti esim. ohjaamon sisään jäävät ei paljoa näy silloin kun kuomut rakennetaan kiinni olevina. Saapa siitä kuitenkin itselle hyvän mielen!

Tästä on hyvä jatkaa suomisarjan parissa, itsellänikin hieman samanlainen menossa.
BT-42 Syvärillä 27.6.2016 22:59 Malli
No eipä tästä panssarivaunun pienoismalli enää paljoa parane! Viimeistä piirtoa ja jokaista yksityiskohtaa myöden täydellisesti viimeistelty. Näyttää enemmän kuin aidolta, jopa panssarimuseon vastaava aito esikuva kalpenee tämän rinnalla! Mitäpä tästä muuta…huippuhieno malli…seuraavaa odotellessa.
Dornier Do 17 Z 21.6.2016 22:58 Malli
Mika Kauranen kirjoitti:
[Nyt se löytyi:
InScale 72 arkin (AC012) maalausohjeissa lukee: "Two exhaust openings on upper side of cowling: DN-53, -51, -64(-43). Separate small stubs on rear end of cowling: DN-55, -60, -63, -52, -57, -58, -64(-44). Cowlings were exchangeable and two different could be on same a/c as well."

Kaikki kirjojen kuvat tukevat tätä. Lisäksi on todettava, että DN-63:ssa ei ollut koskaan "mikkihiirityyppisiä" pakoputkia.
No sieltähän tuli lisävalaistusta asiaan, ei pääse perustelemaan edes sillä että kait siinä ennen moottorinvaihtoja oli ne "mikkihiiret"! Tämä on nyt vaan uskottava että susihan siitä nyt tuli, mitenköhän tästä pääsee yli, maalaamalla kone uudestaan eri tunnuksin? Sinä ainakin olit perehtynyt asiaan omaa konetta tehdessäsi, ilmankos sen heti huomasitkin.

Huomasin muuten ( nyt kun tämä asia tuli esille ) että ainakin Airfixin 1:72 kittiin oli erikseen myynnissä tällaisia pakoputki / moottorin suojapelti lisäosia ( Tsekkiläinen OWL ), joten ainakin 1:72 skaalaisen pystyy tekemään aidon näköisenä. Mutta eihän noihin CA:n sarjoihin ole mitään lisäosaa tarjolla.
Dornier Do 17 Z 21.6.2016 22:40 Malli
Jari B. Miettinen kirjoitti:
Dorniereissä oli kahden tyyppistä pakoputkea, nuo mikki-hiiri putket ylhäällä tai siten ejektoriputket kehässä cowlingin ympäri. Pakoputket ovat kiinni moottorissa, joten moottorinvaihtojen yhteydessä putkia oli jopa ristiin eripuolilla.
Kiitos tiedoista, nythän tiedetään sitten tämäkin asia. Ilmeisesti oli niin että Z1 ja Z2 alkupään sarjoissa oli noita mikki-hiiriputkia? Enpä tullut asiaan kiinnittäneeni huomiota kun itse CA:n sarja ja sen ohjeet ei millään tavoin huomioinut asiaa, useinhan mallisarjoissa on eri moottorivaihtoehdot jopa omina osinaan. Toisekseen tuijotin ehkä liikaa aiemmin tehtyihin malleihin tuosta CA:n sarjasta ja nimenomaan DN-63:sta kun ei ollut sopivaa kirjallisuuttakaan käytössä. Täältä PM.Netistäkin löytyi yksi aiemmin tehty ja samalla tavalla siinä oli korvat pystyssä ja ulkolaisilla saiteilla samoin. Ilmeisen vähän tiedetty asia sitten ilmeisesti?
Dornier Do 17 Z 21.6.2016 00:07 Malli
Kiitos kommenteista Jari ja Mika.

Mitä tarkoitat Mika erityyppisillä pakoputkilla, ulostulo moottorikondoolin sivultako, en ole kyllä sellaisesta variaatiosta tietoinen enkä kuviakaan nähnyt? Sisäänmenoluukku on kyllä ihan suorassa edestä katsottuna, tarkistin vielä asian. Tuossa neloskuvassa näyttää näköjään että olisi vinossa mutta kuva ei ole otettu ihan suoraan edestä. Tuossa olet oikeassa että ohjaamon kuomu ei oikein istu, liekö tullut jo taisteluväsymys loppumetreillä kun ei ole jaksanut enää viilailla? Eikä mitään anteeksi, hyvä vain kun kerrotaan mikä on hyvin ja mikä pielessä.
Bristol Bulldog IV A 14.6.2016 22:59 Malli
Hieno esikuvansa mukainen Bulldog, vaikka aikaahan tuon tekemiseen vierähti!

Kokonaisuus kuitenkin huippu hieno, siististi kasattu ja kuten täällä mainittukin, takilointi todella hyvin onnistunut. Lisäksi noista vihreän ja kuparin sävyistä pidän erityisesti, samoin moottorin lisädetaljoinnista, potkurin maalaus myös todella hyvin onnistunut. Voisi kuvitella että se todellakin on aitoa puuta!

Plussaa myös kuvaamisesta ja aidon ympäristön luomisessa, hyvä kun näit vaivaa sen eteen…kyllä kannatti.