Pienoismallit.net

Markku Rinne

Sd.Kfz. 232 (8-Rad) 22.11.2016 17:00 Malli
Tämähän on vallan mainiosti toteutettu panssariauto, paljon pieniä huolella tehtyjä yksityiskohtia ja etenkin talvimaalaus kulumineen todella hieno. Pitäisikö noissa vanteissa…jopa renkaissa olla valkoista myös vai miten nämä talvimaalaukset yleensä toteutettiin? Kuuluuko tuon pääaseen nuokkua noin alakuloisena?

Mielenkiinnosta kysyn myöskin ( kun en näitä laitteita juurikaan tunne ). Mikä tuon rautaputkihässäkän tarkoitus näissä laitteissa oli? Runko jollekin suojakankaalle ( aavikko-olosuhteissa ), tartuntarauta miehistölle jos roikkui koneen päällä, antenniviritys, pyykin kuivausteline…vai mikä? Aika persoonallisen näköinen viritys joka tapauksessa ja antaa tälle sotakoneelle sellaisen Mad Max ilmeen!

Hienosti toteutettu kokonaisuus kaiken kaikkiaan. Pidän!
Fairey Swordfish Mk II 20.11.2016 18:02 Malli
No onhan tämä todella hienosti rakennettu kone ja voi tuota "narujen" määrää…minulta olisi hermot mennyt jo alkumetreillä niitä viritellessä. Hyvä kun saa koneissa sen pakollisen antennilangan laitettua! Joten…turha on siis murehtia jos joku lanka onkin löysempi kuin toinen…lopputulos kuitenkin varsin loistava.

Aikaa vieviä yksityiskohtia koneessa näyttäsi olevan todella paljon mutta hienosti olet niistä selvinnyt. Samoin maalaus on nätti ja hyvin aikakauteen sopiva. Hieno malli, onnittelut!
KFIR C2 28.10.2016 22:09 Malli
Hieno on malli, tykkään kovasti! Todella siististi ja huolella kasattu pienempiä yksityiskohtia myöden. Kaiken kruunaa todella hienosti tehty maalaus, samoin decaalit istuvat nätisti, upeaa työtä! Alusta sopii myös oikein hyvin. Vielä kun olet kuvannut tämän mallisi juuri niin kuin kuvata pitää, tarkasti ja oikealta korkeudelta, niin ei tästä voi kuin pitää…paljon!
Brewster Model 239… 25.10.2016 23:06 Malli
A Lappalainen kirjoitti:
Timo Rissanen kirjoitti:
Tuoko se lisäarvoa mallille tai mallarille?
Minusta tuo paljonkin, molemmille. Itse katsoisin tätäkin mallia täysin eri silmin, jos rakennusvaihekuvia ei olisi mukana. Olen katsellut kuvat moneen kertaan, ja aina löytyy jotakin, jota en ole aikaisemmin huomannut.
Samoin ajatellaan täälläkin. Antin mestarityö on kyllä ihan oma lukunsa, mutta esim. itse kasaan mieluimmin juuri näitä ison skaalan malleja juuri siitä syystä koska niissä on aina enemmän detaljoitavaa kuin pienemmän skaalan malleissa. Esim. ohjaamo ja moottori saa aivan erilaisen ilmeen jos ja kun jaksaa väkertää niihin monia pieniä yksityiskohtia. Suuri osa niistä jää tosiaan piiloon, mutta mitä sitten…ainakin minulle tulee parempi mieli kun on saanut tutustua tarkemmin koneen yksityiskohtiin ja saanut toteuttaa ne. Aika moni mallari ajattelee varmaan samoin…yksinäistä puurtamista, omaksi iloksi…tämä mallaus pääasiassa on.
Brewster Model 239… 17.10.2016 22:34 Malli
No mitäpä tässä muuta kuin edellisiä kompaten…oho ja huh,huh. Olin tosin jo nähnyt koneesi aiemmin juuri viime Pienoismalli lehdessä ja haukotellut jo silloin sitä. Kiva kun toit mallisi myös tänne!

Ei voi kuin ihmetellä sitä intohimoa ja kärsivällisyyttä tehdä koneesta vielä aidomman oloinen kuin se sarjan osilla olisi ollut mahdollista. Tämä korostuu etenkin koneen sisäpuolella, harva jaksaa uppoutua mallintamaan kaikkia runkojäykisteitä, putkia, johtoja oikein, kun ne pääosin lopputuloksessa jäävät kuitenkin suurimmalta osalta piiloon. Tämä kertoo varmaankin laajemmasta kiinnostuksesta itse koneisiin kuin pelkästä mallien rakentelusta, hyvä niin.

Taidokasta työtä ja tämän nähtyään on tietenkin täysin tarpeetonta alkaa etsimään jokaista Dzus-pikalukon kantaa ja kyseenalaistamaan että onkohan ne varmasti oikein. Itsellä sama sarja odottaa tuossa inspiraatiota ja taitaa saada odottaa vielä tovin ( piilottaa kasan alimmaiseksi )!
De havilland Vampire 17.10.2016 22:05 Malli
Hienoa kun olet tehnyt tämän Suomen suihkukonekauteen tuoneen koneen, onhan se siinä mielessä ikään kuin ikoni Suomen sotilasilmailulle. Näitä ei montaakaan ole muutenkaan tällä foorumilla nähty, ainakaan tässä mittakaavassa, joten pointsit siitäkin. Persoonallinen kone ja kuvastaa hyvin aikakauttaan.

Kone on siististi rakennettu ja maalauskin miellyttää silmää. Monotonisen hopeanharmaahan tuo kone on, mutta sellaisiahan ne oikeasti olivat. Tuo perspainoisuus taitaa olla aika yleinen ongelma näiden nokkapyöräkoneiden kanssa ja vaikka asian olit noteerannut niin silti vain keulii. Eipä sille näin jälkikäteen kait muuta voi nostaa kone jalustalle tai liimata sopivalle alustalle nokkapyörästään kiinni.
BA-6 panssariauto 21.9.2016 20:42 Malli
Vai harjoittelutyö? Minusta tuo panssariauto on varsin mallikelpoinen työ, turhan vaatimaton olet siis. Minusta tuossa on kaikki mitä pitääkin ja varsin hyvin voisin kuvitella tuon köröttelemässä Aunuksen teillä. Renkaat ja vanteet minusta erityisen hyvin onnistuneet ja aidon oloiset. Kansallisuustunnukset olisivat tietty kuuluneet asiaan, joko Suomen tai itänaapurin. Tykkään kuitenkin kovasti ja kuten sanoit…tuo BA-6 on varsin kivan näköinen…panssariautoksi.
T55 model 1958 Finnish Army 30.8.2016 22:49 Malli
Juuso Tattari kirjoitti:
Päivitin uudet kuvat jotka tuovat pienet yksityiskohdat paremmin esille! :)
Kyllä kannatti, heti näyttää paljon paremmalta!
T55 model 1958 Finnish Army 30.8.2016 22:37 Malli
Panssarivaunuista ei mallailumielessä ole kokemusta, mutta itse härvelit kyllä kiinnostaa. Ihan mallikas suoritus kaikin puolin ja kyllä siitä hyvinkin T-55:n tunnistaa. Tervetuloa foorumille!

Lähestulkoon paraatikunnossahan nuo rauhanajan vehkeet pidetään joten kulumiakaan ei tarvitse niin hirveästi niihin tehdä.

No, mitenkäs sille aidolle vaunulle kävi ja miltä matkalta ammuit?
Caudron C.R.714 29.8.2016 22:50 Malli
Isot kiitokset kaikille kommenteista ja arvosteluista, niitä on aina mukava lukea ja samalla huomata että miten hyvin täällä tunnetaan erilaisia lekoja ja panssareita yms. oli ne sitten miten harvinaisia hyvänsä.

Petri: Tosiaan…olisivat saattaneet vihollispilotit kuolla enemminkin nauruun koneen nähdessään…onneksi eivät sitten päästäneet koneita rintamalle saakka. Hieno esimerkki kuitenkin siitä että tällaiselle köyhälle maalle kuten Suomi silloin oli, oli helppo lahjoitella kaikenlaista…aina ei niin käyttökelpoista tavaraa.

Jukka: Eipä ne tosiaankaan käytössä ennättäneet kulua, paitsi tietysti niissä epäonnistuneissa laskuissa kärsivät hieman enemmänkin. Sodan jälkeenhän nuo koneet menivätkin sitten aika nopeastikin huonoon kuntoon seistessään Porin kentän laidalla suojaamattomana, olihan koneet pääosin puurakenteisia ja osittain vaneriverhoiltujakin.

Mika: Joo, aika poikkeava oli maalauskaavio näin Suomen oloihin, eipä tiedä olisiko maalauskaavioita muutettu enempi samankaltaiseksi muiden hävittäjien kanssa jos menestys koneelle olisi ollut toisenlainen? No…mitäs hankalaa 1/32 skaalaisessa on arvostella, ei minulle ainakaan tuota ongelmaa, oli sitten kyseessä 1/24 tai 1/144 skaalainen…valokuvien perusteellahan me täällä vain kaiken näemme ja mielikuvamme muodostamme, ellei sitten kyseessä ole näyttelyssäkin vieraillut yksilö.

Raimo: Tavaramerkiksi kait tuo lentokuva on alkanut muodostua. On vain paljon mukavampi kuvata lentolaite lähempänä oikeata tilannetta kuin esimerkiksi maalipurkkien päällä kenollaan. Usein siinä sitten vielä särkeekin konetta kun sen kaataa katolleen, antennimastot ja langat ainakin. Mittareita saatiin tosiaan uusiokäyttöön Moraneissa ja kaiketi joitakin moottorin osia Hanrioteissa.