Pienoismallit.net

Markku Rinne

Iljushin IL-28 20.1.2017 19:07 Malli
Kiitos Pekka ja Mikko kommenteista.

Tarina kertoo myös siitä että näille huoltoreissuille rajan taakse lähteviin koneisiin usein vaihdettiin toimimattomia laitteita jotka sitten huollon yhteydessä oli korvattu toimivilla. Näin saatiin niukkaa varaosavarastoa täydennettyä mukavasti! Venäläiselle miehistölle annettiin myös toivelista puuttuvista tavaroista ja useimmiten ne olivatkin paluulennoilla pakattuna pommikuilussa olevissa arkuissa. Varaosien saanti oli siihen aikaan usein kiven takana, mutta onneksi oli erilaisia konsteja.

Itselle on jäänyt erityisesti mieleen Nikitan tankkaaminen 70-luvun puolivälissä. Hajareisin istuen kärkisäliön päällä lirutellen ( sen aikaisilla pumpuilla ) kerosiinia tankkeihin. Yhteen kärkisäiliöön meni vajaat tuhat litraa ja muistaakseni rungon pääsäiliöihin n. 7000 litraa.
Brewster 239 23.12.2016 22:22 Malli
Varsin hyvän näköinen "Ruusteri", huolella kasattu ja maalaus sävyineen miellyttää myös silmää…näitä ei ole koskaan täällä liikaa! Kulumiakin sopivasti, joskin esim. siiven tyvessä mistä koneeseen noustaan olisi voinut olla vaikkapa enemmänkin niitä. Kuomun lasitukset raamien maalauksineen ovat onnistuneet myös erittäin hyvin.

Jotain pikku juttuja ehkä huomaa, Suomalaisen värityksen saatuaan laskutelineet olivat oliivinvihreitä ja nuo kansallisuustunnukset olisi hyvä katkaista siivekkeiden kohdalla. Sellaisia pikkujuttuja eikä ne hienosti tehtyä kokonaisuutta himmennä. Pidän!
Fouga CM.170 Magister 15.12.2016 23:37 Malli
Tuomo Kamppinen kirjoitti:
Hieno !
Kauhavan keskuskansakoulussa, melkein kiitoradan päässä tuli aina välitunnilla katsottuna kun fugat veti yli :).
Siellä Kauhavalla sitä on itsekin tullut noiden Fougien kanssa touhuttua ja myöhemmin sitten vielä Porissa ;-)
Fouga CM.170 Magister 15.12.2016 23:34 Malli
Janne Markkanen kirjoitti:
Hieno Fouga! Hyvin olet saanut metallivärin onnistumaan siveltimellä. Mistä hankit dekaalit malliin? Itse olen meinaan suomi-merkkejä fougaan vailla… Hyvin onnistunut malli Fougasta!
Kiitos Janne! Kuivalaiselta hankin itse mallin ja Suomi-dekaalit siihen. Hankin mallin kylläkin jo viime vuonna ja ainakaan nyt ei näyttänyt dekaaleja sieltä löytyvän.

Osan siirtokuvista taisin ottaa kyllä sarjan mukanakin tulleelta arkilta kun niitä ei siinä Suomi-arkissa ollut. Imuaukkojen edessä olevat tekstit…varo imu vaara…on kyllä Suomeksi, mutta esim. ohjaamon kohdalla…hätä-aukaisu kahvat kuomuille tekstit on minun koneessa Ranskaksi! Ne on niin pientä tekstiä ettei niitä kyllä erota kuin tarkkasilmäinen ;-).
Fouga CM.170 Magister 15.12.2016 23:18 Malli
Mika Kauranen kirjoitti:
Kiitos Markku kysymykseen, jonka heitin oman mallini sivulla. Siis kannattanee minunkin hommata noita Vallejon maaleja Revellin (ja Humbrollin) sijaan.
Ensimmäisien lekomallien metallipintoja yritin väkertää LifeColorin ja Hubrolin metallisävyillä mutta eihän siitä juuri mitään tullut…ei tasoittunut kunnolla, jäi jotenkin rakeiseksi ja kuivui liian nopeasti vaikka ohensikin. Vallejon tuotteilla maalaus on ollut helppoa sivellintyönäkin ja olen ollut hyvinkin tyytyväinen lopputulokseen, suosittelen.
Fouga CM.170 Magister 15.12.2016 23:11 Malli
Kiitos kehuista AJ ja E-P, parhaani yritin ja tuollainen siitä sitten tuli ,-).
Fouga CM.170 Magister 13.12.2016 10:56 Malli
Kiitos Jari täsmennyksestä, tuota siivekeasiaa en tiennytkään vaikka itse koneen rakenteet ja tekniikka tuli aikoinaan opiskeltua hyvinkin tarkkaan. Juu, ei tuo Kineticin sarja ihan helpoimmasta päästä ollut! Täytynee jossain vaiheessa tehdä myös se sarjan ( profipack ) toinen kone.
Fouga CM.170 Magister 13.12.2016 10:38 Malli
Kiitos Pekka ja Mika kommenteista. Sivellintyönä tehty ja varmaan hamaan maailman tappiin näin, ruiskujen käyttö ei oikein mahdollista tilojen takia. Metallipinnat onnistuu kyllä kohtuu hyvin jos pohjat on kunnossa, kiitos Vallejon erinomaisten metallimaalien jotka suoraan purkista ovat maalauskelpoisia, sävyjäkin löytyy riittävä määrä eri tarkoituksiin. Maali antaa mukavasti tekoaikaa ettei heti kuivahda jolloin myös pinnasta tulee yhtenäisen näköinen.

Tuo kuvaaminen…etenkään keinovalossa… ei oikein ole hanskassa, mutta näillä mennään kun ei taidot parempaankaan riitä.
North American Aviation P-51D… 12.12.2016 13:56 Malli
No huh huh, aivan huikea taidonnäyte. Kokonaisuus todella hivelee silmää, itse kone huolellisesti kasattu, maalaus ja siirtokuvat viimoisen päälle ja kuvaaminen kympin arvoista työtä. Mitä tästä muuta voi sanoa kuin että tykkään todella!
Messerschmitt Bf 109 G-6 6.12.2016 12:13 Malli
Kiitos E-P hyvistä vinkeistä, noita täytyykin joskus kokeilla.

Hyvää Itsenäisyyspäivää kaikille myös minunkin puolesta.