Pienoismallit.net

Markku Rinne

Fouga CM.170 Magister 15.12.2016 23:34 Malli
Janne Markkanen kirjoitti:
Hieno Fouga! Hyvin olet saanut metallivärin onnistumaan siveltimellä. Mistä hankit dekaalit malliin? Itse olen meinaan suomi-merkkejä fougaan vailla… Hyvin onnistunut malli Fougasta!
Kiitos Janne! Kuivalaiselta hankin itse mallin ja Suomi-dekaalit siihen. Hankin mallin kylläkin jo viime vuonna ja ainakaan nyt ei näyttänyt dekaaleja sieltä löytyvän.

Osan siirtokuvista taisin ottaa kyllä sarjan mukanakin tulleelta arkilta kun niitä ei siinä Suomi-arkissa ollut. Imuaukkojen edessä olevat tekstit…varo imu vaara…on kyllä Suomeksi, mutta esim. ohjaamon kohdalla…hätä-aukaisu kahvat kuomuille tekstit on minun koneessa Ranskaksi! Ne on niin pientä tekstiä ettei niitä kyllä erota kuin tarkkasilmäinen ;-).
Fouga CM.170 Magister 15.12.2016 23:18 Malli
Mika Kauranen kirjoitti:
Kiitos Markku kysymykseen, jonka heitin oman mallini sivulla. Siis kannattanee minunkin hommata noita Vallejon maaleja Revellin (ja Humbrollin) sijaan.
Ensimmäisien lekomallien metallipintoja yritin väkertää LifeColorin ja Hubrolin metallisävyillä mutta eihän siitä juuri mitään tullut…ei tasoittunut kunnolla, jäi jotenkin rakeiseksi ja kuivui liian nopeasti vaikka ohensikin. Vallejon tuotteilla maalaus on ollut helppoa sivellintyönäkin ja olen ollut hyvinkin tyytyväinen lopputulokseen, suosittelen.
Fouga CM.170 Magister 15.12.2016 23:11 Malli
Kiitos kehuista AJ ja E-P, parhaani yritin ja tuollainen siitä sitten tuli ,-).
Fouga CM.170 Magister 13.12.2016 10:56 Malli
Kiitos Jari täsmennyksestä, tuota siivekeasiaa en tiennytkään vaikka itse koneen rakenteet ja tekniikka tuli aikoinaan opiskeltua hyvinkin tarkkaan. Juu, ei tuo Kineticin sarja ihan helpoimmasta päästä ollut! Täytynee jossain vaiheessa tehdä myös se sarjan ( profipack ) toinen kone.
Fouga CM.170 Magister 13.12.2016 10:38 Malli
Kiitos Pekka ja Mika kommenteista. Sivellintyönä tehty ja varmaan hamaan maailman tappiin näin, ruiskujen käyttö ei oikein mahdollista tilojen takia. Metallipinnat onnistuu kyllä kohtuu hyvin jos pohjat on kunnossa, kiitos Vallejon erinomaisten metallimaalien jotka suoraan purkista ovat maalauskelpoisia, sävyjäkin löytyy riittävä määrä eri tarkoituksiin. Maali antaa mukavasti tekoaikaa ettei heti kuivahda jolloin myös pinnasta tulee yhtenäisen näköinen.

Tuo kuvaaminen…etenkään keinovalossa… ei oikein ole hanskassa, mutta näillä mennään kun ei taidot parempaankaan riitä.
North American Aviation P-51D… 12.12.2016 13:56 Malli
No huh huh, aivan huikea taidonnäyte. Kokonaisuus todella hivelee silmää, itse kone huolellisesti kasattu, maalaus ja siirtokuvat viimoisen päälle ja kuvaaminen kympin arvoista työtä. Mitä tästä muuta voi sanoa kuin että tykkään todella!
Messerschmitt Bf 109 G-6 6.12.2016 12:13 Malli
Kiitos E-P hyvistä vinkeistä, noita täytyykin joskus kokeilla.

Hyvää Itsenäisyyspäivää kaikille myös minunkin puolesta.
Messerschmitt Bf 109 G-6 5.12.2016 15:11 Malli
Kiitos E-P kommenteista. Kyllä saksalaistunnuksissa on kevyt ylimaalaus, mutta tehty niin ohuella maalilla ( peläten ettei peity kokonaan ) ettei juurikaan erotu. Täpläcamon värirajojen sumentaminen sivellintyönä itselle vielä täysi mysteeri mutta kaiketi sekin jollain on tavoin mahdollinen.
Messerschmitt Bf 109 G-6 30.11.2016 22:06 Malli
Kiitos Petri kommenteista. Joo, täytyy sanoa että sivellinmallarille nämä täpläjutut ovat hieman kauhistus…mutta täytyyhän sitä kaikkea aina kokeilla…vaihtelevalla menestyksellä. Sivellinmaalauksen ongelma on nuo värirajat…niistä tulee väkisin liian jyrkkiä.

Malli valmistui jo loppukesästä joten en ole täysin varma noista sävyistä, mutta muistaakseni harmaan sävyt olivat RLM74 ( UA072 ) ja RLM75 ( UA073 ), vaalean siniharmaat RLM76 ( UA074 ), potkuri ja navan suojus RLM71 ( UA052 ), pyöräkuiluissa ja laskutelineissä vaalean vihreää RLM02 ( UA071 ), itärintamatunnukset kelt. UA544, sisäpuolelta harmaa RLM66.

Pakokaasuvanoja on hipsuteltu siveltimellä kk:n suuaukkojen etupuolelle, sekä pakosarjojen taakse ja oikeastaan pitkin kylkiä taaemmaksikin ( Tamiyan Weatherine Masterilla, sävy Noki ). Eivät ilmeisesti kuvissa näy kovin hyvin muualla kuin tuossa valkoisessa 6:ssa ja kansallisuustunnuksissa, sekä pyörien suojuksissa. Ehkä sitä hipsuttelua olisi voinut tehdä hieman rankemminkin?
Messerschmitt Bf 109 G-6… 29.11.2016 21:48 Malli
Onnittelut hienosta työstä! Kokonaisuus todella vaikuttava ja hyvinkin esikuvansa mukainen. Harmi vain että kuvat ovat noin pieniä ja suurentaessa pikselöityy ettei yksityiskohtiin pääse oikein kiinni. Paljon pikku detaleja näinkin ison mittakaavan työ kuitenkin sisältää ja olisi kiva ollut nähdä niitä…lähikuvina vaikkapa.

No…kokonaisuus kuitenkin hieno…hyvä kun jaksoit puurtaa projektin loppuun saakka. Kelpaa esitellä!