Pienoismallit.net

Markku Rinne

Saab 91D Safir 7.3.2017 16:21 Malli
Kiitos Mika kommenteista!

Tosiaankin, yleensä pyrinkin hankkimaan lisäosia jos vähänkään on viitteitä siitä että sarjan osat eivät paljoa tarjoa. Näissä mittakaavoissa joissa teen, saadaan etenkin koneen sisäpuolelle aika paljonkin parempaa ilmettä vaikka ne eivät aina lopputuloksessa paljoa edes näy ( kuomut kiinni ). Oma mielenkiintonsa niissä on kuitenkin tehdessä ja tuleepahan ainakin itselle parempi mieli!

Tässä koneessa tungin kyllä jo ennakkoon noita lyijypalleroita lähes tulkoon niin paljon tuonne koneen nokkaan kuin sopi ( moottorin lisäksi ), mutta olikin siinä suhteessa todella takapainoinen. Monesti noiden lisäpainojen lisääminen saa aikaan sen että laskutelineet eivät välttämättä kestä lisääntynyttä painoa, mutta tässä ei ollut sen suuntaisia ongelmia.

Ei muuta kuin Hellerin vastaavan kimppuun…ei täällä noita Safireita hirveästi ole ollutkaan näytillä.
JU-52 JU-AIR 28.2.2017 15:42 Malli
Todella upean koneen olet saanut aikaiseksi. Kasaus huolella ja siististi tehty, siirtokuvatkin istuvat hyvin vaikka hankala aaltopelti pintana onkin. Pakokaasujäämät ja pienet sävyerot tasopinnoissa elävöittävät mukavasti pintoja. Kaiken kruunaa todella kivasti suoritettu kuvaus aidossa ympäristössä…tykkään todella…hieno! Mitenkä toteutit kuvausvaiheessa nuo potkurien pyörimisliikkeet?
Junkers K 43fa 25.2.2017 20:36 Malli
Hienosti olet selviytynyt tästä harvinaisesta ja haastavasta mallista! Onnittelut siitä että olet jaksanut puurtaa loppuun saakka noiden resiinipalikoiden kanssa, ei ihan helpoin rasti! Hyvin olet selviytynyt maalauksien ja siirtokuvienkin kanssa vaikka varmaankin aika haasteellinen tuohon aaltopeltipintaan. Tykkään lopputuloksesta!
SU-122 17.2.2017 23:05 Malli
Onpas upean näköinen telahaupitsi! Värimaailma on todellakin aidon ja uskottavan näköinen, samoin kurat ja kulumat. Nuo ukkelit ja peitteet teräshirviön päällä ovat myöskin todella aidon oloisia. Huipputyö jota on ilo katsella!
FA-26: Valmis 17.2.2017 22:53 Rakennusblogi
No jopas jopas, tällainen kaunotar on tänne galleriaan ilmestynyt yks kaks yllättäen. Aluksi ihmettelin että kumma kun kukaan ei ole kommentoinut, mutta kommenttikenttä avautuikin vasta mutkan takaa ja itsekin tänne löysin.

Todella upeaa jälkeä olet saanut aikaiseksi, etenkin tuo vaikeasti tehtävä camomaalaus on kyllä aivan huippua, samoin maalin lohkeamat ovat juuri sellaisia kuin näissä Fiateissa pyrkivät olemaan. Kaikki yksityiskohdat ovat todella huolella tehtyjä ja historiallista esikuvaansa noudattavia. Kaikesta näkee että olet todella paneutunut kohteeseen. Lisäpointseja maalaten tehdyistä kansallisuustunnuksista! Itselle tämä sarja tuli myös tutuksi, mutta kyllä kalpenee tämän rinnalla!

Hieno todellakin on, ehkä tuo ylipaksu ohjaamon luukku hieman pistää silmään, samoin imettelin missä pitot putket? Pikku asioita sinänsä, kunhan mainitsin ja kun kone muuten on lähes täydellinen.
Her last sunset in the Pacific… 14.2.2017 21:51 Malli
Sinultahan Jean näitä dioja tulee oikein liukuhihnalta! Hienosti toteutettu dio kaiken kaikkiaan, meri on hyvinkin aidon näköinen aaltoinen, samoin itse laiva on hienosti viimeistelty. Osumia ei kaiketi muualle kuin vesirajan alapuolelle ole tullutkaan kun torpedohyökkäys on ollut kyseessä. Zero on kuitenkin osumaa saanut ja sen kuolinsyöksy on myös hyvin mallinnettu. Tuo savu on kyllä ollut sinun tavaramerkkisi aiemminkin, ei ehkä täysin aidon näköinen, mutta hyvin lähellä sellaista. Niin ja miten sen savun oikein muutenkaan kuvaisit…vaikea rasti kaiken kaikkiaan ja jäisi ainakin minulta tekemättä. Lopputulos on kuitenkin kokonaisuutena upea…pidän kovasti!
"Wine field" 10.2.2017 19:58 Malli
Upea dio! Hienoja yksityiskohtia niin että heikompaa hirvittää. Henkilöhahmot, kuten myös ajoneuvo erittäin hyvin toteutettu, samoin itse tunnelma välittyy diosta erinomaisesti. Maaston mallintaminen on kyllä aivan yliveto ja syksyinen lehtisato niin puissa kuin maassakin todella hieno. Todella taitavaa!
Iljushin IL-28 29.1.2017 11:45 Malli
Kiitos Kalle kommenteista! Jokaisessa mallissa on omat haasteensa, eikä tuo skaala kaiketi ole se ratkaiseva tekijä vaikka jotkut sitä korostavatkin. Minulle kaikki ovat yhtä vaikeita tai helppoja…miten sen nyt ottaakin!

Täytyy jatkossa miettiä tuota taustaa enemmän, olen vain kuvitellut että valkoinen toimii aina ja tuo mallin paremmin esille, ehkä ei olekaan niin? Kesällä käytänkin useimmiten aitoa luontoa taustana.
Ferguson 29.1.2017 11:37 Malli
Hieno pikku massikka ja mielestäni näin entisöintimaalauksen jäljiltä oikein hyvän näköinen. Renkaiden väritys on onnistunut todella hienosti, samoin mainitsemasi lisäykset/parannukset tuovat malliin lisää aitoutta. Hieno!

On sitä pikkupoikana tuollaisella tullut köröteltyä, vahva vetäjä vaikka ei ole koolla pilattu!
Iljushin IL-28 20.1.2017 22:56 Malli
Kiitos kommenteista Phantom. Joo, eipä tuon konetyypin osalta ole kylläkään kovin tarkkaa mallia olemassakaan, Italierin vastaavassa sama puute, niin maalinhinauslaitteiston kuin taka-ampumonkin suhteen.

En tiedä, ehkä on niin että konetta maailmalla käytettiin niin moniin eri käyttötarkoituksiin joista maalin hinaus oli vain yksi, Trumpeterin mallissakin on iso kasa erilaisia pommeja, joten pommittajaversiota lähinnä oli mietitty. Tosin vaihtoehtoisen lisäpalikan tekeminen ei luulisi olevan iso asia näille mallivalmistajallekaan.

Siellä Porissa minäkin Nikitaa tankkasin, juuri noiden ampumaleirien yhteydessä. Taisi sieltä "sotamuistoksi# jäädä pari tykinkin ammusta!