Pienoismallit.net

Markku Rinne

Bell P-39 Q-15 tänään 16:42 Malli
Kiitos Petri kommenteista! Maalausohjeessa tuo tykinputki oli valkoinen ja kun katselin Guest-Keskinen-Stenman kirjaa Red Stars, niin siellä oli myös valokuvia joissa oli myös valkoiseksi maalattuna tuo piippu ( toki tästä nimenomaisesta koneesta en valokuvaa ole nähnyt ). Villi veikkaus on että ne koneet joissa alkuperäinen amerikkalainen 37mm:n tykki säilytettiin oli myös juuri näin, sen sijaan jos koneeseen oli vaihdettu Venäläinen Berezin 20mm:n tykki niin väri oli normi gunmetal. Aika moneen koneeseen tuo tykki vaihdettiin alkuperäisen ollessa aika vikaherkkä ja moottorinvaihto Allisonista Klimoviin oli myös syynä siihen.

Ehkä hieman nokijäämiä tuohon putkeen ja spinneriin olisi voinut laittaa.
Bell P-39 Q-15 tänään 12:32 Malli
Kiitos kommenteista!
Messerschmitt Bf 109 G-6 20.2.2019 12:23 Malli
Siististi kasattu ja myös hienosti maalattu Mersu. Mitään valittamista en löydä joten tyydyn pelkästään kehumaan, hieno malli siis ja kuten sanottu…Mersuja ei koskaan ole liikaa…tälläkään foorumilla. Kaunis peli.
Douglas DC-3… 10.2.2019 22:08 Malli
Kiitos Antti.
Douglas DC-3… 10.2.2019 18:50 Malli
Kiitos Janne.
Douglas DC-3… 7.2.2019 19:22 Malli
Kiitos Mika ja AJ kommenteista.
Telkjärven seisake 7.2.2019 19:18 Malli
Kivan näköinen diodrama ja ikään kuin tuulahdus menneiltä vuosikymmeniltä…punainen tupa ja perunamaa. Talot ovat onnistuneet todella hienosti, samoin pensaat talon ympärillä, omenapuu ja taitaapa siinä pieni kasvimaakin olla, sopii siis todella hyvin aikakauteen ja sen ilmentämiseen, ihmishahmot myös oiva lisä.

Autenttisuuden parantamiseksi olisin tehnyt tuohon monotonisen vihreään nurmikkoon hieman vaihtelua eri väreillä ( ripaus hiekkaa? ) vaikkapa polkujen muodossa huussille? / halkoliiterille ja saunalle, samoin tänne radalle päin. Tuskin nurmikko ihan noin yhtenäisen vihreänä aivan pysyy kun siinä kuitenkin kuljetaan tiettyjä reittejä päivittäin. Vielä jos halutaan lisää hifistellä, niin ratapöllienkin väliin olisi hyvä ollut saada hieman kivimursketta. Kuuset on kuusia, ehkä jalosellaisia, mutta kuusiaitahan tuo ei ole, liekö edes tavoiteltu sitä? Kaiken kaikkiaan kuitenkin mukava piristys tähän auto-, leko-, tankkimallien kavalkadiin. Tykkään kovasti!
Douglas DC-3… 5.2.2019 11:33 Malli
Kiitos Taavi ja Niko kommenteista! Juu, kyllä Tikkakoskella näytillä oli. Tuohon metallipintaan itse olin myös kohtuu tyytyväinen, siinä auttoi huomattavasti pohjalla ollut musta primer ja eipä akryyleilla oikein parempaan taida pystyäkään? Tyytyväinen olen etenkin siitä että sai tehdä tämän lentävän museokoneen joka minustakin on erittäin hieno "vanhus". Voisin aivan hyvin lahjoittaa mallin DC-yhdistyksen jollekin aktiivitoimijalle…jos vain huolivat ;-).
Polikarpov I-153 Tsaikka 31.1.2019 20:23 Malli
No näin vähän arvelinkin kun kyseiseen yksilöön olit niin hyvin muutenkin perehtynyt. Välillä noita peltejä näkee, välillä ei…taisi siis olla ajankohta ja yksikkökohtaisia nuo poistot.

Tuota "alisäistämistä" itsekin tein ekoissa malleissani ja kylläpä siitä sitten joka kerta myös huomautettiin ;-). Tuo kyllä todellakin pitää paikkaansa että valokuvissa nuo säistämiset eivät aina erotu kovin hyvin tai ainakaan samalla tavalla…ellei sitten ota lähikuvia ja sekään ei aina ole eduksi koska eihän malleja muutenkaan tuijoteta muutamien senttien etäisyydeltä.
Polikarpov I-153 Tsaikka 31.1.2019 19:27 Malli
Todella siistiä työtä olet Tsaikan kanssa tehnyt, plussaa siitä että olet esikuvaan tarkkaan perehtynyt ja tehnyt malliin lukuisia muutoksia. Hienolta siis näyttää ja kyllä malli saa välillä näyttää ihan puhtoiseltakin, ei se esikuvanmukaisuus kuluma/pakokaasu/likajäämien suhteen kait aina ole "pakollista"?

Nuo laskutelineiden/pyöräkuilujen suojapellit kaiketi jätit tarkoituksella asentamatta?