Pienoismallit.net

Markku Rinne

Fieseler Fi 156K-1 Storch 20.1.2020 16:10 Malli
Juha Savola kirjoitti:
Enpä olisi uskonut näkeväni tällaista tilannetta, mutta osoittaa tietysti, miten pitkään olet asiaa harrastanut. Onneksi oletkin harrastanut!
No, eivät ne nyt aivan kaikki ole vielä tehty, mutta valinnan vaikeus alkaa olemaan, varsinkin kun kaikkia konetyyppejä ei malleina ole enää saatavana. Onhan noita koneita tosiaan jo noin 50 tehty ja lähes 40 eri konetyyppiä kun eri alatyyppejä ei oteta huomioon. Tähän "genreeni" kuuluu että ovat kaikki siis Suomen ilmatilassa lentäneitä, joten se kaventaa huomattavasti tätä valikoimaa, lekojahan muuten kyllä riittäisi.
Fieseler Fi 156K-1 Storch 17.1.2020 13:54 Malli
Kiitos Kalle kehuista! Enpä tiedä, paljon kun tekee niin välillä onnistuu vähän paremmin, välillä huonommin. Ehkä taitoja enemmän on kehittynyt käytetyt aineet ja välineet ja uskallus kokeilla niitä. Kohta vain alkaa loppumaan nämä Suomessa käytetyt koneet, joten enpä tiedä, pitääkö lopetella, vai siirtyä nykykalustoon?
Fieseler Fi 156K-1 Storch 16.1.2020 11:47 Malli
Kiitos kommenteista Juha, Sakari ja Mika! Tuo kuvaaminen on edelleen kompastuskivenä, työvaihekuvia ei muista ottaa kun niin innoissaan rakentelee :-) ja valmiista mallista en tässä tapauksessa saanut enää kunnollista kuvaa sisätiloista kun on niin pahasti pimennossa tuolla siiven alla tuo oviaukko.
Junkers Ju87G-2 Stuka 9.1.2020 23:36 Malli
Juha Savola kirjoitti:
Missähän vaiheessa koneen historiaa ne ujelluspropellit poistettiin laskutelineiden etusuojista?
D-1 malleissa niitä "Jerikon sireeneitä" vielä näkee, eli se kaiketi oli viimeinen versio johon ne asennettiin, eli ajallisesti 1941-42 valmistuneiden koneiden jälkeen niitä ei enää laitettu. Noissa alkupään D-sarjan koneissa näkee myös yksilöitä joissa tuo itse sireenin runko kyllä on, mutta ei propelleita. Ilmeisesti se ujeltava ääni syöksyssä ei sodan myöhemmissä vaiheissa ollut enää tarpeen, tai jopa ei suotavaa.

Niin ja nätti Stuka Veli-Matilta, siistiä työtä kuten aina. Kyllä näitä Stukia mielellään katselee, on se sen verran persoonallinen ja mainetta niittänyt kone.
Suomi Rok 5.1.2020 20:00 Malli
Hieno malli harvemmin nähdystä koneesta ja vaikeista lähtökohdista huolimatta hyvin onnistunut. Kauneimpia ja parhaimpia koneita tuo Blacburn ei edustanut, joten ehkä oli onni ettei Suomi niitä lopulta sitten saanutkaan ettei käynyt kuin Caudron C.R.714 kanssa? Tuo yläpuolen maalauskaavio minulle hieman vieras, mutta kaiketi se tuollainen oli, vaikea sanoa kun eivät Suomeen saakka päätyneet. Oliko tuo Naca-rengas tuollainen alumiinin värinen? Olisi voinut kuvitella että olisi enempi jotain kupari/nikkeliseosta kuten muissakin Brittikoneissa?
Focke-Wulf 190 A-8/R2 5.1.2020 19:46 Malli
Kaikin puolin nätti Wulffi, siistiä työtä ja etenkin maalaus vanhennuksineen erittäin näyttävä ja taidolla tehty, menisi sopivaa taustaa vasten vaikkapa 1:1 koneesta. Ainoa miinus nuo antennilangat jotka menevät yli vähän joka puolelta, mutta niiden taustasta jo kerroitkin.
Junkers Ju 52/3m g4e 23.12.2019 14:05 Malli
Kiitos Juha ja Kalle. Hyvää Joulua!
Polikarpov I-153 20.12.2019 19:11 Malli
Onhan tämä jälleen huikean hieno malli Jarilta, onnittelut siitä! Kaikki on niin kuin pitääkin, työnjälki ja viimeistely huippuluokkaa, vielä kun valokuvatkin ovat ensiluokkaisia niin ei tästä Tsaikasta voi olla pitämättä. Ainahan voisi "keksiä jotain" että eihän nuo koneet oikeasti olleet noin puhtoisen näköisiä kun pakokaasujälkiä tai öljyvuotojakaan ei näy, mutta tämän mallin kohdalla ne arviot on tarpeettomia. Aivan loistava tällaisena!
Junkers Ju 52/3m g4e 15.12.2019 23:59 Malli
Mika Kauranen kirjoitti:
Helposta mallisarjasta onnistuu yleensä varsin hyvin.
Tämä ei ollut helppo mallisarja! Tuossa vielä odottelee Hellerin vastaava kone ja pelkäänpä ettei se ole ainakaan parempi. Saapa nähdä minkä yksilön siitä teen, tietty visio siitäkin kyllä jo on…todennäköisesti siihen tulee kaveriksi jotain muutakin rekvisiittaa, saapa nähdä.
Junkers Ju 52/3m g4e 15.12.2019 23:54 Malli
Mika Kauranen kirjoitti:
Mielestäni pintakäsittely on onnistunut varsin hyvin pienen kritiikin huomioiden.
Kiitos Mika kommenteista. Tuo kuluneen pinnan jäljittely ei varmaankaan ihan yks yhteen ole sen referenssinä olleen koneen kanssa, mutta sitä kuitenkin tavoiteltiin. Mukava aina välillä kokeilla jotain erilaista ja siihen tämä kone antoi hyvän lähtökohdan.