Pienoismallit.net

Markku Rinne

N.A.B typ 9 Albatros 18.5.2019 20:21 Malli
Onhan tämä aika huikea työ jälleen Antilta, aivan kuin aitoa konetta katselisi. Monet yksityiskohdat ovat todella aidon näköisiä, etenkin puusyykuviot niin rungossa kuin sisätiloissakin todella upeasti saatu aikaan. Moottori apulaitteineen, kuin myös yksityiskohdat sisätiloissa tarkasti ja aidosti tehtyjä, metalliosat näyttävät myös metallilta, eikä maalatulta muovilta, puhumattakaan siipien "kangasverhoilusta". Koneen myös livenä nähneenä huomio kiinnittyi upean lopputuloksen lisäksi siihen että laskuteline ja siivet joustivat aika tavalla, hyvin on kuitenkin kasassa pysynyt ;-). Kuvissa nuo mustat taustat eivät mielestäni toimi, kun samalla hukkuu myös yksityiskohtia ja värimaailma muutenkin muuttuu… makuasioitahan kuitenkin nuo eikä millään muotoa lopputulosta muuksi muuta. Huipputyö!
Spitfire Mk.VI Suomi-camossa… 8.5.2019 00:01 Malli
E-P:n sanoja lainatakseni, lopputulos on hieno ja samalla hieman hämmentävä. Näihin What if malleihin suhtautuu usein aika varauksellisesti, johtunee kaiketi siitä että silmät näkee jotain omituista jota ei ole aiemmin nähnyt ja aivot alkaa raksuttamaan mitenköhän tuohon oikein suhtautuisi…tiedä häntä? Itse tykkään, että mallailu on kuitenkin aitojen ilmiöiden tallentamista pienoiskoossa.

Mallihan on kuitenkin kaikin puolin siististi kasattu. Tuo pelkästään numeroista koostuva rekisteritunnus olisi kyllä kaivannut yhtäläisyyden vuoksi kirjaimet eteensä, vaikkapa sitten jo mainitun SF:n.
Messerschmitt Bf 109G-2… 7.5.2019 23:45 Malli
Jälleen yksi Mersu lisää Kallen kokoelmiin! Hienoa työtä kaikin puolin ja käytön jäljetkin näkyvät kuten pitääkin, hienoa kun "uskallat" niitä tehdä. Mersuthan olivat kovassa käytössä, joten täysin puhtoisina niitä tuskin näki muulloin kuin tuotantolinjalta tullessaan.
Surmanajaja Onni Suuronen 7.5.2019 23:32 Malli
Täytyy kyllä sanoa että aivan huikea työ jälleen Petriltä ja täysin ansaittu viikon malli titteli, onnittelut!

Kuten monien toimesta on jo todettukin, aika monilla meistä, ainakin iäkkäimmillä on jonkinlainen kokemus Onni Suurosesta, samoin itselläni. 70-luvulta oma kokemukseni on, jolloin poika Kalevi oli jo mukana. Moottorin pärinä, tynnyrin natina ja Onnin kimalteleva ajopuvun takki on jäänyt kyllä mieleen!

Hieno idea tallentaa tällaista jo kadonnutta kansanperinnettä mallailun keinoin.
Focke-Wulf Fw 200 C-3 Condor 7.5.2019 23:12 Malli
Kiitos AJ kommenteistasi! Hieman viiveellä nämä kommentit kun en ole paljoa kerennyt viime aikoina foorumilla vierailla kun muut puuhat ( remontti ) ovat vieneet kaiken ajan. En ole pienoismalleihin koskenutkaan yli kuukauteen, mutta kaiketi kohta pääsee taas takaisin tämän mukavan harrastuksen pariin.
Focke-Wulf Fw 200 C-3 Condor 16.4.2019 23:13 Malli
Kiitos Mika ja E-P kommenteistanne, niitä on aina mukava saada!

Verhot "on tehty" tarkoittaa tässä tapauksessa sitä että maalasin ne valkoisella maalilla ikkunan sisäpuolelta niihin aukkoihin joissa valokuvissakin näytti verhot olevan ( kaikissa ikkunoissa ei ollut, tai ne oli vedetty sivulle ).

En rakentanut salonkimatkustamoa vaan jätin sen aika riisutuksi, sarjan tarjoamilla eväillä siis mentiin, eli ohjaamon lisäksi osastojen väliseinät ja muutama jakkara, niitä säiliöitä en sinne matkustamoon sijoittanut, viimeiseen osastoon tuli joitain? laitteita. Muuten, Hitlerillä oli ainakin siinä omassa Immelmann III koneessaan panssaroitu istuin jonka tarvittaessa pystyi pudottamaan laskuvarjolla maahan.

Siirtokuvissa ei ollut tuota Saksan poliittisen johdon kuljetuslentueen Regierungstaffelin "kotkan"pää tunnusta, vaan pommitusrykmentti KG40:n maapallotunnus renkaan ympäröimänä. Eipä tuossa KE+IX:ssa ollut kumpaakaan tuon kyseisen vierailun yhteydessä joten jätin pois.

fi.wikipedia.org…/wiki/Focke-Wulf_Fw_200_Condor

Mietin kyllä tuota figuuriasiaa, joka olisi ollut kyllä kiva toteuttaa ( figutkin siihen olisi jemmasta löytynyt ) mutta ajatus tuli vasta sitten runkopuolikkaat oli yhteen liimatut ja kone muutenkin maalausta vailla. Olisi ollut hieman työlästä alkaa avaamaan ovea enää siinä vaiheessa. Koneen koko olisi kyllä hyvin ilmennyt ukkelin avulla.
Focke-Wulf Fw 200 C-3 Condor 16.4.2019 20:38 Malli
Terve Kalle ja kiitos kommenteistasi. Jäi tuo värien tasaisuus vaivaamaan minuakin, tuo RLM 70 olisi saanut olla himpun verran tummempi jotta sävyerot tulisivat paremmin esiin. Selvästi terävästi rajattu tuo sirpalekaavio kuitenkin oli, kuten aidoissakin Luftwaffen pommareissa. Käytin salamaa kuvattaessa, mikä tietty oli myös virhe. Selityksiähän nämä…tällainen siis tällä kertaa.
Bristol Blenheim Mk.I 19.3.2019 00:04 Malli
Nätti Blenheim ja tosiaan, ensimmäinen Airfix tällä sivustolla. Kuvat hieman tummia ettei yksityiskohtia tahdo oikein erottaa ja hieman matalammalta otettu kuvakin olisi ollut kiva nähdä jolloin esim. laskutelineetkin olisi näkynyt (CA:n laskutelineet olivat nimittäin aika kammottavat ). Koneen yleisväritys kuitenkin hieno.

Antennilangan olisi tietenkin voinut laittaa ja tässä BL-189:ssa oli myös spinnerit ja rengasantenni. Mutta, kuten Antti mainitsikin, Airfixin malli vastaa Suomessa käytettyä IV sarjaa jotka tulivat Suomeen Brittien suojamaalauksessa. Siitä syystä varmaan spinnerit ja kenties myös rengasantenni sarjasta puuttuivatkin.

Siistiä työtä kuitenkin kaikin puolin ja suhteellisen siistinä kone pysyikin, sillä BL-189 koneen historia oli aika lyhyt, laivuekäyttöön Joulukuussa 1943 ja tuhoutui Immolan pommituksessa Elokuussa 1944.
Flakpanzer IV… 17.3.2019 23:33 Malli
Ok, hyvä kun täsmensit. Oikeastaan tarkoitin tuolla aiemmalla versiolla sitä että kumpikin oli Panzer IV:n alustalle rakennettuja, eikö vain?

Juu, koukuttava peli oli tuo SP 1 ja 2, kuten myös Panzer Generalin eri versiot…voi niitä aikoja ;-).

Hieno malli joka tapauksessa, siinä muovikin näyttää ihka oikealta raudalta!
ITPSV 17.3.2019 22:21 Malli
Piti muutaman kerran hieraista silmiään että mistäköhän on oikein kysymys, kun näyttää niin erilaisilta eri kuvakulmissa…kunnes viimeinen kuva paljasti! Hieno idea tehdä kolme eri IT-vaunumallia eri alustoilla ja aseilla. Nämä ilmeisesti edelleen kaikki käytössä?

Siistiä työtä niin kasauksen kuin maalauksenkin suhteen ja paljon pieniä yksityiskohtia jotka antavat hyvinkin aidon vaikutelman. Hienoja, vieläpä kun saisi kaikki nämä kolme sopivalle alustalle.