Pienoismallit.net

Markku Rinne

JanisPetke kirjoitti:
kuinka pitkä malli tuosta tulisi 1/350 tai 1/200 kokoisena ? oon vähän huono matematiikassa :D
Pituus 26,6 cm 1/350 skaalassa ja 46,5cm 1/200 skaalassa, leveydet 4,8cm ja 8,5cm.
Kokoamaton pienoismalli   23.2.2019 16:06
Koskaan ei ole liian myöhäistä aloittaa sanoo "ukkomiehenä itsekin aloittanut", eikä tuossa suuria tappioitakaan tule kun mallikin on jo aikoinaan saatu. Siirtokuvien kanssa saa tietenkin olla tarkkana kun ovat jo noinkin iäkkäitä.
Kalle Rantanen kirjoitti:
[Ei kirjautuminen siinä työlästä ole, vaan laskun tietojen näpyttely, ellei mukana ole viivakoodia.
En minä ainakaan tiedä mitään sen rentouttavampaa kuin istua kotona lämpöisessä tietokoneen äärellä ja näpytellä numeroita ja katsella kun tili hupenee ;-). Lähes yhtä rentouttavaa kuin pienoismallien tekeminen.

Sen sijaan viikoittaiset käynnit ruuhkineen esim. ruokakaupassa ovat jo paljon stressaavampia!
Esko Koskinen kirjoitti:
Voisin kuvitella että asia saattaa liittyä siihen että on parempi saada lasku vain niistä tuotteista jotka saa eikä maksaa jostain jota ei ole jos vaikka olisi niin että tuotemyyntiä olisi myös kassalta joka ei automaattisesti päivitä varastosaldoja.. mutta tämä on tietty vain valistunut arvaus. Eioo:sta maksamista vasta ei ymmärrettäisi.
Monet firmat ( nimeltä mainitsematta ) jäävät odottamaan tuotetta varastoonsa ja asiakas siinä odottelee samalla tuotettaan maksettuaan jo ennakkoon. Ei minusta sekään kovin fiksua maksaa tuotteesta 3-4 viikkoa ennen sen saapumista.

Ainakin Kuivalaisen Martilla on mukava tapa, jos jotain jää puuttumaan niin paketti vain matkaan ja Martti hyvittää laskun hintaeron takaisin tilille, ensiluokkaista toimintaa minun mielestä.
Juha K kirjoitti:
Vaivatonta ja nykypäivää on maksaa tuote tilausta tehdessä. Hankalaa ja aikaa vievää on kirjatua nettipankkiin, naputella laskun tietoja ja vahvistella maksuja.
Ai hankalaa? Ei minun mielestä nettipankki mitenkään hankalaa ole, muutama minuutti viikossa siihen on joka tapauksessa uhrattava kun makselee kaiken maailman muitakin laskuja, kyllä yksi Combat Models menee siinä samalla.

Etukäteen maksujahan kaikki muut pienoismallifirmat pääasiassa edellyttävätkin ( PayPal tai vastaava ), kaikki ulkomaiset tietty ilman muuta, mutta myös suomalaiset samoin, Combat Models taitaa olla poikkeus.
Käsitykseni mukaan nuo oranssi huomioväritykset koulutuskoneissa/harjoitushävittäjissä meni hieman aikakauden mukaan, eli 50-luvulla Stieglitz, Viima, Pyry maalattiin FS12473 oranssilla. 60-luvulla jolloin tulivat Saab Safir ja Fouga Magister, maalattiin huomiovärit day-glow loisteoranssilla. 70-luvulla näitä maalauksia alettiin korvaamaan ainakin Fougissa teipeillä ja sävykin muuttui hieman enemmän punaisen suuntaan ( FS28913 ).

Aika kirjaviltahan nuo loistevärit alkoivat ainakin 70-luvun lopulla näyttämään värien haalistuttua, osa Safirien oransseista alkoi lähentelemään jo tumman keltaista. Eli, jos mahdollisimman "oikean" sävyn haluaa koneeseensa, niin pitäisi tietää mihin ajankohtaan sen sijoittaa ja mistä koneyksilöstä on kyse. Niin, ja löytää vielä värikuva koneesta!
Sama tilanne LifeColor maalien suhteen, valmistajan väritunnus näkyy vasta kun klikkaa kyseistä maalia…aika aikaa vievää puuhaa, entinen oli siltä osin parempi. Muilta osin oli kyllä raikkaan näköinen sivusto ;-).
No, Ikean tuotteesta kun on kysymys niin mitään takuuta kestolle en antaisi ;-). Tuosta Kallax hyllystä ei ollut hajuakaan ennen kuin selasin netistä miltä se näyttää. Ikean sivuilla olevissa tiedoissa mainitaan enimmäiskuormitus/hyllylevy 13 kg ja seinäkaapin enimmäiskuormitus 20 kg…joten, rajoilla mennään?

Tuo akryylista tehty vitriini painanee max 15 kg ja malli päälle, eli lähennellään silloin 25 kg rajaa. Hyllykkö on ilmeisesti kuitenkin lattialla, ei seinässä? Jos tuon päälle koko komistuksen laittaisin niin vahvistaisin hyllykköä ainakin laittamalla siihen taustalevyn, jäykistää kummasti ja estää ainakin että hyllykkö ei painu salmiakiksi. Nuo hyllyn sivuthan kyllä kuorman kestää, mutta ongelmana on se että hylly ei pysy muodossaan ja alkaa kallistumaan johonkin suuntaan.
Aloittelevat vs. Konkarit   22.12.2018 14:54
A Lappalainen kirjoitti:
Itse olen seurannut sivusta 9 v poikani alkutaivalta mallinrakentajana. Hän ei ole nähnyt ongelmaksi, että laittaisi mallinsa myös tälle sivustolle "konkareiden" joukkoon. Laittaakin, kunhan saa Airbusin kuvattua. Minun mielestäni kaikentasoiset mallit ovat tervetulleita samaan kategoriaan. Tähdityksen saa halutessaan pois, ja kuvaustekstiähän voi tuottaa sen verran että siitä selviää mallarin kokemus ja mitä mallissa on haettu. Tämän pohjaltahan mahdolliset kommentitkin täytyy antaa.
Hyvää joulunaikaa ja menestyksekästä seuraavaa vuotta kaikille.
No niin, tulevaisuushan on turvattu…ilmeisesti tuon innostuksen aikaansaaminen edellyttää että joku perheestä jo harrastaa mallailua. On myös tarvittavat aineet ja työkalut valmiiksi jo saatavilla niin kynnys on sitäkin kautta matalampi.

Joo…eipä niitä malleja tänne viikossa niin paljoa tule etteikö kaikki sopisi samaan kategoriaan, muutenhan joutuisi ryhmittelemään kenties myös aihepiirin mukaan kuin mallikilpailuissa…autot, maakalusto, lekot, figut jne.

Hyvää Joulua myös minunkin puolesta!
Aloittelevat vs. Konkarit   22.12.2018 11:55
Aika samoilla linjoilla Sakarin ja Jonkan kanssa. Itse kaipasin uusia mallareita sivustolle, en välttämättä nuoria vaan myös näitä "uusvanhoja" 50-60 vuotiaita jotka harrastuksen on vasta aloittanut ( kuten minäkin aikanaan ). Nuoren sukupolven suhteen olen osittain menettänyt jo toiveeni…onhan heitä muutamia, mutta kyllä pääosin nuorten huonetta hallitsee tänä päivänä kaksi rinnakkaista tietokonenäyttöä ja välkkyvät värivalot…ei kasa muovin paloja ja liima- / maaliputeleita. Nykyisessä hektisessä elämän rytmissä ei taida kärsivällisyyskään kaikilla riittää tällaiseen nysväämiseen? Miten sitten nuorten kommunikointi…eipä taida tällainen perinteinen keskustelu- / kirjoitustyylikään olla enää muodissa?

Onneksi on edes tällaisia keskustelun aiheita jotka edes hetkeksi ovat saaneet eloa myös tälle foorumille…ja aiheena jokin muu kuin "uutuuksia maailmalta"…kiitos Jean. Tähän foorumiin kaipasin hieman uutta kipinää, en niinkään muutoksia jo valinneisiin käytäntöihin ja kuten täällä jo useamman kommentoijan toimesta on todettu…todella vaikeasti toteutettavissa ja ylipäätään saavutettaisiinko sillä edes mitään?

Nykyisin galleriaan postattuja töitä arvostelee yleensä 1-5 henkilöä, eli aika vähän mielestäni. Onko tullut jonkinlainen kynnys täyteen…kaikki sanottava on jo sanottu, eikä mitään uutta kerrottavaa enää ole, eikä samoja fraasejakaan viitsi jatkuvasti toistaa…tämä lähinnä pitkään toimineiden osalta? Ymmärrän tämänkin oikein hyvin. Petri Hiltunen tuolla aiemmin kertoi minusta osuvasti harrastuksen luonteen muuttumisesta, pitkään kun tekee niin into itse harrastukseen ei muutu, mutta tarve sen esiin tuomiseen vähenee?

Täytyy kaiketi tyytyä katselemaan vanhoja galleriaan postattuja kuvia ja lueskella joskus hauskojakin pitkiä viestiketjuja niihin liittyen?