Pienoismallit.net

Jari Männikkö

AF Tykkilautta 27.2.2014 12:30 Malli
Tuo F-177 oli kuljetus lautta ja muutenkin hiukan erilainen kun nämä AF tykkilautat,

SA kuvista löytyi kaksi kuvaa näistä AF lautoista, toinen näistä kuvista on myös Laivasto sodassa kirjassa. Muista lautoista kylläkin oli kuvia enemmältikkin. Hakusanana kannatti käyttää proomua tätä nimitystä silloin käytettiin kyseisistä härpäkkeistä,
AF Tykkilautta 26.2.2014 00:29 Malli
Alus on tehty kahden skaalatun piirroskuvan perusteella sekä kahta löytynyttä valokuvaa hyvksikäytten. Missään niistä ei ollut pelastuslauttoja näkyvissä, niinpä en ruvennut arvailemaan niitten suhteen.

Lautta on vielä saaristonsuojassa ja ainoastaan tykkimiehistöllä on ylimääräiset harjoitukset, edellisen rantaloman rientojen seurauksena. Siksi ammuksia ei ole ainoastaan suuntausharjoittelua.

MAL lautat ovat tyypiltään täysin erilaisia, ne olivat kahden erillisen ponttoniproomun päälle rakennettuja tykkilauttoja. Helposti purettavia ja siirrettäviä osissa.

Malli on noin 60cm pitkä

Kiitoksia kommenteista
AF Tykkilautta 25.2.2014 22:11 Malli
Tuota ei ole ajateltu muuhunkun Tampereen näyttelyn teemaluokkaan saksalaiset -44 torjuntataistelussa. Kiitoksia kommentista
UJ 116 "Xanten"… 6.4.2013 23:13 Rakennusblogi
Tuo alus on livenä uskomattoman hieno ilmestys. Eikä millään uskoisi kyseessä olevan kartonkimallin. Mielenkiinnolla jään myös odottelemaan tulevaa hävittäjää
Harjotuskappale 2.12.2012 11:49 Malli
Tervehdys naapurista. Hyvin tuo harjoitustyösi on onnistunut. ihan erikeeperilläkin Tuo maa varsinkin on todella hyvä ja hienosti olet mielikuvitusta käyttänyt keksiessäsi materiaaleja. Tuon styroxin ehkä voisi korvata finfoamilla on helpompi veistellä sekä muotoilla ja jää valmiiksi tasainen pinta. Puiden lehvistöön voisi kokeilla noita pienoisratie sirotteita joita voi liimata ihan erikeeperilläkin ja sävyjä löytyy vaikka kuinkapaljon.

Nuo vaan omista kokemuksista, mutta hienolta tuo näyttää omissa silmissäni. Mielenkiinnola odottelen tuota isompaa suunnittelemaasi dioraamaa.
Fiat 600 ´71 29.11.2012 22:40 Malli
Yksi hienoimmista näkemistäni automalleista, ja vielä niin aikoinaan yleisestä autosta mutta mallina harvoin nähtynä
Vickers-Armstrong Mk F/45 7.9.2012 16:52 Malli
Huonosta sarjasta ihan kelpo malli mielestäni
Anzio Express 24.4.2012 20:48 Malli
Tämä ainakin vetoaa meikäläiseen aiheeltaan sekä myöskin toteutukseltaan. Kerrassaan hieno suoritus ja on vaatinut uskomattoman määrän työtä, ja hyvin tehtyä sellaista.
Nordland: Suuruudenhulluus… 8.4.2012 15:16 Rakennusblogi
Tämä on milenkiintoinen projekti, arvostan suuresti rohkeutta moisen dioraaman rakentamisen aloittamisesta. Tämän haluan ehdottamasti nähdä luonnossakin. Ja rakentajan tietäen uskon jäljen olevan taattua laatua. Hienos että jotkut kulkevat omaa tietään mallailussakin.
Viva Las Vegas 6.4.2012 20:18 Malli
Loistava nuo kuvat piti katsoa useampaan kertaan, niissä kun on niin paljon näkemistä. En minä ainakaan pystynyt kerrasta kaikkea näkemään, kestää kyllä useammankin katselukerran. Hieno ja valtavasti nähty vaivaa yksityiskohtiin, miellyttävä katselukokemus