Pienoismallit.net

Jukka Luosujärvi

sf paraati suunnitelma   28.7.2017 18:55
Vanhassa Mobilistissa oli juttua ja Opel on ollut punainen

Opel Admiral 1939 Tauno Palo 1/96<- Mobilisti nro/v
Mallien arvioinnista   28.7.2017 10:23
Aiheeseen liittymätöntä. Klikkaa tästä nähdäksesi tekstin.
Huom! Pysythän aiheessa etkä ota tätä käyttäjän offtopiciksi merkitsemää sisältöä mukaan keskusteluun.
Asia ei tästä näytä sen enempää etenevän, eikä ole paljastunut mitään uutta taivaan alla, mutta toivotaan yhä että jaksettais myös kertoa se mikä meni pieleen.

Loppuun pieni huumoripätkä.

TM Talvirengastestissä ylivoimaiseksi voittajaksi renkaan ominaisuuksien puolesta valikoitui Sherpa Ice braker, mutta valitettavasti testiauto oli punainen.
siinäpä sitä arvostelun hankaluutta.
Mallien arvioinnista   27.7.2017 08:18
Jukka Luosujärvi kirjoitti:
Tämähän on ihan off topic, mutta liittyy toisaalta arvostelu periaatteisiin. Oma näkemykseni on se että kun kerran mallia arvostellaa niin sillä ei ole hevop**seen väliä minkälainen historiikki sille on kirjoitettu, saiskos tän perusteella todella hieno what if ½ tähteä kun sillä ei ole mitään todenperäistä taustaa, ei mulla muuta.
Olin tuonne galleriaan kirjoittanut näin
Kalle Korkala kirjoitti:
Tässä oma kommenttisi 12.12 2016:
"Pisteyttäminen valokuvien perusteella on hieman ongelmallinen, myönnetään. Parempaakaan ei ole tarjolla joten tähän on tyydyttävä, arvostelijan pitäisi muistaa että arvostellaan sitä mallia, eikä kuvien laatua. Toki paskoilla kuvilla on vaikea arvostella jos yksityiskohdat jää näkymättä. Ymmärrän että mallaria harmittaa kun joku käy randomisti lätkäisemässä ½-2 tähteä kun malli muuten keikkuu siinä 3.6 paikkeilla tai paremminkin, voihan se olla virhekin tai sitten se ei vaan kyseistä mallaria miellytä. Itse olen laittanut arvostelussa pojot näkyville, sekä sanonut myös sanasen mallista ja olen myös arvostanut suuresti niitä jotka ovat tehneet saman minulle. Eräs keino voisi olla tosiaan minimi ja maksimi pisteiden perustelu pakko nimimerkin kera,"dissaus" mielellä annetut pienet pojot ei sinällään olisi ongelma jos arvostelijoita olisi paljon, koska niiden merkitys jää silloin vähäisemmäksi."

On tainnut siis näkemyksesi (niin arvioinnin kuin pisteiden näkymisenkin suhteen) Jukka matkan varrella muuttua?
Tähän vastaan että näkemykseni ei ole muuttunut arvioinnista, yhä edelleen antamani pojot ovat arvosteltavan nähtävissä, sekä pysyn yhä sanojeni takana että se malli on se arvostelun kohde tai ainakin pitäisi olla, eikä se että
-Kuinka hienot kuvat
-Kuinka kamala työmäärä
-Minkälainen lähtökohta
jne.jne. Pisteytys systeemi on sinällään ihan kelvollinen ja kritiikkini pisteytyksistä on koskenut lähinnä sitä että jos mallista annetaan huonoja pisteitä niin hyvin harvoin pisteyttäjä antaa palautetta siitä mikä meni pieleen.

Se että mallari tuo esille kirjallisessa muodossa malliin liittyvää historiikkia on plussaa, mutta se ei tarkoita että siitä saa yhtään pisteitä lisää, ainoastaan arvostusta että tuo esille malliin liittyvän historiikin. Toki jos mallin tarkoitus on olla tarkka historiallinen malli, niin arvostelu periaatteena voi myös käyttää sitä kuinka se on historiallisen esikuvansa mukainen, mutta tässä tapauksessa arvostelijan pitäisi tietää historialliset taustat ja olla aiheeseen hieman perehtyneempi, joten palaamme siihen että arvosteltavana on MALLI joka edustaa tekijänsä näkemystä aiheesta ja olisi aivan mahtavaa jos arvostelijat uskaltaisivat/kehtaisivat sanoa
-Missä onnistuttiin
-Mikä meni pieleen
Tämä siis edustaa ainoastaan minun näkemystä asiasta ja sehän voi olla täysin väärä =D
Miksei kynäruisku toimi?   27.7.2017 07:27
Hieno homma, näin sitä oppii ja saa sitä oppia sitten muillekkin jakaa.
Miksei kynäruisku toimi?   26.7.2017 20:21
Entäs hienosäätöruuvi, onko mitää vaikutusta? Tai jos laitat pelkkää vettä kuppiin ja vedät ja painat liipasinta niin tapahtuuko kuplintaa? Olisko jotain mallaritoveria lähellä joka osaa laittaa ruiskun tuliasemaan?
Miksei kynäruisku toimi?   26.7.2017 18:56
Liipasin taakse säätää neulan liikettä, liipasin alas ilmaa. Jos ilmaa ei tule laisinkaan tarkasta että liipasin painettaessa avaa sen venttiilin siitä liipasimen alta. www.airbrush-fengda.co.uk/upload/images/airbrush-fengda-BD-203-spare-parts.jpg
Dunkirk   23.7.2017 11:44
Enska H kirjoitti:
Oliko jotain romanttista höpinää, jota niin moneen "sota"leffaan tungetaan?
Ei laisinkaan, eikä myöskään perinteiseen jenkki sankari myyttiin lukeutuvia "upotin pistoolilla taistelulaivan" kohtauksia. Se että perinteiset Hollywood kliseet puuttuu, ei automaattisesti tarkoita että leffa on hyvä, eikä myöskään se että kriitikot ovat antaneet hyviä arvioita tee siitä hyvää (joka muuten on turhin ammatti ever). Kuten sanoin, katsokaa itse ja muodostakaa mielipide sen mukaan, jutellaan sitten mikä oli hyvä tai mikä huono.
Dunkirk   23.7.2017 00:51
Dunkirk, leffa jolla olisi voinut olla hyvät puitteet mutta päätyi sitten keskentekoiseksi tekeleeksi joka miltei pakottaa lähtemään kesken leffan pois. Itselle ainakin oli suuri pettymys, traileri lupasi ehkä enemmän, mutta nyt kun on leffan nähnyt niin ne traileri pätkät on ainoat katsomisen arvoiset kohdat… ei tuu mitään spoilereita, käykää ite kattomassa jos kiinnostaa ja kerro ite mitä pidit.
Modelhobbies.co.uk   20.7.2017 11:04
Onhan nuo kotimaan paketitkin olleet viikkoja reissussa joten mitään osoittelematta jos sieltä lähtöpäästä on kuittaus että paketti on matkalla, niin loppu töpingit on sitten kuljetuksessa. Suhteellisesti nopeimmat ovat olleet, Englanti 2pv ja tavara kotiovella, Japani 3pv ja huonoimmat Serbia 6vk, Oulu->Rovaniemi 5vk , Kiina 4vk, mutta arvatkaapas missä oli halvin rahti, oikein se oli Kiina 1,7€
Ilmeisesti siihen on lisätty jotain pientä, mutta ei kauheasti muotit eroa siitä mitä alkuperäinen on.