Pienoismallit.net

Jukka Luosujärvi

Olisiko mahdollista että alla oleva maali aiheuttaisi tuon kuivumis ongelman tai maalin ohenne? Olen joskus törmännyt samankaltaiseen juttuun maalien kanssa, siis se alapuolinen maali päästää jotain läpi ja tavallaan saa sen toisen pehmenemään niin että vuoden jälkeen tulee tunne että ei ole ihan kuiva. Onko missään tuoteselostetta tästä aineesta että mitä tää nyt sitten käytännössä on.
Vastaan siitte itselle eli tämä on siis oikea aine, mutta täytynee tilata tota humbrolin ainetta, kuitenkin lisäkysymys
- Käykö tämä liuotinohenteisten päälle, ja voiko tuon päälle vetää esm Revell mattalakan
hwww.karkkainen.com/tuotekuva/ZOOM/6414405140003.jpgOnko tämä sitä oikeaa Johnssonia? Vai hommaanko kiillon vahaa, ilmeisesti kirkasosien uittaminen kyseisissä aineissa parantaa "lasiosien" ilmettä ja tuotteita voi käyttää akryylien kanssa kiiltolakkana vai??
Kynäruisku   24.7.2014 11:55
Ensimmäiset kokeilut sitten takana, välineenä oli Claes Olssonilta mukaan tullut heräteostos joka jatkossa saa olla sellasessa käytössä missä pitää vetää paljon väriä kerralla, eikä tarvi kovin yksityiskohtia vetää. Nyt hankintalistalla yläsäiliö ruisku.
Harjoittelukohteena olikin sitten pojilta jäänyt 1/72 Revell FW190, maaleina oli sitten Revellin ja Humbrolin "mitänytsattuuhyllystälöytymään" maalit, ainoan tositepposen teki sitten Revellin kirkaslakka joka ei oikein halunnut ruiskun kanssa pelata, se oli kuin olis täräyttäny liimaa säilion täyteen eikä millään halunnu tulla ulos, piti ohentaa sitä ihan älyttömästi, eikä sittenkää toiminut niin kuin piti, lisäksi parista kohtaa veti alla olevan maalin ryppyyn , vaikka ohenne oli sama, tosin alla oli Humbrolin maali, mutta olisiko sillä mitään merkitystä kun on noita voinut keskenään sekoittaa ilman ongelmia (Revell+Humbrol). Enivei siirtokuvilla on nyt harjoiteltu lakattuun pintaan, pari paikkoa pitää tehdä maalaukseen ja sen jälkeen mattalakka pintaan. Jahka saan valmiiksi niin panen pari kuvaa siitä miten ei pitäisi tehdä, täällä näkee usein malleja jotka on niin hienoja, mutta hyvä olis kuulla mitä viheitä on tehnyt ja ennenkaikkea miten vältät niitä.
Muistoja mallailunsaralta   24.7.2014 11:26
Aiheeseen liittymätöntä. Klikkaa tästä nähdäksesi tekstin.
Huom! Pysythän aiheessa etkä ota tätä käyttäjän offtopiciksi merkitsemää sisältöä mukaan keskusteluun.
Raimo Leino kirjoitti:
Jos tämän viestiketjun aloittaja ihmettelee hiljaiseloa, niin osittain syynä voi olla se, että samasta aiheesta on täällä parikin ketjua avattu jo aikaisemmin:
No joo pari vuotta sitten ei ainaskaan allekirjoittanut eikä varmaan aloittajakaan vielä ollut kirjautuneena, eikä oikeasti tuu mieleenkään alkaa jotain pari vuotta vanhaa keskustelua hakemaan ja siihen sitten postaamaan, periaatteessa ei tietenkään kannattaisi aloittaa yhtään keskustelua koska se on toden näköisesti jossain joskus aikaisemmin käyty, muodossa tai toisessa, kuitenkin niin että
A- Huumorilinkki minkä postaat on wanha
B- Tieto mitä haet on ollut esillä vuosia
C- Foorumi on täynä samankaltaisia kysymyksiä, vastauksia, koska sinne foorumille on rekisteröityneet ihmiset jotka haluavat tietoa, jakaa sitä, haetaan samanmielisiä, halutaan yhteisöllisyyttä jne.
Legendaarisimmatkin viestiketjut painuvat unholaan aikaa myöten ja uudet jäsenet tietty aloittavat uusia ja vanhoja jäseniä ei siihen kiinnosta vastata kun ovat jo pariin kolmeen otteeseen käyneet asiat lävitte.

Jos mallailu olisi supersuosittu harrastus niin putiikkeja olis pilvin pimein ja täälläkin olisi satoja keskustelun avauksia päivittäin ja tälläiset keskustelut olisivat kuin ilotulitusraketin poksauksia taivaalla :) niitä tulisi ja menisi.
Muistoja mallailunsaralta   23.7.2014 12:32
;D ensimmäinen kone taisi olla itsellä Airfixin semmonen Piper Arrowin näkönen "liimapallo" jota esiteltiin naapurin Jyrille ylpeänä joskus -73, mutta siitä jäi kipinä joka vielä jaksaa uudestaan sytyttää innostuksen tähän hommaan ja tonen mikä on jäänyt hyvin mieleen kun -76 olin menossa mummolaan, niin postiauto jonka kyydissä matkustin joutui onnetomuuteen, elikä törmäsi vastaan tulevaan autoon ja suistui metsikköön. Tilanne oli tietty pikkupojalle jännä, mutta vaikka linjuriin törmäneen auton kuljettaja oli aika karseen näkönen niin ainoa mikä huoletti niin Avro Anson oli törmäyksen voimasta lentänyt pitkälle eteen enkä meinannut sitä pimeässä löytää, meinasi paniikkia pukata päälle.
Rakennussarjojen hinnat   22.7.2014 09:56
Komppaan tota Mikan juttua, jossain -70 luvun puolivälin paikkeilla 1/72 perus mersu Airfixin paketissa oli sen 5mk, mutta sen aikaisista sai monesti unohtaa helpolla aidon näköistä kun muotit oli mitä oli, mutta tuosta hinnasta vielä että ei se ainakaan meikäläiselle ole vielä liian kallista kun ei valmistakaan tule vauhdilla enkä ole näin aloittelijana ottanut hypersuperfotoetchspecialeditionia työn alle, vaan harjoittelen halvemmilla paketeilla.

Siinä suhteessa katson että postimaksut katsotaan olevan osa paketin hintaa koska tälläinen maaseutumallari joutuu sen usein pulittamaan jos haluaa muuta kuin sen Revell 1/72 mallin, toisaalta kun pikkasen kerää ostoksia niin ainakin joskus on tarjouksia että yli 50€ ostokset rahtivapaasti.

Itse en usko että mallailu häviää, mutta mallareiden määrä pysyy aika tasaisen pienenä, uusia ei tule kun kiintoisaa rakenneltavaa ei ole tarjolla ja eikä kauppojen kannata pitää valikoimissaan juurikaan mitään kun menekki on niin pientä.

Kaiken kaikkiaan voin sanoa että olen ihan tyytyväinen tämän hetkiseen tilanteeseen vaikka joudunkin ehkä maksamaan posti/toimitus kuluja kun laadukkaita malleja on paljon saatavilla juurikin netin kautta, en ikinä haluaisi siihen aikaan takaisin kun piti jostain kataloogista näyttää kauppiaalle että voisiko tämmösen tilata.
Rakennussarjojen hinnat   21.7.2014 10:15
tommi syvänen kirjoitti:
Jatketaanpa hieman hintakeskustelua. Välillä ihmetyttää tuo samojen tuotteiden aika hurja hintaero eri kauppiaiden välillä. Esimerkkinä Rodenin 1:72 "uutuus" liikkeessä A 19; liikkeessä B 24; ja liikkeessä C 29 euroa. Mitenkäs tämä selitetään. Ei ainakaan euron kalleudella.
Jokainen tietenkin hinnoittelee tuotteensa niin kuin parhaaksi näkee, jollakin voi olla joku sellainen artikkeli myynnissä että vaikka sitten jostain joutuu maksamaan enemmän mitä toisessa niin kokonaispaketti onkin halvempi. Ne on näitä bisnesmailman juttuja ;) Kyllä jokainen vähänkään aktiivisempi harrastaja tietää sen tuotteen oikea hinnan ja maksaa sen mitä pitääkin, esimerkiksi halpa hinta ei auta yhtään jos tuotetta ei ole hyllyssä ja joutuu sitten vaikka odottamaan viikkoja.
Mistel näyttäs olevan Airfixin tuotantoa ainaski, tommosia voi katella ebay/amazon jne. hinta tosin voi kohota tai laita tonne kauppapaikalle haku, jollakin saattaa olla omassa varastossa ylimääräisenä.
Iloisten tapahtumien ketju   20.7.2014 13:09
Iloinen tapahtuma on että aurinko jaksaa paistaa ja on ihanan lämmintä… pittää mennä uimaan "saa" toisen kerran tälle päivälle ;)