Pienoismallit.net

Jukka Luosujärvi

Mistel näyttäs olevan Airfixin tuotantoa ainaski, tommosia voi katella ebay/amazon jne. hinta tosin voi kohota tai laita tonne kauppapaikalle haku, jollakin saattaa olla omassa varastossa ylimääräisenä.
Iloisten tapahtumien ketju   20.7.2014 13:09
Iloinen tapahtuma on että aurinko jaksaa paistaa ja on ihanan lämmintä… pittää mennä uimaan "saa" toisen kerran tälle päivälle ;)
Lontoossa (uutta) nähtävää   17.7.2014 13:19
Ompahan ensi kesänä päivähoitopaikka tiedossa mulle ja pojille kun vaimo tyttären kanssa koolaa vaatekauppoja lävitte ;D
Niin paljon leffoja jotka ei ees tuu suomeen, tämäkin yksi niistä?? Itse odottaisin tätä, mutta tuskin tulee tämäkään
Noniin kirjoitin pitkän sepustuksen mutta kissa päätti sensuroida XD, onneksi on kuitenkin mahdollisuus tilata netin kautta, vaikka ei se korvaa sitä tunnetta kun saa valita hyllystä ja painua kotiin heti tutustumaan ostokseensa. Itse havaitsin jossain -90 luvun loppupuolella että mallit alkoivat kadota hyllystä tosin sen jälkeen on kauppoja tullut netin kautta tutuksi sekä näyttää että valikoimaakin on sitä myöten huomattavasti enemmän. Ei täällä ainakaan ollut mitään erikoisempia valmistajia koskaan esillä silloin -70 - -80 luvulla, ihan perus Airfix, Monogramm, Italeri, Heller, niillä piti pärjätä.
Vanhan aloittelijan ihmettelyä   15.7.2014 19:40
Varmaan kaikki maalit toimii kohtalaisesti kunhan löytää sopivan ohenteen, siksi ajattelin että jos vesiohenteiseen siirtyminen helpottaisi tulevaisuudessa harrastusta eikä tarvitsisi erinlaisten litkujen kanssa läträtä, sinällään ei haittaa vaikka maalin pysyvyys olisi heikompaa kun nämä on lähinnä vitriinissä pölyttymässä.
Itsellä on kokemusta ainoastaan Humbrol ja Revell maaleista jotka on vissiin jotain alkydi?? pohjaista tavaraa ja pysyy ainakin mallin pinnassa kuin kaukomailta hankittu kuppa ja esm Humbrollin kiiltävät sävyt leviää hieman ohennettuna pensselilläkin hienosti ja pinta tasoittuu niin että ei juuri huomaa että on edes siveltimellä vedetty.
Kokeilin tota ruiskua että ensin ohensin Kiillon tinnerillä, mutta musta tuntu että oli liika jämerä ohennin, sitte kokeilin 50/50 tinneri/lakkabensiini ja se taas tuntu että ei tuu ulos kunnolla. Kuinka paljon lämpötila vaikuttaa maalin viskoon? Muistelen vaan että kun junnuna maalailtiin oikeita autoja niin esm Sadolux:ia ku lämmitti ei tarvinnu ohenninta ollenkaan, mutta kun aiheessa pysytään niin nyt kun tää harrastus on saamassa jalansijaa meikäläisen elämässä jälleen ja kun pitäisi valita millä maalaa niin kumpi sitte on se parempi vaihtoehto pidemmän päälle liuotinohenteinen vai vesi, sinällään sillä maalin merkillä ei ole niin väliä kunhan toimii ja sävyt on hyviä. Se täällä puutteenperällä asumisen haittana on kun ei voi piipahtaa lähipuotiin hakemaan kokeeksi jotain maalia kun kaikki muu kuin Revell pitää tilata jostakin (sitä saa marketista tosta 20 kilsan päästä), ennen sai Humbrollia mutta lelukaupan konkan jälkeen ei mistään.
Vanhan aloittelijan ihmettelyä   15.7.2014 14:56
Itsekkin aloittelen mallailua poikavuosien jälkeen, pikkuhiljaa keräilen tarvikkeita, työvälineitä sekä akartelen mallailunurkkausta autotalliin kun ei sillä juuri muuta käyttöä ole (punttisalin virkaa hoitaa kesäisin). Aikanen opettelu on näin vuosien jälkeen, mutta kun on kärsivällisyyttä niin kaipa se siitä. 1/48 taitaa kohdentua itselle sopivaksi, kun on malleja paljon ja kun tilakin on rajallista niin taitaa tuossa mittakaavassa olla parasta rakennella.

Tuo maalihomma kiinnostaa itseäkin eniiten koska aloittelen myös tässä samalla kynäruisku maalaamista ja paikkakunnalla nyt ei ole ollut muita maaleja saatavilla kuin Revell joka ei oikein ole vakuuttanut meikäläistä laadullaan. Ajattelin kokeilla noita Akan vesiohenteisia tulevaan tropiikki mersuun, nyt työn alla oleva Revell:in 1/32 Corsair olkoon harjoitusmaalina kynäruisku opettelussa kun toisaalta ei ole niin väliä kun malli itsessään on laaduton p*ska (eihän se kallis ollukkaan), mutta kieltämättä oli pikkanen pettymys kun aikasemmin olin tehnyt muutaman 1/72 koneen jotka olivat laadukkaampia (sama valmistaja).