Pienoismallit.net

Jukka Luosujärvi

Tänään sitten päästää jo alkamaan tämä ryhmis, olen odottanut innolla, mutta en saanut edellistä mallia valmiiksi niin vähän venähti.
Tahtoo rakentaa klassikon   11.1.2018 09:54
IT Lahtinen kirjoitti:
Jos kattoon aiot klassikkokonetta, niin 1/48 on kyllä mielestäni minimaalinen kärpäsen kokoinen …
Eh eh… nythän ei 48 skaalan lekomallarin enään tarvitse häpeillä koon takia, markkinoille on tulossa B-36 jonka siipien kärkiväli taitaa olla 1.5m luokkaa. 48 skaalassa kuitenkin jos haluaa isohkoa Britti/Jenkki pommaria niin valittavana on Lancaster, B-17, B-24, B-29 mutta vastapuolelta ei ole juuri tarjota kuin keskiraskaita tai kevytä pommareita, Heinkel 177 Greif taitaa olla kookkain näistä. Useimmat näistä alkaa olemaan malleina jo suht iäkkäitä. Jos reilu 60cm ei tunnu tarpeeksi isolta pölynkerääjältä, niin siirtyy suosiolla 32 skaalaan.
Ora Lassila kirjoitti:
Ei ehdi Goshawk valmiiksi tänään, lähinnä sen takia että takilointi on edistynyt luvattoman hitaasti.
Olisi kuitenkin kiva nähdä valmis malli galleriassa, kunhan valmistuu.
Katsaus mallailuvuoteen 2017   7.1.2018 15:36
Kalle Rantanen kirjoitti:
2) Työpöydän tyhjentäminen. Keskeneräisiä on naurettavan paljon ja työpöytä täynnä. Sille pitää tehdä jotain.
Yllättävää kyllä, ainakin itsellä keskeneräisten suuri määrä aiheutti sen että niitä alkoi tulemaan aina vaan lisää, eikä valmiita ollenkaan. Keskeneräiseen ei millään tahtonut riittää enään mielenkiintoa, kun sen kerran oli lopettanut. Itse tein kylmästi sellaisen päätöksen että hävitin keskeneräiset pois, kun ei ne ikinä olisi kuitenkaan valmistunu ja nyt sitten teen sen mallin valmiiksi, vaikka siihen menee aikaa tai jos se ei valmistu eikä mielenkiintoa riitä niin sille tulee kohtaloksi joutua uuniin.
Tässä menee vielä aikaa, kun tuntuu että tuo Tiikeri ei valmistu millään, jotenkin sitä on niin hukassa maakaluston kanssa, jospa sitä sais tänään sitä eteenpäin että pääsis aloittamaan tuon A-36… onneksi on aikaa ryhmiksen päättymiseen (niin sehän ei mitään takaa), mutta kun tein jo periaatepäätöksestä yhden poikkeaman edellisen ryhmiksen kanssa, niin nyt ollaan kovana ja tehdään se saakelin panssarivaunu valmiiksi että päästään eteenpäin.
Tänään on sitten se päivä kun ryhmis päättyy n. ½ ei ole vielä malliaan lisännyt galleriaan, itse odotan kovasti muutamaa mallia, esm Ora Lassilan 1/72 Curtiss F11C-2 Goshawk. Toivotaan että mahdollisimman moni saa valmiiksi.
Juu, jos ryhmiksen pystyynpolkaisija laittasi tän sinne mun malliksi eka sivulle, Italeri A-36 1/48.
Mallien arvioinnista   6.1.2018 12:23
Matti Peltola kirjoitti:
Alkuun ihmettelin noita 2-2.5 pisteitä, joita sain. Sitten kun vähän pidempään palvelussa ollut, olen oppinut että tuo on oikeastaan jo ihan "perushyvä" ilman varsinaisia virheitä tai pahoja ongelmapaikkoja.
Kuten tuolla aikaisemmin mainitsin, niin ehkä me arvostellaan mallit liian helläkätisesti ja samalla oletetaan että muutkin ovat yhtä höveleitä pinnojen mukaan, itseni mukaan lukien olen varmaan syyllistynyt molempiin. Olisi tietty hyvä että arvosteluasteikko olisi sellaisessa käytössä että sillä oikeasti olisi merkitystä mallin kokonais arvioon ja että meillä olisi ymmärrys että minkälaisella skaalalla niitä malleja kannattaisi arvioida.
0.5-2.0 Malleille joissa selkeitä virheitä
2.0-3.5 Normi malli, 2.0-2.5 ilmenee havaittavia puutteita
3.5-5.0 Huippumalli, käytännössä virheetön.

Eli kun lähdettäisiin korjaamaan mallien arviointia, niin samalla mietittäisiin sitä skaalaa, millä sitä mallia arvioi ja sitä että mikä sen arvioinnin tarkoitus oikein on ja esimerkiksi jos vertaisin omia mallejani jotka ovat olleet arvosteltavana, niin esim tällä tyylillä arvosteltuina en ole oikeastaa ikinä saanut huonoa arviointia mallista vaan kaikki, ensimmäinen mukaanluettuna ovat olleet 2.5- 3.7 välillä, eli siellähän on huippumalli normimallien seassa, joten ei yhtään hassumpaa.
Mallien arvioinnista   5.1.2018 17:56
www.pienoismallit.net/media/kuvat/13/96/42/139642.jpg

Joskus on tullut mieleen että olisiko tämän tapaisesta mittarista apua arviointiin? Tämänkin foorumin alkuaikoina on varmaan esitetty vaikka minkälaisia liimapalloja =)

Lähinnä tuntuu että onko meillä käynyt niin että annetaan liian heppoisin perustein liikaa pinnoja ja tästä nyt sitten seuraa se että koetaan että esm 2 tähteä on huono arvio vaikka se oikeasti onkin tuon mittarin mukaan ihan normimallarin duunia, vaikkakin asteikon alapäässä
Mallien arvioinnista   4.1.2018 22:51
Kyllä ne arvioinnit jäi siinä ensivaiheessa (ainakin mulla) 17-19 kpl ja sitten ajan kanssa 5-7 lisää. Riippuu vähän mallista kuinka paljon tulee, joku Escin Hs123 ei välttämättä kiinnosta ketään, mutta uusi Tamiyan 109 voi kiinnostaa kovasti.