Pienoismallit.net

Jukka Luosujärvi

Mitä työn alla?   8.3.2018 18:14
Sakari Pyörre kirjoitti:
Sale Haapasalo kirjoitti:
Kasaamiseen meni totta puhuakseni kolme vuotta…
Tässä ei taida kaikki puhua Airfixin sarjasta A07115, Junkers Ju87R-2/B-2 Stuka, julkaistu 2017, uusiin muotteihin?
Juu ei varmaan, kyllä tuo vaikutti ihan OK olevan, ja on tosiaan se eka painos, kun R-2 tuli hieman myöhemmin. Vähän sama idea mikä oli tuon uuden muotin Hurricane Mk.I kanssa, siitäkin sai Sea ja Tropical versiot.
Mitä työn alla?   8.3.2018 08:18
Työn alla Junkers Ju87, edellisestä Stukasta on vierähtänyt aikaa 38 vuotta joten taitaa olla aikakin. Sitten kysymys, liittyen Airfixin 1/48 B-2… tästä ainakin valurankoja kattelemalla sais tehtyä R mallin, pitääkö paikkansa? Sehän voisi tietää siirtokuvakauppaan menemistä.
Mikro Plaster/ Mikro Muovit.   6.3.2018 20:28
Kuulostaa siltä että pienoismallien hiomajätteet tulisi ottaa oikealla tavalla talteen etteivät ne kulkeutuisi valtamereen ja siellä pilaisi ekosysteemiä, nyt ennen kuin ensimmäistäkään kuvaa valaasta joka on syöny 2tn hiomajätetä tai delfiiniä valuranka kaulassa, niin ilmoitan että kasaan vain ekologiesesti suunniteltuja Tamiya malleja, joita tuski tarvii hioa ollenkaan, kunhan kasaamisessa on huolellinen. Kuumeisesti odotamme markkinoille venäläistä ruiskuvalettua puuta joka tulee syrjäyttämään muovin kokonaisuudessaan.

Mutta on tässä asiaa, toki pitää olla ympäristöstä huolissaan ja tosi on että jätteet alkavat olla melkoinen ekologinen ongelma, pienistä teoista tulee joskus suuria, mutta se on vähän samanlainen kuin meikäläisen miljonääri projekti, sentti, se on miljoonan alku, mutta niitä tulee niin helvetin hitaansti että taitaa tuoni korjata paljon ennen kuin miljoona on kasassa.
Tero Ekholm kirjoitti:
Pitääkö muuten olla nimenomaan RAF:n kone, vai kelpaako myös RNZAF:n kone? Kokardit ovat ihan samat…
Kun Royal Air Force on ryhmiksen aihe, niin eiköhän se määrittele aika tarkkaan että pitää olla RAF kone.
Tero Ekholm kirjoitti:
Meinasitko tehdä päivä- vai yöhävittäjäversion? Ajattelin että voisin tehdä yöhävittäjäversion, mutta jos joku jo tekee, pitää keksiä jotain muuta tai antaa olla…
Mieluummin teen päivähävittäjän tai target tugin, mallikin on hommaamatta vielä.
Ville Siltanen kirjoitti:
Jukka ei tainnut Sea Furya olla RAFfin kirjoilla,Royal Navyn kyllä :) .
No pevkeve, se on sitte joku muu.
Mukana ollaan ja siihenhän kelpaa oikke hyvin Boulton Paul Defiant 1/[email protected]
Mukana ollaan, malli varmistuu myöhemmin eli näistä joku
-Spad
-Nieuport
-Fiat
-Morane
-Fokker D21
Eikä ylläpito ole laittanu ryhmis statusta tälle, joten malli köllöttelee omissa kuvissa odottamassa että jos joku suopea henkilö antaisi siunauksen ryhmikselle.
Kotimaiset harrastelehdet   24.1.2018 17:16
Harmillista, mutta eipä sitä mikään ole ikuista, meneehän sitä Anttilat sun muut "ikuisina" pidetyt jutut nurin. Tykkäsin lehdestä ja se olikin yhteen väliin oikein arjen henkireikä kun mallailu oli lamassa.