Pienoismallit.net

Jukka Luosujärvi

Valmistajat   19.7.2018 06:51
Scalemates.com on hyvä työkalu mallailussa, kun siellä on todella laaja tietokanta malleista ja valmistajista. Omasta mielestä parhain on Tamiya, seuraavaksi parasta onkin sitten vaikea valita, mutta näistä löytyy loistavia malleja (Eduard, Airfix *jos on uusi muotti*, Hasegawa, Trumpeter, HobbyBoss, ICM).

Noilta valmistajilta saattaa löytyä malli joka menee hyvin kasaan ja kittiä ei tarvitse käyttää laisinkaan. Mikan mainitsemat "limited run" sarjat voivat olla kiinnostavasta aiheestaan huolimatta ihan hirveitä, mutta jos ei pelkää työtä ja taitoa piisaa niin mikäpä ettei. Itse olen harrastanut mallailua aktiivisesti nyt noin 5 vuotta ja limited run sarjoista on valmistunut 50% ja onnistuneita on huomattavasti vähemmän =)

Italeri on valmistajana sellainen että malli voi olla hyvä, huono, tai siltä väliltä, sama koskee Revell:iä
Stukat Dunkerquessa   18.7.2018 19:18
Ville Lappalainen kirjoitti:
Antti Pentikäinen kirjoitti:
Tämä I./StG 77:n yksilö pyöri ilmeisesti siellä:

img.wp.scn.ru/camms/ar/29/pics/2_57.jpg

Dekaalit menee skrätsäyshommiksi.
Minkä väriset maalit on tuossa?
Yläpinta RLM70/RLM71 alapuoli RLM65
Poistoon   25.6.2018 10:27
Hienoa että tämmöistä tehdään, paljonko muuten oli silloin 4H aikana osallistujia?
Samaa olen pohtinut itsekkin, eli pohjalla olisikin RLM79 ja siihen sotkettu päälle RLM75/74, moni mallari on esittänyt tämän niin että pohjalla on RLM76 tai kulunut talvinaamio, itse olen miettinyt että tekisin koneen myös, mutta niin että pohjalla on se RLM79.
Ketutusketju   9.5.2018 16:57
Petri Manninen kirjoitti:
Tulipa tänään pitkästä aikaa itsellenikin tuo kysely :) Kyllä, olin kirjautuneena, ja kyllä, vastasin ihan tosissani. Ja osallistuin arvontaan.
Onko joku joskus voittanut tuosta jotain? :D
Työpaikan koneella on tupsahtanut kysely eteen, joka kerta olen vastannut siihen, mutta olen koittanut kovin niin miesvoittoista käyttäjäkuntaa vähentää olemalla 15-75v nainen XD, muutenhan joku tasa-arvoitusihminen vielä käy ylläpidon kimpuun kun kiintiöt ei täyty.
Mersun hienous?   8.5.2018 15:19
Mallien kuvaamisesta   7.5.2018 19:08
Lainaus:
Kuvaat hallituissa olosuhteissa (et valita auringon vähyyttä), eli keinovalossa, ja pidät huolen, että valaisussa käytetään vain yhdenlaisia valoja (joko loisteputkia tai hehkulamppuja, ei molempia ristiin). Kaikissa nykyisissä digikameroissa on kustomoitu valkotasapainoasetus (toimii niin, että tuossa oikein valaistussa kuvauspaikassa otat joko harmaakortista tai valkoisesta paperiarkista kuvan, ja asetat valkotasapainon sen mukaan, RTFM), käytät sitä. Ja pissinkeltaiset kuvat ovat historiaa.
Ja lisää parannuksia saat, kun ostat seuraavalla kauppareissulla jalustan, ruuvaat kameran siihen, valotus aika-automaatille, eli säädät itse aukon kaikkein pienimpään (eli siihen suurimpaan numeroon. Tämä siksi, että saat sen koko mallin mahtumaan syväterävyysalueelle, eikä vain sitä siivenkärkeä. Ja tarkennus syvyyssuunnassa niin, että eteen jää 1/3 ja taakse 2/3, tällöin koko malli on varmasti terävä. Jalusta siksi, että tuolla pienellä aukolla valotusaika on (vähän valoista riippuen) tuolla kahdesta sekunnista ylöspäin, ja niin pitkään ei kukaan pidä kameraa tärähtämättä.
Tuossa eräs ohje kuvaamiseen à la T.Salminen
Omista kuvista saa keskusteluihin kuvan IMG tagien sisään laitetun kuvan fyysinen osoite www.pienoismallit.net/media/kuvat/14/26/39/142639.jpg
[IMG]http://i63.tinypic.com/29nfpf6.png[/IMG]
Maalien sekoitus   7.5.2018 13:18
Tervo Salminen kirjoitti:
Joo, tenttuakin kun vaan on monenlaista
Kauppanimeltään Sinol eli tosimiesten juoma, tai vaihtoehtoisesti Marinol joka sopii retkikeittimiin ja hellii vatsaa.
Maalien sekoitus   7.5.2018 11:00
Tervo Salminen kirjoitti:
Ruiskun putsaaminen kahden yhteensopimattoman maalin jäljiltä on sen verran työlästä, että kannattaa jokaisen kokeilla omat sekoituksensa.
Juu kokeiltu on. esm vaikka Tamiya sekoittuu jopa diccon tinneriin ja kiillon tinneri toimii tosi hyvin Tamiyan kanssa niin Akan ei pelaa yhtään näillä aineilla, tulee vain järkyttävää "kumipuuroa" joka tukkii kaiken. Vallejo ohenee myös tentulla, mutta sillä on sellainen ikävä ominaisuus että se liuottaa alemmasta kerroksesta väriä. Revell metallisävyt ja lakka toimii ihan järkyttävästi Tikkurilan lakkabensiinillä, mutta jos haluaa seittiä niin siihen sopii erittäin hyvin XD
E-P Sinkkonen kirjoitti:
Mitähän jos maalaisin yläpinnat Xtracolorin värillä: Suomen Maavoimien Ruskea. Vaihtoehdoksi pitää selvittä vastaava Humbrol/Revell/LifeColor väri.

E-P
Vallejo Model Color 70.822 olisi omasta mielestä hyvä väri Fokkerin ruskeaksi.