Pienoismallit.net

Jukka Luosujärvi

Maalien sekoitus   7.5.2018 11:00
Tervo Salminen kirjoitti:
Ruiskun putsaaminen kahden yhteensopimattoman maalin jäljiltä on sen verran työlästä, että kannattaa jokaisen kokeilla omat sekoituksensa.
Juu kokeiltu on. esm vaikka Tamiya sekoittuu jopa diccon tinneriin ja kiillon tinneri toimii tosi hyvin Tamiyan kanssa niin Akan ei pelaa yhtään näillä aineilla, tulee vain järkyttävää "kumipuuroa" joka tukkii kaiken. Vallejo ohenee myös tentulla, mutta sillä on sellainen ikävä ominaisuus että se liuottaa alemmasta kerroksesta väriä. Revell metallisävyt ja lakka toimii ihan järkyttävästi Tikkurilan lakkabensiinillä, mutta jos haluaa seittiä niin siihen sopii erittäin hyvin XD
E-P Sinkkonen kirjoitti:
Mitähän jos maalaisin yläpinnat Xtracolorin värillä: Suomen Maavoimien Ruskea. Vaihtoehdoksi pitää selvittä vastaava Humbrol/Revell/LifeColor väri.

E-P
Vallejo Model Color 70.822 olisi omasta mielestä hyvä väri Fokkerin ruskeaksi.
Vaihdetaas mallia, eli kun RAF koneita on kertynyt muitakin kuin tuo vielä hankkimaton Defiant, niin otetaampa vaikka Academyn Sopwith Camel 1/32 kötösteltäväksi sen sijaan.
Itsellä Vallejo Model Color on toiminut Lifecolor ohenteella, myös oma IPA/vesi/retarder/flow improver on toiminut hienosti tässä.
Pala ei mahdu kiinni?   19.3.2018 20:26
www.pienoismallit.net/media/kuvat/14/17/38/141738.jpgTarkasta että ympyröidyissä kohteissa ei ole valupurseita yms.
Maalien sävynumerot   12.3.2018 17:09
Jos väri näyttää hyvältä se on siihen sopiva, itse käytän IPMS Stockholm arkistoa suuntaa antavana, loppu on sitte siitä miten sen haluaa esittää. Olen itsekkin miettinyt väriliuskojen tekemistä, mutta ainakin tähän asti olen pärjännyt ilmankin.
Mitä työn alla?   8.3.2018 18:14
Sakari Pyörre kirjoitti:
Sale Haapasalo kirjoitti:
Kasaamiseen meni totta puhuakseni kolme vuotta…
Tässä ei taida kaikki puhua Airfixin sarjasta A07115, Junkers Ju87R-2/B-2 Stuka, julkaistu 2017, uusiin muotteihin?
Juu ei varmaan, kyllä tuo vaikutti ihan OK olevan, ja on tosiaan se eka painos, kun R-2 tuli hieman myöhemmin. Vähän sama idea mikä oli tuon uuden muotin Hurricane Mk.I kanssa, siitäkin sai Sea ja Tropical versiot.
Mitä työn alla?   8.3.2018 08:18
Työn alla Junkers Ju87, edellisestä Stukasta on vierähtänyt aikaa 38 vuotta joten taitaa olla aikakin. Sitten kysymys, liittyen Airfixin 1/48 B-2… tästä ainakin valurankoja kattelemalla sais tehtyä R mallin, pitääkö paikkansa? Sehän voisi tietää siirtokuvakauppaan menemistä.
Mikro Plaster/ Mikro Muovit.   6.3.2018 20:28
Kuulostaa siltä että pienoismallien hiomajätteet tulisi ottaa oikealla tavalla talteen etteivät ne kulkeutuisi valtamereen ja siellä pilaisi ekosysteemiä, nyt ennen kuin ensimmäistäkään kuvaa valaasta joka on syöny 2tn hiomajätetä tai delfiiniä valuranka kaulassa, niin ilmoitan että kasaan vain ekologiesesti suunniteltuja Tamiya malleja, joita tuski tarvii hioa ollenkaan, kunhan kasaamisessa on huolellinen. Kuumeisesti odotamme markkinoille venäläistä ruiskuvalettua puuta joka tulee syrjäyttämään muovin kokonaisuudessaan.

Mutta on tässä asiaa, toki pitää olla ympäristöstä huolissaan ja tosi on että jätteet alkavat olla melkoinen ekologinen ongelma, pienistä teoista tulee joskus suuria, mutta se on vähän samanlainen kuin meikäläisen miljonääri projekti, sentti, se on miljoonan alku, mutta niitä tulee niin helvetin hitaansti että taitaa tuoni korjata paljon ennen kuin miljoona on kasassa.
Tero Ekholm kirjoitti:
Pitääkö muuten olla nimenomaan RAF:n kone, vai kelpaako myös RNZAF:n kone? Kokardit ovat ihan samat…
Kun Royal Air Force on ryhmiksen aihe, niin eiköhän se määrittele aika tarkkaan että pitää olla RAF kone.