Pienoismallit.net

Jukka Luosujärvi

Mallien kuvaamisesta   7.5.2018 19:08
Lainaus:
Kuvaat hallituissa olosuhteissa (et valita auringon vähyyttä), eli keinovalossa, ja pidät huolen, että valaisussa käytetään vain yhdenlaisia valoja (joko loisteputkia tai hehkulamppuja, ei molempia ristiin). Kaikissa nykyisissä digikameroissa on kustomoitu valkotasapainoasetus (toimii niin, että tuossa oikein valaistussa kuvauspaikassa otat joko harmaakortista tai valkoisesta paperiarkista kuvan, ja asetat valkotasapainon sen mukaan, RTFM), käytät sitä. Ja pissinkeltaiset kuvat ovat historiaa.
Ja lisää parannuksia saat, kun ostat seuraavalla kauppareissulla jalustan, ruuvaat kameran siihen, valotus aika-automaatille, eli säädät itse aukon kaikkein pienimpään (eli siihen suurimpaan numeroon. Tämä siksi, että saat sen koko mallin mahtumaan syväterävyysalueelle, eikä vain sitä siivenkärkeä. Ja tarkennus syvyyssuunnassa niin, että eteen jää 1/3 ja taakse 2/3, tällöin koko malli on varmasti terävä. Jalusta siksi, että tuolla pienellä aukolla valotusaika on (vähän valoista riippuen) tuolla kahdesta sekunnista ylöspäin, ja niin pitkään ei kukaan pidä kameraa tärähtämättä.
Tuossa eräs ohje kuvaamiseen à la T.Salminen
Omista kuvista saa keskusteluihin kuvan IMG tagien sisään laitetun kuvan fyysinen osoite www.pienoismallit.net/media/kuvat/14/26/39/142639.jpg
[IMG]http://i63.tinypic.com/29nfpf6.png[/IMG]
Maalien sekoitus   7.5.2018 13:18
Tervo Salminen kirjoitti:
Joo, tenttuakin kun vaan on monenlaista
Kauppanimeltään Sinol eli tosimiesten juoma, tai vaihtoehtoisesti Marinol joka sopii retkikeittimiin ja hellii vatsaa.
Maalien sekoitus   7.5.2018 11:00
Tervo Salminen kirjoitti:
Ruiskun putsaaminen kahden yhteensopimattoman maalin jäljiltä on sen verran työlästä, että kannattaa jokaisen kokeilla omat sekoituksensa.
Juu kokeiltu on. esm vaikka Tamiya sekoittuu jopa diccon tinneriin ja kiillon tinneri toimii tosi hyvin Tamiyan kanssa niin Akan ei pelaa yhtään näillä aineilla, tulee vain järkyttävää "kumipuuroa" joka tukkii kaiken. Vallejo ohenee myös tentulla, mutta sillä on sellainen ikävä ominaisuus että se liuottaa alemmasta kerroksesta väriä. Revell metallisävyt ja lakka toimii ihan järkyttävästi Tikkurilan lakkabensiinillä, mutta jos haluaa seittiä niin siihen sopii erittäin hyvin XD
E-P Sinkkonen kirjoitti:
Mitähän jos maalaisin yläpinnat Xtracolorin värillä: Suomen Maavoimien Ruskea. Vaihtoehdoksi pitää selvittä vastaava Humbrol/Revell/LifeColor väri.

E-P
Vallejo Model Color 70.822 olisi omasta mielestä hyvä väri Fokkerin ruskeaksi.
Vaihdetaas mallia, eli kun RAF koneita on kertynyt muitakin kuin tuo vielä hankkimaton Defiant, niin otetaampa vaikka Academyn Sopwith Camel 1/32 kötösteltäväksi sen sijaan.
Itsellä Vallejo Model Color on toiminut Lifecolor ohenteella, myös oma IPA/vesi/retarder/flow improver on toiminut hienosti tässä.
Pala ei mahdu kiinni?   19.3.2018 20:26
www.pienoismallit.net/media/kuvat/14/17/38/141738.jpgTarkasta että ympyröidyissä kohteissa ei ole valupurseita yms.
Maalien sävynumerot   12.3.2018 17:09
Jos väri näyttää hyvältä se on siihen sopiva, itse käytän IPMS Stockholm arkistoa suuntaa antavana, loppu on sitte siitä miten sen haluaa esittää. Olen itsekkin miettinyt väriliuskojen tekemistä, mutta ainakin tähän asti olen pärjännyt ilmankin.
Mitä työn alla?   8.3.2018 18:14
Sakari Pyörre kirjoitti:
Sale Haapasalo kirjoitti:
Kasaamiseen meni totta puhuakseni kolme vuotta…
Tässä ei taida kaikki puhua Airfixin sarjasta A07115, Junkers Ju87R-2/B-2 Stuka, julkaistu 2017, uusiin muotteihin?
Juu ei varmaan, kyllä tuo vaikutti ihan OK olevan, ja on tosiaan se eka painos, kun R-2 tuli hieman myöhemmin. Vähän sama idea mikä oli tuon uuden muotin Hurricane Mk.I kanssa, siitäkin sai Sea ja Tropical versiot.
Mitä työn alla?   8.3.2018 08:18
Työn alla Junkers Ju87, edellisestä Stukasta on vierähtänyt aikaa 38 vuotta joten taitaa olla aikakin. Sitten kysymys, liittyen Airfixin 1/48 B-2… tästä ainakin valurankoja kattelemalla sais tehtyä R mallin, pitääkö paikkansa? Sehän voisi tietää siirtokuvakauppaan menemistä.