Pienoismallit.net

Jukka Luosujärvi

Eduard tilaukset   31.8.2018 18:53
Tervo Salminen kirjoitti:
Itse olen kerran tilannut, saanut ajallaan, ja kironnut jälkeen päin, kun nettikaupat myi samaa tavaraa paljon halvemmalla…
Samaa olen katsellut itsekkin, tehtaanmyymälä ei ainakaan ole yhtään edullisempi mitä malliputiikki joten sen puolesta suoraselkäistä toimintaa.
O: F-86 Sabre 1/48   21.8.2018 16:13
Otsikon mukainen, jos on jäänyt nurkkiin keräämään pölyä ja motivaatio ei riitä niin tarjoa.
Ruiskuhuolia   4.8.2018 20:42
Nyrkkisääntö puhdistusaineille on se että se millä ohensit, sillä voit puhdistaa.

Kiillon tinneri on tosi jytyä ainetta puhdistukseen ja toimii aika monelle maalille, ei kuitenkaan kaikille, kuten ei mikään puhdistukseen tarkoitettu aine, joten varmin on se että millä ohensit sillä putsaat.
Valmistajat   19.7.2018 18:54
Kalle Rantanen kirjoitti:
Toki esimerkiksi Tamiya on aika varma valinta sikäli, että ei sieltä mitään täydellistä pommia saa, mutta on sielläkin heikompia suorituksia ja mm. juuri Italerin malleja.
www.pienoismallit.net/media/kuvat/14/26/97/142697.jpgJuu tämä hyvä esimerkki, ei läheskään täydellinen, mutta ihan kelvollinen, eli Italeri Tamiya paketissa, siksi siis scalemates käyttöön niin useimmiten näkee mallin kehitys historian ja ettei se "new box" olekkin jotain 50 luvun tuotantoa.
Valmistajat   19.7.2018 06:51
Scalemates.com on hyvä työkalu mallailussa, kun siellä on todella laaja tietokanta malleista ja valmistajista. Omasta mielestä parhain on Tamiya, seuraavaksi parasta onkin sitten vaikea valita, mutta näistä löytyy loistavia malleja (Eduard, Airfix *jos on uusi muotti*, Hasegawa, Trumpeter, HobbyBoss, ICM).

Noilta valmistajilta saattaa löytyä malli joka menee hyvin kasaan ja kittiä ei tarvitse käyttää laisinkaan. Mikan mainitsemat "limited run" sarjat voivat olla kiinnostavasta aiheestaan huolimatta ihan hirveitä, mutta jos ei pelkää työtä ja taitoa piisaa niin mikäpä ettei. Itse olen harrastanut mallailua aktiivisesti nyt noin 5 vuotta ja limited run sarjoista on valmistunut 50% ja onnistuneita on huomattavasti vähemmän =)

Italeri on valmistajana sellainen että malli voi olla hyvä, huono, tai siltä väliltä, sama koskee Revell:iä
Stukat Dunkerquessa   18.7.2018 19:18
Ville Lappalainen kirjoitti:
Antti Pentikäinen kirjoitti:
Tämä I./StG 77:n yksilö pyöri ilmeisesti siellä:

img.wp.scn.ru/camms/ar/29/pics/2_57.jpg

Dekaalit menee skrätsäyshommiksi.
Minkä väriset maalit on tuossa?
Yläpinta RLM70/RLM71 alapuoli RLM65
Hienoa että tämmöistä tehdään, paljonko muuten oli silloin 4H aikana osallistujia?
Samaa olen pohtinut itsekkin, eli pohjalla olisikin RLM79 ja siihen sotkettu päälle RLM75/74, moni mallari on esittänyt tämän niin että pohjalla on RLM76 tai kulunut talvinaamio, itse olen miettinyt että tekisin koneen myös, mutta niin että pohjalla on se RLM79.
Ketutusketju   9.5.2018 16:57
Petri Manninen kirjoitti:
Tulipa tänään pitkästä aikaa itsellenikin tuo kysely :) Kyllä, olin kirjautuneena, ja kyllä, vastasin ihan tosissani. Ja osallistuin arvontaan.
Onko joku joskus voittanut tuosta jotain? :D
Työpaikan koneella on tupsahtanut kysely eteen, joka kerta olen vastannut siihen, mutta olen koittanut kovin niin miesvoittoista käyttäjäkuntaa vähentää olemalla 15-75v nainen XD, muutenhan joku tasa-arvoitusihminen vielä käy ylläpidon kimpuun kun kiintiöt ei täyty.
Mersun hienous?   8.5.2018 15:19