Pienoismallit.net

Jukka Luosujärvi

Tämän vuoden ryhmiksistä selätetty 1/3 joten, eiköhän tähän jotain keksitä, leko tai tankki… itselle Jugoslavian hajoaminen tuo enemmän huonoja muistoja kuin hyviä, mutta aiheena tämä voisi olla kyllä hyvä.
Sivusto hiljentynyt?   27.11.2018 21:16
Sami väistö kirjoitti:
Ratkaisu tähän voisi olla yrittää houkutella tavalla tai toisella uusia harrastajia. Tosin tämä taas tosin vaatiwi toimia myös rakennussarjojen valmistaj7lta jotta projekti-kohteita olisi laajemmalla skaalalla kuin yleisimmät pansari-ajoneuvot ja lent8koneet. Eli liian suppea tarjonta tällä saralla voi olla oma syynsä innostuksen hiipumiseen. Sitten on myös sekin oma ongelmansa että suomi on todella pieni markkina-alue ajatellen tätä miniatyyri-harrastusta.
Kaupallisiin tuotteisiin liittyy aina odotus siitä että malli menee kaupaksi. Mallivalmistajaa ymmärrän siinä suhteessa, että kovin eksoottiseen malliin ei kannata panostaa, kun menekki jää huonoksi, siksi kannattaa tehdä aina uudestaan Mersuja, Spitfirejä, P51, Panttereita, Tiikereitä jne. kun ne tunnetaan jo valmiiksi.

Uusia harrastajia saa alalle ihan sattumanvaraisesti, mullakaan ei jälkikasvu ole montaa mallia saanut valmiiksi, eikä ole siitä kiinni ettei olisi tuettu, itseasiassa harrastus olisi ollut todella helppo aloittaa kun oli vehkeetkin valmiiksi, mutta kun ei kiinnosta niin ei. Minäkin olen lapsuuden ystävistäni ainoa joka on aloittanut aikuisella iällä uudelleen harrastuksen, eikä niitä mallien tekijöitä ollut silloin nuorenakaan kovin paljon, vaikka kyllä se Lelutapulin mallihylly -70/80 luvulla veti naskaleita puoleensa, harvemmin siinä näki vanhempia äijiä ostelemassa malleja, mutta kun olen käynyt vaikka Kuivalaisella niin täytyy sanoa että suurimmalla osalla finnit on kuivannu aikaa sitten.
Mitä työn alla?   17.11.2018 18:20
AJ kirjoitti:
PS Stashiin ilmeistyi 1/350 VeriFire:n USS Missouri - upea sarja muuten; pitäisiköhän siitä tehdä boxiarvostelu saitille…?
Sitä odotellessa
Sivusto hiljentynyt?   17.11.2018 07:44
Sanotaanko että viimeisen vuoden aikana on hiljentynyt aika paljon ja eipä tuota itselläkään ole tullut kirjoiteltua juurikaan, eikä galleriaankaan ole tullut kuvattua malleja näytille… tosin ei niitä ole hirveesti valmistunutkaan.
Suksimersu   5.10.2018 15:34
Jostakin olin lukevinani että Alakurtissa olisivat kokeilleet muutamalla Eemelillä, punaiseen väriin en oikein usko.
Riippuen skaalasta, voisin kuitenkin suositella, Airfix uuden muotin Ju87 Stuka 1/48, ihan kohtuu hyvä koottava.www.pienoismallit.net/media/kuvat/14/27/14/142714.jpg<- tuossa oma tekemäni Airfix ju87
Spitfire BP964 X-I   20.9.2018 09:07
Jos nyt ei löydy "absolutely right reference" kyseiselle koneelle ja on mahdollisuus tulkintoihin, niin mikä estää tekemästä konetta niin kuin itse ajattelee saatavilla olevan materiaalin perusteella olevan. Kaikkia mahdollisia voi kokeilla erikseen maalaamalla jollekkin pinnalle eri variaatioita ja ottamalla vaikka mv kuvia niistä, niihin vertaamalla voisi päätyä jokseenkin tyydyttävään lopputulokseen kun koneesta nyt ei ole tarjolla minkäänlaista kappaletta josta voisi nähdä oikeat sävyt. Toivottavasti näemme joskus lopputuloksen mihin mallari on päätynyt.
Uusia Suomi-malleja tulossa   16.9.2018 12:06
Tom Brunila kirjoitti:
ICM:n Dornier Do 17 Z-2 suomalaisilla tunnuksilla: www.hyperscale.com/2018/reviews/kits/icm48246reviewjh_1.htm
Sinällään ei mitään muutosta aikaisempaan Do17z-2, nyt on siirtokuvat DN-53 ja DN-57 yksilöille ja nekin ikävästi pilkottu hakaristihysterian takia. Sinällään malli on ihan kelvollinen, mutta tosi harrastaja joutuu hommaamaan korjauspalikoita malliinsa, kuten aikaisemminkin.
Valmiiden mallien hinnoittelu?   6.9.2018 19:16
Sehän riippuu ihan mallista, 1/35 Omaha beach dio voi olla muhkean kokoinen ja hintainen. Osa huippumallareista on tehnyt töitä joissa hinta nousee tuhansiin tai jopa kymmeniin tuhansiin, tämmönen Pekka Puupää kuin minä voi pyytää ainakin 1€ töistänsä, se on eri saako =D
Viimeisin mallailuhankinta   5.9.2018 21:01
Tänään haettuna Sabre, tulossa 110… ja valmistumassa, hmmmm.