Pienoismallit.net

Jukka Luosujärvi

Parhaat WWII-aiheiset PC-pelit   27.2.2019 21:01
Vielä, tai ainakin itsellä tulee melkein päivittäin otettua 1 matsi vähintään =)
Kokoamaton pienoismalli   25.2.2019 18:52
Mahtavaa että on säilynyt, toivoisin itsekkin että olisi joku säilynyt, mutta sehän on kerta kaikkiaan mahdotonta, kun ne piti rakentaa heti eikä niitä ollut varaa varastoida =). Jos itselläni olisi jäänyt tuollainen nuoruus vuosilta niin en taitaisi raaskia rakentaa.
Maalien ja liiman hajut   31.1.2019 18:07
Tiedä häntä vaarallisuudesta =)… Ookkei… onks vanhoja punkkareita … ja tulikos haisteltua liimaa, tinneriä tai se perinteinen mopon tankki nuuhkittu… no onkos kuinka moni hengityslaitteessa? Idiootti (toki tää on myötäsyntyistä, ehkei sillä liimalla ollutkaan vaikutusta)? Eli eihän näissä pienoismalleissa tule määrät niin suuriksi että niistä oikeasti haittaa on, toki jos on taipumusta yliherkkyys reaktioihin, niin niihin riittää ihan pienet määrät, mutta esimerkiksi jonkinlainen kohdepoisto ruiskulla maalattaessa ei juurikaan jätä mitään siihen huoneilmaan ja siveltimellä maalattaessa ei mitään partikkeleita pääse keuhkoihin asti, ne vähäiset höyryt (Dicco, vihreekorkkinen jne.) voi herkkänenäisellä pilata tuoksullaan sen huoneilman.
Mukana ollaan, kone tulee olemaan Eduard, Fokker D.VII 1/48
Vuoden 2018 tuotokset   1.1.2019 21:13
[IMG]http://i67.tinypic.com/2nuopox.jpg[/IMG]

Kahta lukuunottamatta ne on siinä, Tikru ja Ferdi on tuolla 100 kilsan päässä joten eivät mahtuneet kuvaan. Äkkiä laskin että 13 mallia valmistui 2018 ja 2 ei valmistunut koskaan. Vaikka tuntuukin että ei niitä valmistu, niin kyllä 1/kk on ihan hyvä tahti, vuoden loppua kohti mallailuvauhti hidastui kovasti, syynä sorminivelten tulehtuminen joka teki elämästä helvettiä pariksi viikoksi, nyt kipu on pois, mutta vasemman käden sormet ei pelaa kunnolla vieläkään. Vuoden 2018 mallit valikoin ihan musta tuntuu periaatteella. Yhteiskuvassa kaikki valmistuneet lentokoneet.
Sivusto hiljentynyt?   17.12.2018 18:48
Tero Lammimetsä kirjoitti:
Itse näen asian vuosia seuranneena, että kriittisyys ja autenttisus tappaa harrastajan tahdon lajiin, postattuaan ensikuvansa. Kukaan ei ole seppä syntyessään. Itse olen jatkanut mallailua, vaikka tänne en ole kuvia postannut. Ei aina voi kaikkia miellyttää…
No kuvien postailu on vähän miten sen ottaa, itse kyllä esittelen malleja, en tosin kaikkia, enkä oikein epäonnistuneita, mutta olen pyrkinyt laittamaan sellaisia jotka ei ole ollut näytillä, vaikka ne ei niin onnistuneita olis ollutkaan. Terve kritiikki on aina tervetullutta ja se olis kivaa jos arvostelijoita olis vähintään se 50, no kaikkea ei voi saada. Tietenkin aktiivinen keskustelu on aina plussaa ja kiinnostavat väännöt mukavaa luettavaa, varsinkin sellaiset missä fakta ja fiktio on ihanassa sekamelskassa =D
Loppuun pieni kevennys pienoismalliharrastuksen parista
Tämän vuoden ryhmiksistä selätetty 1/3 joten, eiköhän tähän jotain keksitä, leko tai tankki… itselle Jugoslavian hajoaminen tuo enemmän huonoja muistoja kuin hyviä, mutta aiheena tämä voisi olla kyllä hyvä.
Sivusto hiljentynyt?   27.11.2018 21:16
Sami väistö kirjoitti:
Ratkaisu tähän voisi olla yrittää houkutella tavalla tai toisella uusia harrastajia. Tosin tämä taas tosin vaatiwi toimia myös rakennussarjojen valmistaj7lta jotta projekti-kohteita olisi laajemmalla skaalalla kuin yleisimmät pansari-ajoneuvot ja lent8koneet. Eli liian suppea tarjonta tällä saralla voi olla oma syynsä innostuksen hiipumiseen. Sitten on myös sekin oma ongelmansa että suomi on todella pieni markkina-alue ajatellen tätä miniatyyri-harrastusta.
Kaupallisiin tuotteisiin liittyy aina odotus siitä että malli menee kaupaksi. Mallivalmistajaa ymmärrän siinä suhteessa, että kovin eksoottiseen malliin ei kannata panostaa, kun menekki jää huonoksi, siksi kannattaa tehdä aina uudestaan Mersuja, Spitfirejä, P51, Panttereita, Tiikereitä jne. kun ne tunnetaan jo valmiiksi.

Uusia harrastajia saa alalle ihan sattumanvaraisesti, mullakaan ei jälkikasvu ole montaa mallia saanut valmiiksi, eikä ole siitä kiinni ettei olisi tuettu, itseasiassa harrastus olisi ollut todella helppo aloittaa kun oli vehkeetkin valmiiksi, mutta kun ei kiinnosta niin ei. Minäkin olen lapsuuden ystävistäni ainoa joka on aloittanut aikuisella iällä uudelleen harrastuksen, eikä niitä mallien tekijöitä ollut silloin nuorenakaan kovin paljon, vaikka kyllä se Lelutapulin mallihylly -70/80 luvulla veti naskaleita puoleensa, harvemmin siinä näki vanhempia äijiä ostelemassa malleja, mutta kun olen käynyt vaikka Kuivalaisella niin täytyy sanoa että suurimmalla osalla finnit on kuivannu aikaa sitten.
Mitä työn alla?   17.11.2018 18:20
AJ kirjoitti:
PS Stashiin ilmeistyi 1/350 VeriFire:n USS Missouri - upea sarja muuten; pitäisiköhän siitä tehdä boxiarvostelu saitille…?
Sitä odotellessa
Sivusto hiljentynyt?   17.11.2018 07:44
Sanotaanko että viimeisen vuoden aikana on hiljentynyt aika paljon ja eipä tuota itselläkään ole tullut kirjoiteltua juurikaan, eikä galleriaankaan ole tullut kuvattua malleja näytille… tosin ei niitä ole hirveesti valmistunutkaan.