Pienoismallit.net

Jukka Luosujärvi

Ketutusketju   8.9.2019 21:05
Jaha, se oli vaihteeksi lasaretissä käynti, tällä kertaa ruusu… eipä ole ennen ollu. Miksiköhän kaikki vaivat iskee tuohon oikeaan kinttuun, millo kihti runtelee tai vanhat vammat vihloo, duunikaveritki puhuttelee välillä "ontuvaksi Eeriksoniksi", nyt on mukavan pehmeä olo kun keskiviikosta tähän päivään on kuumeillut ja kärsinyt v-mäisen kovasta päänsärystä, verenpainekkin oli kuulemma huolestuttavalla tasolla 90/50 on kuulemma liian alhainen, no kyllä se siitä, iltapalaksi meetwursti leivät paksun kaakaon kera, joku leffa ja ZZzzzzzzzzzz!
Mitä työn alla?   29.8.2019 18:13
SH:n Curtiss, jaa-a saas nähä tuleeko tästä mitään, on ollut masokismia viimeaikoina, ensin ICM I-16 josta muunnos sarjalla Type5, sitten SH Fokker D21 josta FR-80, välipalana Hasegawan G-6 josta piti ensin tulla Suomi kone, mutta kun siirtokuvat ei taipuneet siihen että olis alkupään G-6 saanut tehtyä, niin tuli siitä OOB, sinällään tuo oli ihan hyvä sarja, mutta ikä näkyy jo näissäkin ja tilalle tuli hankittua Martilta Edun G-6 jossa onkin sitten Erla+puuperä ja se tuleekin sitten CU-502 jälkeen työn alle.
Ketutusketju   23.7.2019 21:00
Kyllä sitä on luovuttu herkuista, ruokavalio piti muuttaa enemmän vilja&kasvis pohjalle, lihaa ei kauhean paljon, oluesta ei tarvinnut luopua, päärynäsiideri n.5plo/vuosi ei haittaa ja muutenkin tulee viinaksia juotua aika vähän vaikka joskus saattaa mennä pullo rommia ja kyytipojaksi salmiakkikossua saman verran, tämän jälkeen on olo yleensä sellainen että ei huomaa vaikka koko jalka vietäs =). Mutta minkäs teet, samaan kroppaan on mahdutettu lihasta, läskiä ja herkkusuu niin eipä siinä jää paljoa.
Ketutusketju   22.7.2019 11:11
Kihti syö varvasta, pumppu liittyi vaihteeksi Beatles:iin, kaliporpov etenee kuin kheopsin pyramidi… en anna periksi.
Rakentamattomat pienoismallit   18.6.2019 16:56
Mullahan ei ole lainkaan paha tilanne, 22 mallia odottaa kokoamistaan (kohta 23) ja yhä edelleen työn alla ei ole kuin yksi. Oli pakko laittaa itselle joku raja tässä hommassa ja kun keskeneräisiä alkoi olemaan pitkin mallailutilaa niin tein radikaalin ratkaisun ja muutin keskeneräiset lämmöksi. Se että malleja on alkanut kertymään johtuu siitä että nykyään tulee tehtyä ehkä hieman huolellisemmin ja tästä syystä vauhti on hiipunut.
Tamiya maalit ja liimat   28.2.2019 14:29
Youtube on ehtymätön paikka (Tips&Tricks Scale model brush painting) opiskella eri tekniikoita.
Parhaat WWII-aiheiset PC-pelit   27.2.2019 21:01
Vielä, tai ainakin itsellä tulee melkein päivittäin otettua 1 matsi vähintään =)
Kokoamaton pienoismalli   25.2.2019 18:52
Mahtavaa että on säilynyt, toivoisin itsekkin että olisi joku säilynyt, mutta sehän on kerta kaikkiaan mahdotonta, kun ne piti rakentaa heti eikä niitä ollut varaa varastoida =). Jos itselläni olisi jäänyt tuollainen nuoruus vuosilta niin en taitaisi raaskia rakentaa.
Maalien ja liiman hajut   31.1.2019 18:07
Tiedä häntä vaarallisuudesta =)… Ookkei… onks vanhoja punkkareita … ja tulikos haisteltua liimaa, tinneriä tai se perinteinen mopon tankki nuuhkittu… no onkos kuinka moni hengityslaitteessa? Idiootti (toki tää on myötäsyntyistä, ehkei sillä liimalla ollutkaan vaikutusta)? Eli eihän näissä pienoismalleissa tule määrät niin suuriksi että niistä oikeasti haittaa on, toki jos on taipumusta yliherkkyys reaktioihin, niin niihin riittää ihan pienet määrät, mutta esimerkiksi jonkinlainen kohdepoisto ruiskulla maalattaessa ei juurikaan jätä mitään siihen huoneilmaan ja siveltimellä maalattaessa ei mitään partikkeleita pääse keuhkoihin asti, ne vähäiset höyryt (Dicco, vihreekorkkinen jne.) voi herkkänenäisellä pilata tuoksullaan sen huoneilman.
Mukana ollaan, kone tulee olemaan Eduard, Fokker D.VII 1/48