Pienoismallit.net

Olli J.

Fokker F.VIIa 20.1.2020 18:41 Malli
Onnittelut upeasta viikon mallista!
Fokker D.VII OAW Sieben… 9.12.2019 17:56 Malli
Upea Fokker! Olen rakentanut aikanaan saman Grimmin veljesten satukeräyksistä vaikutteita saaneen koneyksilön 1:48 version. Tässä uudemmassa 1/72 paketoinnissa taitaa olla korjattu väritystä oikeampaan suuntaan. Ainakin koneen rungon yläosassa oleva vaakuna on eri värinen. Kuten edellä mainittiinkin, niin potkuri on onnistunut erittäin hyvin. Hienoa työtä!
Hawker Hurricane Mk I 3.12.2019 21:48 Malli
Käsittämättömän hienoa rakentamista ja maalausta tässä mittakaavassa! Kerrassaan upea Hurricane. En heti huomannut mittakaavaa ja luulin, että kyseessä on 1/48 Italeri/Tamiya. Kovasti nyt näitä Arma Hobbyn sarjoja on kehuttu, eikä ilmeisesti suotta! Ainoa ”puute” on tosiaan aiemmin mainittu vacu-kuomu, joka olisi ollut kirsikka kakun päälle. Kiinnostuksesta kysyn, oliko käyttämäsi Hatakan maalit akryyleja vai niitä lakkapohjaisia? Pisteytän jahka pääsen kunnon koneelle. Padilla tulee mitä tahansa…
Avro Lancaster B Mk. III… 3.12.2019 16:50 Malli
Kiitos Juha palautteesta! Nyt kun mainitsit, niin pakokaasujätöt ovat rehellisesti ehkäpä hieman symmetriset. Tapana on kokeilla (melkein) jokaisessa mallissa jotain uutta tekniikkaa ja tässä testasin pakokaasuvanojen mallintamista ainoastaan öljyvärejä käyttäen. Lisää harjoitusta vaatii vielä, mutta myös pidän niillä työskentelimisestä jos vertaa vaikkapa ruiskun käyttöön. Tutkittuani aikalaiskuvia on totta, että joissain ehkäpä kauemmin käytössä olleissa Lancastereissa pakokaasut olivat mustuttaneet voimakkaasti myös korkeusvakaajat. Ajattelin, että nämä 617. laivueen melko voimakkaasti modatut koneet eivät olisi olleet välttämättä niin kauan palveluksessa. Laivuehan harjoitteli matalalentoa ensin "tavallisilla" Lancastereilla ennen kuin näitä kevennettyjä ja muutettuja koneita tuli käyttöön. Mallin pinta on viimeistelty Mr. Levelling thinnerillä ohennetulla Tamiyan XF-86 Flat Clearilla ja kuvissa se näyttää kieltämättä kiiltävämmältä kuin luonnossa. Täytyisi ehkä testata jotain muuta mattalakkaa välillä.
Avro Lancaster B Mk. III… 2.12.2019 23:32 Malli
A Lappalainen kirjoitti:
Komia Lancasteri.
Kiitoksia!
Avro Lancaster B Mk. III… 2.12.2019 23:31 Malli
Severi Mäkelä kirjoitti:
Hienoa jälkeä. Tein saman sarjan joskus junnuna pesutuvassa. Olet päässyt myös liiallisista niiteistä eroon ja tehnyt ikkunat runkoon (vai maalasinko ne umpeen en enää muista). Hyvin haasteellinen sarja. Loistavan näköinen malli!
Kiitos Severi! Olisikohan sinulla ollut se Revellin aikaisempi painos tästä koneesta? Tämä sarja perustuu alun perin vuoden 2007 paikkeilla ilmestyneeseen, silloin kokonaan uusilla muoteilla tehtyyn julkaisuun. Ei meinaan ollut ongelmia liiallisten niittien kanssa, koska niitä ei ollut ollenkaan. Ei nyt ihan ravistamalla mennyt tämäkään kasaan, mutta varmasti helpommin kuin se vanhempi!:) Rungon ikkunat taisivat olla joissain Lancastereissa maalattu umpeen, mutta niissä harvoissa 617. laivueen Dambuster-Lancastereissa, joista olen nähnyt kuvia, ikkunat näyttävät maalaamattomilta.
Avro Lancaster B Mk. III… 2.12.2019 23:21 Malli
Mika Kauranen kirjoitti:
Se en ole todellakaan minä, mutta tämä on niin tyypillistä. Nuo pienien pisteiden antajat harvoin kommentoivat. Haluavat vain dissata. Se on niin monta kertaa aiemminkin nähty. Ymmärrän, että harmittaa.

yt.
MK
Ei asia minua sinänsä harmita ja omat tuotokset ovat virheitä täynnä. Asia lähinnä ihmetyttää, koska suuressa osassa täällä julkaisemista malleistani on säännöllisesti se yksi keskiarvosta huomattavasti alakanttiin oleva pisteytys. Ja onhan se todennäköistä että työjälki ei vain yksinkertaisesti miellytä ja saattaahan joku kokea aihepiirinkin ongelmallisena. Mene ja tiedä.:) No, tämä riittää minun puolesta tästä aiheesta. Mutta edelleen: sanallinen palaute / kritiikki on aina tervetullutta!
Avro Lancaster B Mk. III… 2.12.2019 19:33 Malli
Normaalisti en näistä välitä, mutta sen verran työtunteja tähänkin kului, että olisi kiva kuulla 2,5 antaneelta, mitä voisi parantaa seuraavaan malliin? Tämä siis ihan vinkkinä koko sivustoa ajatellen, ei vain tätä mallia tai yleisesti allekirjoittaneen tuotoksia.
Avro Lancaster B Mk. III… 1.12.2019 18:32 Malli
Kiitti Mika! Kyllähän näihin saa ehostusta alle kympinkin sijoituksella. Yleensä tässä mittakaavassa näissä Revellin malleissa tappi-kk:t ja pyörät kannattaa uusia. Sisuskaluilla ei ole välttämättä väliä, koska niitä ei juurikaan näe.
Mika Kauranen kirjoitti:
Tekeekö kuvakulma kepposet? Ikäänkuin vasen sivuvakaaja olisi hieman vinossa?
Oli pakko ihan tarkistaa ja suorassa ovat. :)
DH1A 20.11.2019 12:27 Malli
Hieno lopputulos jälleen haastavasta ja isotöisestä sarjasta! Toisaalta sinulta on varmaan turha odottaakaan mitään Tamiyaa :D. Eipä niillä tosin ole näin mielenkiintoisia aiheitakaan… Edellisiä kompaten: Kokonaisuus ja etenkin takilointi todella hienoa työtä!