Pienoismallit.net

Olli J.

Petljakov PE-2 (m. 1941) 22.6.2020 10:39 Malli
Hieno malli kauniista koneesta! Mahtavaa, että näitä "Pekkoja" viitsii joku tehdä, vaikka lähtökohdat ovat tunnetun vaikeat. Tässä kitbashing onnistunut hienosti! Olen odotellut pitkään suomalaisversioksi sopivaa rakennussarjaa ja pettymys oli aika suuri, kun selvisi, että Zvezda ei ilman kirurgisia toimenpiteitä tällaiseksi sovellu.

Hieno historiikki ja erityisplussa työvaihekuvista! Maalaustyö myös ensiluokkaista. Joku mainitsi noista pakokaasuvanoista, niin ainakin omaan silmään ne ovat aika lähellä esikuvaa. Esimerkiksi Stenmanin ja Holdan "Suomen ilmavoimien pommittajat" -teoksessa sekä PE-213 ja 215 takaviistossa otetuissa kuvissa sivuilla 174 ja 180 näkyy selkeästi hyvinkin vaaleat pakokaasuvanat sekä siiven vihreää että mustaa taustaa vasten. Varsinkin PE-213 kuvassa kontrasti on voimakas.
Focke Wulf Fw 189 A-1 8.6.2020 09:25 Malli
Onnistuit jälleen saamaan aikaiseksi hienon lopputuloksen vaikeasta mallista. Päätyminen unkarilaiseen yksilöön oli myös onnistunut valinta. Pienet pölyhiukkaset ovat harmittavia ja niitä on hankala välttää, mutta eivät vaikuta kokonaisilmeeseen. Lienee johtunut kuvausolosuhteista, mutta laskutelineiden varsien sekä luukkujen sisäpuolen RLM 02 (?) näyttää ainakin omalta tietokoneen näytöltä sävyltään aika kellertävältä.

Kyllähän se kai itse kullekin tekisi joskus hyvää tehdä tällainen haastavampi kokonaisuus. Tiedän kuitenkin mallareita, joille mallin rakennusvaihe on vain pakollinen "paha" kokonaisuudessa ja mielekkäät hommat alkavat vasta maalaus- ja säistämisvaiheessa. Sitten on myös näitä, joilla mielenkiinto loppuu rakennusvaiheen jälkeen. Meitä on moneen lähtöön.:)
Somua S35 7.6.2020 17:51 Malli
Kiitos Mika ja Matti!
Kübelwagen Typ 82 6.6.2020 23:35 Malli
Hieno Kübelwagen! Ja erityisplussa figuureista! Tosin pikkuisen uniformut kiiltelee joissain kuvissa. Autossa chippaukset ym. onnistuneet hienosti. Tuulilasi lähtökohtaisesti harmittava takaisku, mutta eiköhän niitä mennyt "päreiksi" suht tiuhaan ihan oikeastikin, joten ei ainakaan allekirjoittanutta haittaa.
Focke-Wulf Fw 190 A-3 5.6.2020 13:33 Malli
Mika Hyppönen kirjoitti:
Vitsi miten herkällä oli nyt tuo kommentoinnin tähdet. Piti antamani 4 mutta epävarma hiiren kliksautus vei arvion liian alas. 4/5 tähteä piti antamani!
Ei haittaa Mika! :)
Focke-Wulf Fw 190 A-3 21.5.2020 12:21 Malli
Kiitos E-P ja Juha!
Juha Savola kirjoitti:
Jäiköhän nuo laskutelineiden suojalevyt hiukan liian alas? Valokuvissa ei näyttäisi jääneen maavaraa juuri mitään.
Nyt kun itsekin kunnolla katsoin, niin kyllähän ne aika matalalla ovat (kuvissa näyttää kyllä rajummalta). Osat ovat siis ihan paikallaan (niille on telinevarsissa omat urat), mutta olisi pitänyt näköjään napsaista ylhäältä pieni siivu pois ja poistaa myös ne uriin tulevat kohoumat.
Focke-Wulf Fw 190 A-3 20.5.2020 21:05 Malli
Mika Kauranen kirjoitti:
Ainoa mikä pistää silmään on tuo antennilanka. Onko elastaanilanka tässä nyt oikea rakaisu? Eikös sen langan pitäisi olla löysällä, kun kuomu on taka-asennossa?
Ei onneksi tarvi lähteä uusimaan lankaa. :) Tietäjien mukaan näissä varhaisissa yläosasta tasaisissa kuomuissa oli mekanismi, joka piti antennin kireänä, vaikka kuomu oli auki. Myöhemmissä kuplakuomuissa (varmaan sodan loppuvaiheen säästöistä johtuen) ei enää vastaavaa mekanismia ollut.
Focke-Wulf Fw 190 A-3 20.5.2020 19:18 Malli
Kiitti Mika! Mä olen antanut itseni ymmärtää, että ainakin näissä alkupään 190-koneissa oli kiekko/rullasysteemi noissa antenneissa, jolloin kuomun avaaminen ei vaikuttanut antennin kireyteen.Täytyypä vielä varmistaa. Ei olisi eka kerta, kun muistelen omiani.
F/A-18C Hornet 18.5.2020 21:41 Malli
Onnittelut viikon mallista! Hieno Hornet!
Tiger II 15.5.2020 22:38 Malli
Todella hienoa rakentelu- ja maalausjälkeä. Vaunutunnus on ilmeisesti toteutettu sapluunalla? Se ilmentää mielestäni hienosti loppusodan aikaista tilannetta! Omaan silmään vaunu ”istuu” juuri kuin pitääkin. Muutaman Dragonin vaunun rakentaneena osaan kyllä samaistua ohjeongelmiin…