Pienoismallit.net

Olli J.

Messerschmitt Me-410B-2/U4 20.10.2020 13:49 Malli
Todella hieno 410! Rakennus- ja maalausjälki ensiluokkaista! Tämä kone on kyllä räyhäkkään näköinen, vaikka ilmeisesti aika ongelmallinen aikanaan.

Ainoa pienen pieni "miinus" on omaan silmään ehkäpä hieman liian mattapintainen viimeistely, mutta nää on nyt makuasioita…
Messerschmitt Bf 110 G-4 20.9.2020 21:26 Malli
Kiitos Mika!
Mika Kauranen kirjoitti:
Joo, näyttäisi siltä, että päälle ruiskutettu harmaa on levinnyt vähän liikaa.
Joo, tai vaihtoehtoisesti sen pitäisi olla vähän läpikuultavampi. Tämän yksilön maalauskaaviosta löytyi aika ristiriitaista tietoa, kun pengoin taustoja.
Messerschmitt Bf 110 G-4 20.9.2020 16:42 Malli
Kiitos Hannu! Ruiskulla on maalattu. Itseasiassa tummemmat täplät ovat alapuolella olevaa sirpalekaaviota. Vaalea sävy on maalattu päälle niin kuin esikuvassakin. Tosin sirpalekaavion tulisi erottua hieman enemmän.
Blackburn R.29 Ripon II F VL 25.8.2020 15:41 Malli
Työkiireiden vuoksi tämäkin hieno malli mennyt täysin ohi! Onpas hienosti toteutettu Ripon! Tässä isossa koneessa on kyllä jotain ruman kaunista. Kellukeversio on toki vielä massiivisempi. Todella hienoa rakentelutyötä takilointeineen. Maalaus on onnistunut tässä erittäin hyvin ja pidän väripinnan elävyydestä!

Minullakaan ei ole toistaiseksi kantti riittänyt resiinisarjoihin. Eikä vähiten tämän pikaliimaseikan vuoksi. Käytitkö paljon erityyppisiä pikaliimoja?
Mirage 2000D 25.8.2020 15:30 Malli
Tämä mennyt allekirjoittaneelta täysin ohi. Upea Mirage! Olen joskus aloittanut ko. mallin, mutta homma jäi kesken… Tämä taitaa olla itseasiassa alun perin Italerin vuonna 1992 julkaisema sarja, joka myös näkyy laadussa ja omat haasteensa sarjassa kyllä on. Nyky-Revell ja varmaan myös Italeri on jo eri laatua. Joka tapauksessa todella hienosti onnistuit rakennustyössä ja varsinkin maalauksessa. Silmä lepää! Öljyvärikäsittelykin hyvin onnistunut. Paneelirajat ovat minusta hyvät! Illuusiotahan tässä on tarkoitus luoda eikä monotonisia muovipalikoita!;) Kaiken kaikkiaan hienoa työtä!
Yakovlev Yak-1b 9.8.2020 19:21 Malli
Hieno Yak-1! Maalipinta on onnistunut todella hyvin! Kaiken kaikkiaan tasapainoinen kokonaisuus.
Petljakov PE-2 (m. 1941) 22.6.2020 10:39 Malli
Hieno malli kauniista koneesta! Mahtavaa, että näitä "Pekkoja" viitsii joku tehdä, vaikka lähtökohdat ovat tunnetun vaikeat. Tässä kitbashing onnistunut hienosti! Olen odotellut pitkään suomalaisversioksi sopivaa rakennussarjaa ja pettymys oli aika suuri, kun selvisi, että Zvezda ei ilman kirurgisia toimenpiteitä tällaiseksi sovellu.

Hieno historiikki ja erityisplussa työvaihekuvista! Maalaustyö myös ensiluokkaista. Joku mainitsi noista pakokaasuvanoista, niin ainakin omaan silmään ne ovat aika lähellä esikuvaa. Esimerkiksi Stenmanin ja Holdan "Suomen ilmavoimien pommittajat" -teoksessa sekä PE-213 ja 215 takaviistossa otetuissa kuvissa sivuilla 174 ja 180 näkyy selkeästi hyvinkin vaaleat pakokaasuvanat sekä siiven vihreää että mustaa taustaa vasten. Varsinkin PE-213 kuvassa kontrasti on voimakas.
Focke Wulf Fw 189 A-1 8.6.2020 09:25 Malli
Onnistuit jälleen saamaan aikaiseksi hienon lopputuloksen vaikeasta mallista. Päätyminen unkarilaiseen yksilöön oli myös onnistunut valinta. Pienet pölyhiukkaset ovat harmittavia ja niitä on hankala välttää, mutta eivät vaikuta kokonaisilmeeseen. Lienee johtunut kuvausolosuhteista, mutta laskutelineiden varsien sekä luukkujen sisäpuolen RLM 02 (?) näyttää ainakin omalta tietokoneen näytöltä sävyltään aika kellertävältä.

Kyllähän se kai itse kullekin tekisi joskus hyvää tehdä tällainen haastavampi kokonaisuus. Tiedän kuitenkin mallareita, joille mallin rakennusvaihe on vain pakollinen "paha" kokonaisuudessa ja mielekkäät hommat alkavat vasta maalaus- ja säistämisvaiheessa. Sitten on myös näitä, joilla mielenkiinto loppuu rakennusvaiheen jälkeen. Meitä on moneen lähtöön.:)
Somua S35 7.6.2020 17:51 Malli
Kiitos Mika ja Matti!
Kübelwagen Typ 82 6.6.2020 23:35 Malli
Hieno Kübelwagen! Ja erityisplussa figuureista! Tosin pikkuisen uniformut kiiltelee joissain kuvissa. Autossa chippaukset ym. onnistuneet hienosti. Tuulilasi lähtökohtaisesti harmittava takaisku, mutta eiköhän niitä mennyt "päreiksi" suht tiuhaan ihan oikeastikin, joten ei ainakaan allekirjoittanutta haittaa.