Pienoismallit.net

Jani S

Land Rover Series II SWB 16.2.2018 07:06 Malli
Lahja toimitettu ja se herätti rauhanturvaajaveteraanissa selkeää liikutusta. Hän kertoi muutamia knoppiasioita, joita ajattelin kirjailla tähän siltä varalta, että aihe kiinnostaa muitakin.

Ensinnäkin värityksestä. Valitsemani pronssinvihreä väri on ajankohdalle oikein. Autoja alettiin maalaamaan valkoiseksi heti Turkin hyökättyä kesällä -74. Kummisetäni kertoi, että osallistui maalaukseen ja totesi urakan olleen melkoinen.
Toiseksi hän kertoi, että radion, jonka mallissa olin sijoittanut taakse, oikea paikka olisi ollut etupenkkien välissä.
Kolmanneksi hän naureskeli, että rynnäkkökivääri puuttuu etuistuimien takaa. Olin tästä myös nähnyt kuvia ja jopa laittanut malliin muutaman muovin palan kuvaamaan kiinnitystä. Itse kivääriä en laittanut, koska kuskikaan ei ole paikalla. Mutta arvaukseni osui tältä osin oikeaan. Rynnäkkökivääri oli sijoitettuna etuistuinten takana olevan väliseinän päälle lipas ylöspäin. Tästä löytyi netistä joku kuvakin.
Neljänneksi mallista kuulemma puuttuu YK:n lippu. Osassa näkemistäni kuvista lippu liehuu, mutta osassa ei. Näissä vihreissä lantikoissa silmiini ei osunut sellaista kuvaa, jossa olisi lippua käytetty. Olisikohan tämäkin Turkin hyökkäyksen aiheuttamia muutoksia - en tiedä.
Paras lähteeni mallille oli Blue Beret lehdet, jotka löysin hakuja tehdessäni.
Type 039G 12.1.2018 16:13 Malli
Valmistunut malli on paras malli! On erittäin hienoa, että laitat malleja näytille.

Katselin myös muita mallejasi. Haluan rohkaista sinua kokeilemaan mallien "säestämistä/vanhentamista/kuraamista". Jonkin verran sitä oli näkyvillä edellisissä malleissasi mutta tämä kyseinen mallin on jäänyt ihan ilman. Omaan silmääni sukellusvenemallit olisivat oiva kohde erilaisten valumien testaamiseen. Kukaan ei ole seppä syntyessään puhumattakaan itsestäni, mutta kevytkin litkuttelu valumavesien kohdissa voisi tuoda tämän mallin paremmin eloon. Ja jos mallin esikuvaan kuuluu jotain yksityiskohtia, kuten antenneja, niin nekin piristäisivät yleiskuvaa. Hauskaa mallailua jatkossakin!
T-55 w/KMT-5 7.2.2012 18:02 Malli
Upean vaunun olet Trumpan sarjasta saanut. Tykkään! Olisit laittanut vielä vaunun taakse sen raivatun uran merkkausvälineen, niin avot… Muistaako kukaan muuten sen laitteen virallista tyyppimerkintää?
G.T.S. Finnjet 31.3.2011 18:01 Malli
Verhot puuttuu ikkunoista.

Ei vaan, mutta juurikin tästä syystä mielestäni pieni epätasaisuus ikkunoiden koossa ei häiritse noissa valaistuskuvissa. Enemmänkin luo tunnelmaa oikeasta paatista, jossa jokaisessa hytissä on hieman eri "tilanne" meneillään.
RF-8-GAZ-98 AEROSAN 10.3.2011 18:42 Malli
Teppo Toiviainen kirjoitti:
…Tällä kun päristää,kuulee vastustaja jo kilometrin päästä ja voi valmistautua väijytykseen…
Mutta jos upottaisi tuon figuurin vyötäröä myöten lumeen niin voisi tulla paremmin esiin tämänkin menopelin edut verrattuna ilman suksia etenevään jalkaväkeen laakealla järvenselällä ;-)

Tosin tuo koivu sotii hieman tuota järvikäyttöä vastaan…
D-37 23.9.2009 21:03 Malli
Lainaus:
It was never entered production
So, never production but is the prototype really be built and used? Or has this been only on the paper? I mean that is there a real thing served on any front? Would be nice to have a few words about the history, if this is used on any combats.
SB 2M-100A Soviet Bomber 16.8.2009 20:05 Arvostelu
Nuo (pyöräversion) laskutelineet ei tosiaan kestä juuri mitään. Onnistuin katkaisemaan molemmat. Korvasin ne jälkikäteen sitten metallilangalla ja nyt on kestänyt mallin varovaisen siirtämisen paikasta toiseen. Muuten tykkäsin mallista vaikka eihän tämä rakennettavuudelta ihan huippumallien luokkaa olekaan.
T34/85 31.1.2009 14:10 Malli
Itse katselin naamiokuviointiin mallia Pienoismalli 4/94 lehdestä
T34/85 30.1.2009 19:05 Malli
Otin kuvat kameran makro toiminnolla. Se ilmeisesti hieman vääristää. Mutta ei noista pienistä kohteista mun kameralla muuten oteta mitään siedettävää kuvaa. Lisäsin yhden kuvan sivulta. Samalta kyljeltä ;-) Voisinhan joskus tietenkin ottaa kuvia toiseltakin kyljeltä…

Olen samaa mieltä kahvoista - turhan paksut - varsinkin kun katsoo niitä näin isoissa kuvissa. Ja pätkätelat, ne on kyllä vihoviimeisiä…

Tynnyreitä en ole Suomi-Sotkissa nähnyt, siksi jätin ne pois. Mutta en myöskään tuohon lisäillyt laatikoita tai sellaisia. Eli malli on kupolia ja lokasuojia lukuunottamatta "suoraan laatikosta".
Kenttäkeitin m-29 1:35 30.10.2007 16:16 Referenssi
Laitoin yv:tä