Pienoismallit.net

Lauri K

Kämppä 9.9.2020 00:28 Malli
Kiitos kommenteista ja kritiikeistä. Pientä paranneltavaahan näistä löytyy aina. Olen samaa mieltä siitä, että hirret saattavat olla turhankin massiivisia ja olisin tehnyt ne pienemmiksi, mikäli kapeampaa pyörörimaa olisi ollut saatavilla. Pienin pyöreä mäntyrima, mitä löysin järkevään hintaan oli halkaisijaltaan 12mm. Pienoismalliliikkeestä olisi löytynyt kapeampana koivu- tai pyökkirimaa. Pyökki ja koivu ovat kuitenkin tekstuuriltaan ja väriltään erilaisia kuin mänty.

Hirsien välistä on joistain kohdista päässyt sahanpurua varisemaan pois. Mutta menköön se "ajan hampaan" piikkiin.
Tornihuvila 20.8.2019 02:49 Malli
Kiitos :)
Tornihuvila 20.7.2019 22:48 Malli
Tero Ekholm kirjoitti:
Kuten jo edellä on moneen kertaan todettu: Hieno malli. Mielestöni huvila suorastaan huutaa edes pientä dioraamaa ympärilleen, kliinisessä ympäristössä immersio vähän kärsii. Mutta onhan tuo erinomainen toki näinkin.
Kiitos kommentista! On totta, että dioraamamaasto tekisi oikeutta mallille, mutta ongelmana on mallin melko suuri koko. Ympäröivän dioraaman tulisi olla melko valtava tai useammasta osasta koottu. Myös tämän ulkona kuvaaminen olisi logistisesti hieman hankala toimenpide, joten valitettavasti taustaympäristöstä oli luovuttava.
Tornihuvila 17.7.2019 22:54 Malli
Markku Rinne kirjoitti:
No onhan tuo huvila todellakin aivan huikean hieno! Onko nuo kattokannattajat aitoja puutikkuja, vai mitä? Ihan perus askarteluliimaako (Erikeeper) käytit kasauksissa, vai millä esim. nuo kapalevyt liimataan?
Kiitos! :) Kaikki kattopalkit ja räystäskonsolit on puuta. Kattopalkit on 5x5mm mäntyrimaa ja räystäskonsolit on keisaripuusuikaleista leikattu ja pienoisporakoneen hiomaterällä muotoiltu. Kapalevyt liimasin pva-liimalla eli erikeeperin kaltaisella liimalla. Pikaliimoja en käyttäisi kapalevyyn, sillä se saattaa sulattaa levyn sisällä olevan polyuretaanitäytteen. Liitin levyt nuppineuloilla yhteen liiman kuivumisen ajaksi.
Ansaitulla sätkätauolla 7.4.2018 02:38 Malli
Upea malli ja idea. Kura tiessä ja autossa erittäin uskottavasti mallinnettu.
Eräpirtti 15.8.2017 04:24 Malli
Kiitos kommenteista ja kehitysehdotuksista
Savutupa: Valmis 2.5.2017 03:28 Rakennusblogi
Kiitos!
Savutupa: Valmis 20.4.2017 00:19 Rakennusblogi
Kiitos kaikista kannustavista kommenteista!
Savutupa: Sisäänkäynti 7.4.2017 15:44 Rakennusblogi
Timo Rissanen kirjoitti:
Varsin hienoa mallailua jälleen. Tämän tyyppisissä ikivanhoissa rakentelu on varmasti mukavaa, kun ei tarvitse millimetrin kymmenysosan tarkkuudella mittailla mitään. Jälki on mainio ja blogia seuraa mielellään.
Kiitos. Kyllä, siinä on puolensa. Pienet epätarkkuudet tai epäsäännöllisyydet eivät tälläisessä haittaa niin paljoa, koska oikeissakin vastaavissa näkyy epäsäännöllisyyttä materiaaleissa ym. Hirsirungossa tosin millin heitto aiheuttaa jo päänvaivaa, joten siinä salvosten tarkka istuvuus on tärkeää tai muuten hirsiseinä kasvaa vinoon.
Savutupa: Maasto 27.3.2017 16:25 Rakennusblogi
Kiitos.