Pienoismallit.net

Anne ja Marko

Iso Kirkkovene 24.2.2019 14:02 Malli
Kiitokset kaikille :)

T.Marko ja Anne
Tykkipursi: Tuhtoja, tykkej… 24.2.2019 13:58 Rakennusblogi
Hmm.Tuossa meidän tykkijollassa on eräänlaiset haarukat airoille ja mastoille jotka oli käytössä sekä purjehdittaessa ja soutaessa.Miehistöä koulutettiin takilan purkuun ja nostamiseen jatkuvasti.

Dianassa on esimerkiksi kaikki skuutit knaakeleissa mastoissa kiinni ja mastot laitetaan sivuilla oleviin sisäpuolella oleviin levennyksiin kuten airotkin.Keulaharuksen paikka taas on etutykin kaukalossa koukulla kiinni renkaassa,joka irroitettiin nopeasti taisteluun mentäessä.Vantit ovat myöskin rautarenkaissa airojen välissä, jotka saa nopeasti irti takilan purussa.Veneissähän ei ollut varsinaisia sekasotkupaikkoja missään ja sisäsivuilla oli luukut missä miehistön ja aluksen tarvikkeet ovat.

.En tiedä kuinka nopeasti tykkisluupin rikauksen vaihto ja purku tapahtui,mutta tykkijollissa ainakin harjoiteltiin vaihdon tapahtuvan kolmeen minuuttiin.Luulempa että tämä Chapmanin simputustyyli oli käytössä myöskin näissä sluupeissa.

Toivottavasti oli vähän vinkkiä takilointiisi Kai.

T.Marko ja Anne
Lempi: Peräosan kate 23.2.2019 22:04 Rakennusblogi
Tuo kate näyttää erinomaiselta,mutta tuolla olikin jo kommentti että sen olisi voinut tehdä hiekkapaperillakin.Olen itse tehnyt pariin laivaan juurikin vesihiomapaperia liimaamalla kanteen ja maalaamalla sen jälkeen.Loppujen lopuksi tuo näyttää jopa paremmalta.(ei näy saumoja kulmissa).Eikä ollut varmaankaan pelkoa pienistä pullistumista,joiden takia homma pitää aina aloittaa uusiksi.Kiitti taas ideasta,hiekkaa kyllä täältä löytyy.Meillä on tuo Vrouw Maria missä on hiekkapaperi maalattuna peräkannen kopissa ja siinä olikin ongelmia ja tein sen varmaankin kolmeen kertaan,ennen kuin olin tyytyväinen.SS.Saimaa olikin helpompi 90 luvulla kun mittakaavakin oli silloin pienempi.Siihen riitti 180n papru.Seuraavaan botskiin kyllä väsään hiekkaa katolle,jos se tuolta näyttää.

Tässä täytyy nyt vähän kommentoida,kun ei tuo mun älytön luuri anna kirjautua.Harvinaista herkkua kun läppärin avaa.Tämä täytyy pitää kiinni kun on nuo hiomakoneet seinän takana päivittäin käytössä ja luuri on kaukana pajasta juurikin mun pölyttämisen takia.Pajan siivoamiseen menee aina monta tuntia ja Anne näkee missä olen päivisin käynyt.. Pölyisiä jalanjälkiä pitkin asunnon mattoja.Joskus vähän nolottaa,mut se on vain sen merkki että on tullut jotain jopa tehtyä..;).

T.Marko ja Anne
Tykkipursi: Tuhtoja, tykkej… 23.2.2019 21:31 Rakennusblogi
Ai,niin. tuon purjeiden takilamallin löytää helposti katsomalla Ehrensvärd seuran tykkisluuppi Dianan purjeita.Heillä on toimiva takila joka on suoraan Chapmanin käsialaa ja sen meinaan tehdä itsekin.Ilman nykyajan kotkotuksia.

T.Marko ja Anne
Tykkipursi: Tuhtoja, tykkej… 23.2.2019 20:20 Rakennusblogi
Nyt näyttää hyvältä, täytyy myöntää että urkin sinulta parhaat kohdat,vaikka tehdäänkin hieman erilaista mutta silti samanlaista Chapmanin keksintöä.Olen huomannut että tuossa sluupissa on tosiaan kummallisuuksia jotka todella toimivat ja jotkut eivät.Ruotsinsalmen voitto on yksi esimerkki toimivuudesta ja todisteena on yhtenä esimerkkinä 100 tykkinen ST.Nikolai Kotkan edustalla hylkynä,jonka nämä sluupit ja jollat upottivat alle minuutissa yhteislaukauksellaan.

Jatketaan työtä ja neuvotaan toisiamme lisää.lopputulos on aina vain,että lisää pitää oppia ja rakentaa.Eihän näitä malleja koulussa opita eikä tunnu kirjoissakaan olevan.

Parasta mallirakennusta minkä minä tiedän.Se fiilis mikä tulee kun,on ensin innostus, kirja ja kuva.Sitten etsit tiedon ja materiaalit.Suunnittelet ja toteutat.

Kas vain.Kirja,kuva,laivamalli.

Ja se fiilis itsekullekin mallinrakentajalle.Minä tein tuon.

T.Marko ja Anne
Iso Kirkkovene 19.2.2019 21:43 Malli
Kiitos Timo :)

Tässä alati muuttuvassa maailmassa on hyvä pitää kiinni myös perinteistä. Muistaa omat juuret ja kunnioittaa esi-isiemme saavtuksia..kättentöitä aikana jolloin mikään ei ollut itsestäänselvyys :)

Perinteitä kunnioittaen sulassasovussa nykyisyyden kanssa :)

Anne ja Marko
Iso Kirkkovene 10.2.2019 11:09 Malli
Kiitokset taasen teille kommenteista Mika kauranen, RaimoK, AJ, Paavo Virolainen ja Timo Rissanen :)Tosiaan sydämellä tätä yritetään tehdäkin,uniinhan nuo jotkut projektin ongelmat tulevatkin ja tuota UhU liimaa pitää muuten kokeilla,nopeuttaa varmaankin liiimaamista.

AJ olemme itsekin huomanneet monesti kuinka ihmiset jäävät hyväntuulisina juttelemaan kun meillä on laivat sillointällöin esillä,milloin missäkin.Se antaa pikkusen lisä motivaatiota rakentamiseen.Juuri tuollaisella juttelu hetkellä meillä täälllä Sulkavalla syntyikin idea Tervahöyry Ahton rakentamisesta.Hyvän tuuliset papparaiset rupesivat kertomaan entisistä ajoista täällä Sulkavalla kun olivat halkopoikina kauan ennen sotia.Siitä he saivat päähänsä että,Marko rakentaa ja Marko rakensi:)).

Tuo Kirkkovene olisikin hyvä saada tuohon plottiin jos joku poistaisi sen kumman töhnän siitä päältä.Venehän on nyt Sulkavan kirkossa ja sen voi varmaankin kuvata kesällä paremmin jos he luvan antavat siihen.

Timo me tulisimme mielellämme kalakukkokaupunniin,mutta kun nuo meidän tuotoksemme ovat niiin isoja ettei ne mahdu reppuun.Ainoa hankaluus on vain se ikuinen kuljetus ongelma.Teidän näyttelyt ovat muutenkin niin mukavia ja pari vuotta tässä onkin mennyt harmitellessa että ei päästy taaskaan..prkl.Ei olla muuten oltu missään muuallakaan reilu kahteen vuoteen.Ainoastaan kevätmessut viime keväänä täällä Sulkavalla ja sekin vain kun saatiin kuljetus kunnan puolesta.Oli Mamban Vaara esiintymässä ja laivoja oli paikalla 11 kappaletta pitkin poikin liikuntasalia,ihmisiä se tuhannen verran.

Ja eihän tämä nyt olekaan mitään pisteiden keruukilpailua vaikka joskus joiltakin se siltä tuntuukin,meidän mielestä nämä teidän antamat kommentit ja ideat ovat sata kertaa parempia kun nuo numerot.

T.Marko ja Anne
Silja Line G.T.S. Finnjet 6.2.2019 21:44 Malli
Ompas nostalginen malli.Finnjettiin liittyy muistoja ihan reilustikin monellekin,hieno on malli.Korjasin itse tuon kaksi ja puoli metrisen alkuperäisissä väreissään Finnlinesille joskus 2000 luvun alussa ja huomasin että siinä telakkamallissa oli jokaisella kannella erilaiset ovet.Kuin tuossa mallissa ?.

T.Marko ja Anne
Iso Kirkkovene 5.2.2019 21:18 Malli
Kiitti Timo-Matti.Se olisikin mukavaa kuvata tuo Saimaan aalloilla kuten pari meidän pienempää kirkkovenettäkin.Mutta kun, tuolla on jotain töhnää kymmeniä senttejä ja sen alla jotain kumman jäätä.Seuraava mallimme tähtääkin jäiden lähdön aikaan ja toivottavasti saamme paremmat kuvat oikeaan ympäristöön,eli Saimaalle;).Koitetaan saada tykin laukaus mukaan.On kuin warre kuski käynnistäisi..Kevväämmälä kevväämällä…;)

T.Marko ja Anne
Iso Kirkkovene 5.2.2019 11:19 Malli
Ole hyvä vain Matti;).Tuo puunkäsittelyhän on hieman aikaa vievää,tuon venerungon värin saamiseen meni parisen viikkoa ja erilaisia hiekkapapereita meni pieni nipullinen.

Kirkkovene oli siinä hankala että kun,se on avovene.Kittiä ei voinut käyttää lainkaan ja toinen mitä en suosittele on Eri Keeper.Se ei pidä mitään ja soveltuu vain paperille.
.Kokeilin Erikiperää liittämällä kaksi puuta yhteen ja jo seuraavana päivänä vääntäessäni lautoja irvisti saumat.Vaihdoin tuttuun ja turvalliseen Timpurin D3 liimaan joka ei antanut yhtään periksi.lauta katkesi liimauskohdan vierestä.Eli siinä paras liima ja on vielä vedenkestävääkin kuivuessaan hyvin, toisin kuin Erikiperä.

Onneksi liimakokeiluni Erikiperän kanssa jäi vain tähän yhteen kertaan heh..Täältä peräkylästä kun ei saa muuta liimaa.

Siellä Annen Instassa on tosiaan paljon laivojen kuvia,jotkut hyvinkin vanhoja ajalta ennen digiloikkaa,joitan löytyy myös meidän Facestakin muutamia kansioita .

.Tämä PM on vähän jäänyt paitsioon kun tänne yritämme saada vain valmiita malleja ja työn alla on jatkuvasti 2-3 mallia yhtä aikaa.Hiljaa hyvä tulee ja kärsivällisyys kasvaa

T.Marko ja Anne