Pienoismallit.net

Ärräpää

Julkkisfiguurit?   18.7.2013 14:33
Itselläni olisi hakusessa skaalaan 1:24 Puhemies Mao Zedong, Vladimir Lenin ja Karl Marx. Ainoa setti jonka olen löytänyt on Mountain Research:n suorastaan järkyttävän hintainen (21000¥~170€, ilman postikuluja, veroja ja ym.) Mountain man setti, joka on kaiken lisäksi "sold out". Skaalakin on keiketi väärä 1:22,5, mutta ainakin lähempänä kun 1:35.

Noista kolmesta tärkeimmät olisivat Mao ja Vladimir, Karl olisi kiva plussa, mutta ilmankin pärjäisi. Pelkät päätkin riittäisi. Uskoisin saavani aikaan kropat itse tarvittaessa, mutta kasvot pitäisi olla näköiset ja siihen allekirjoittaneen taidot eivät riitä.
Hyvään löytöön johtavasta vinkinstä on tarjolla löytöpalkkiona virvoitusjuoma tai kaksi, vähän paikan hintatasosta riippuen. Tämä tosin lunastettavissa vain Helsingissä ja mieluiten jossain missä skurut kulkee, eikä esim. Jollaksen "paikallisessa".
Jouko Helenius kirjoitti:
Ex puusepälle tiedoksi NAPPULOISTA. Minä ja Tervo olemme molemmat sinua VANHEMPIA!
Oliko kyse fyysisestä vai henkisestä iästä?
Viimeaikaiset kommentit ainakin herättävät kysymyksiä jälkimmäisestä…
Aikuismaiseen käytökseen kun yleensä kuuluu se, että asiallisesti huomautetaan jos jotain huomautettavaa on, eikä ruveta heti ilkkumaan kun mitkäkin alakoululaiset kakarat. Tietysti se, että ollaan mallailuun keskittyvällä foorumilla, saattaa jonkun mielestä vaikuttaa asiaan.

Mitä taas tulee keskustelun tasoon, se tuskin nousee sillä, että sorrutaan lapselliseen nillittämiseen.

Itse aiheesta.
Täällä ainakin hallituksen puheenjohtaja on ottanut uudelleen löydetyn mallailu harrastuksen hyvin vastaan. Tähän mennessä on mukinoitta hyväksytty useampi auto malli ja vasta hankitut lennokitkin. Tosin asiaa pehmentääkseni olen luvannut tehdä niistä radio-ohjattavia, ja näin verhoillut koko mallailun elektroniikka harrastukseen ja elektroniikan opiskeluun. Saas nähdä mihin suuntaan suu taipuu, kun Posti-Veijon tuomasta laatikosta löytyy jossain vaiheessa ensimmäinen panssarivaunu.
Viimeisin mallailuhankinta   6.6.2013 05:19
Hobby Easy:tä laitoin tilausta vetämään. Pitäisi tulla seuraavat malli:
www.ecomodelismo.com/ECO_imgArt/TAMI/TAMI-24008.jpg
www.ecomodelismo.com/ECO_imgArt/TRUM/TRUM-03801.jpg
i01.i.aliimg.com/wsphoto/v0/509474245/Trumpeter-model-03802-1-24-CHINESE-RED-FLAG-CA770-LIMOUSINE-Does-not-contain-motor-hardware-.jpg
hencrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSAn9Kab8Lx3-iOlNgbCeXGcU3u1Fw6nRC-mIC-EjHbzxLoI53G
Mukaan lähti myös Hobby Design 1/24 Ferrari F40 detail-up set paketti ja vihreää turvavyö matskua. Nyt sitten jännitetään jääkö paketti tullin haaviin ja jos jää, riittääkö jäljelle jääneet rovot mahdollisiin tulleihin ja veroihin.

Vielä kun saisi jostain 1:24 scaalan Mao figurin ja kasan koppalakkeja. :P
Mitä työn alla?   2.6.2013 15:51
Heikki Lankinen kirjoitti:
Hei! Mielenkiintoisen kuuloinen projekti! Odotan innolla mitä tuleman pitää. Elektroniikkakomponenttien ujuttaminen on muutamia kertoja ollut haaveena, mutta koulun fyssa tuli nuorena ja tyhmänä skipattua tehokkaasti.
Hei.
Koodipuoli alkaa olemaan pääpiirteittään paketissa. Seuraavaksi olisi edessä prototyyppi vaihe. Itse rakenteluprojekti seisoo vielä tarvikkeiden (liimat, maalit, ym.) ja kunnollisen pylväsporan puuttumisen takia. Tarvikkeet on toivon mukaan alkuviikosta postissa ja pylväsporauksesta täytyy konsultoida muutamaan duunari kaveria. Kuvia tulee, kun pääsee rakentamaan.
Aiheeseen liittymätöntä. Klikkaa tästä nähdäksesi tekstin.
Huom! Pysythän aiheessa etkä ota tätä käyttäjän offtopiciksi merkitsemää sisältöä mukaan keskusteluun.
Itse asiassa olin yllättynyt miten helppoa ja halpaa oli päästä sisään mikrokontrollerien mailmaan. Texsas Instrumentsilta sai tilattua Launchpad nimisen kehitysalustan hintaan 4.30$ (sis. fedexin kuriiritoimituksen kotiovelle!) ja netistä löytyy läjäpäin ohjelmointi resursseja kunhan englannin kieli ei ole esteenä.(43oh, Launchpad wiki, Englanninkielinen aloitusopas)
Ebaystä saa halpoja komponentteja pienissä erissä suoraan kiinasta, valmistajilta voi myös pyytää ilmaisia näytteitä vaihtelevalla menestyksellä. Eli melko pienellä panostuksella pääsee jo alkuun.
Pekka kirjoitti:
Lennokkipiireissähän on käytetty jo pidempään noita ohkasia hiilikuituprofiileja. Itse vaihtasin ainakin noi ristinivelet vastaavan paksusiin hiilikuitutankoihin. Esmerkiks www.ilmailukauppa.fi myy noita.
Kiitos vinkistä! Täytyy perehtyä myös saatavilla oleviin hiilikuitutuotteisiin.
Pienoismallitukku   2.6.2013 15:21
Päivitystä tilanteeseen.
Rahat palautui kuukauden odottelun ja paypalin ostajan suojan ansiosta vihdoin tilille. 30.5, kun paypal oli jo ilmoittanut palauttavansa rahat, tuli pienoismallitukusta s-postilla itellan seuranta tunnus. Ei paljon lohduta kun koko prosessi oli jo käytännössä ohi, etenkin kun itellan lähetysten seurannasta ilmeni kyseessä olevan vain sähköinen ennakkoilmoitus. Haiskahtaa vähän.

On toki ymmärrettävää, että pieni yrittäjä voi kohdata yllättäviä vaikeuksia ja/tai esteitä (esim. äkillinen sairaus) eikä välttämättä pysty heti järjestämään ketään hoitamaan yrityksen akuutteja asioita, mutta tässä tapauksessa on liikaa hämäriä seikkoja jotka eivät oikein tue moista olettamusta.
Siispä jatkossa aion pysyä visusti erossa ko. herran bisneksistä. Enkä suosittele niitä pahimmalle vihamiehellenikään. Onneksi on vielä muitakin kauppiaita ja kivijalkaliikkeitä.

P.S. Pienoismallitukun omistajan tiedot (puh. ym) löytyi ihan luovalla googlen käytöllä minuuteissa. En niitä täällä kuitenkaan rupea levittelemään. Tietoja todella tarvitsevat varmasti löytävät ne itse.

Tarvittaessa rikosilmoituksen tekeminen on mielestäni ihan pätevä vaihtoehto.
Oikeusjärjestelmään ei välttämättä ole kuitenkaan luottamista. Etenkin jos summat ovat pieniä. (<300€?)
Tutkiva viranomainen saattaa todeta menetyksen suhteessa yhteiskunnan kuluihin liian merkityksettömäksi.
Tämä siis varoituksena. En missään nimessä halua yllyttää ketään minkäänlaisiin laittomiin toimiin! Muutamien kymppien tai satastenkaan takia ei kannata pilata omaa elämäänsä tai edes sen toisen…
Mitä työn alla?   18.5.2013 02:07
Päätin vuosien jälkeen taas aloitta mallailun vaatimattomasti 1/24 Itallerin F40 Racing mallilla johon sitten huulluuksissani innostuin heittämään itse tehdyt 2.4Ghz radiot ja sähkömoottorin. Ei Ferrari ole Ferrari jos sillä ei ajamaan pääse. Tarkoitus on piilottaa elektroniikat mahdollisimman hyvin. Sähkömoottori mahtuu ainakin heittämällä moottorin sisään piiloon. Ainoa kompromissi jonka olen tähän mennessä joutunut tekemään on vetoakseleissa. Ovat karkeasti kaksi kertaa paksummat kuin skaalaan sopivat. Ei vaan oikein löydy tarpeeksi ohuita materiaaleja ja työvälineitä. Ristinivelet ovat jo nyt 0.5mm messinkiä. Saa nähdä miten kestävät. Mielenkiintoista miten pieniä ja halpoja nykypäivän elektroniikka komponentit ovat.

Kunhan projekti ottaa kunnolla tuulta alleen, lupaan tehdä teille aiheesta oman topikin. Tällä hetkellä ei ole vielä paljon näytettävää, kun maaleja, liimoja ja muita tarvikkeita on odoteltu jo puolitoista kuukautta. (Kiitti Jarmo!)

P.S. Tarkoituksena on julkaista radiolaitteiden lähdekoodit ja piirustukset opensourcena jos jotain muutakin sattuu kiinnostamaan omien radioiden värkkääminen malliin. Komponenttien hinta liikkuu todennäköisesti siinä 10-20€ välillä.
Pienoismallitukku   18.5.2013 01:16
Kyllä vähän kiroilutti kun löysin tämän keskustelun jo maksettuani tilauksen 1.4.2013. Maksoin paypalin kautta ja siellä on nyt claim vetämässä että josko saisi rahansa takaisin. Mitä kokemusta on tälläisista lievistä petos tapauksista, niin virkavaltaa ne ei tässä maassa juuri kiinnosta. Suurkansallisen hampurilais yhtiöiden muovinuketkin on tärkeämpiä kun omien kansalaisten vähät rahat. Lohduttavinta on ehkä kuitenkin se, että vaikutan itsekin pk seudulla niin kuin tämä kyseenalainen "kauppias" joten ei mahdotonta vaivaa ja kuluja tuota käydä kotiovella koputtelemassa ja rahoja kyselemässä. Puh numero ja osoite on jo plakkarissa.

Kaikista eniten tässä syö miestä se, että kun vähistä rahoistaan joutuu tällaisen ali-ihmisen puliveivaamaksi niin rojekti seisoo, kun ei yksinkertaisesti ole varaa tilata puuttuvia romppeita muualta. Jo pelkästään siitä syystä tekisi mieli käydä Jarmoa vähän kouluttamassa. Noh, katson nyt kuitenkin ensin, mitä tuo paypal saa asiassa aikaiseksi, ennen kun rupean jatkotoimenpiteisiin ja onhan nuo mallin vetoakselitkin vielä tekemättä vaikka radiolaitteiden elektroniikka ja ennen kaikkea koodin pätkät on valmiina.

P.S. Itse ainakin vielä pääsen tuonne pienoismallitukku.net sivulle jossa on jo neljättä viikkoa tuo ilmoitus sivustojen uusimisesta. "Avaamme uuden kaupan lähipäivinä" Yeah right…

Edit:
Lisätään tähän nyt vielä, että koska ainakin kohdallani maksu on mennyt servicare ky:lle on tuo kyseinen firma juridisesti vastuussa vaikka tuota pienoismallitukku.net puljua ei enää koskaa mihinkään ilmaantuisi. Tiedä sitten paljon se loppupeleissä auttaa, kun tämän maan oikeusturva näissä asioissa yksityis henkilöllä tuntuu olevan mitä on. Naurettavaa tosiaan, että olen itsekin tehnyt internetissä vuosien varrella useilla tuhansilla euroilla kauppaa ja ainoat huijarit joihin olen törmännyt ovat olleet suomalaisia. Kiinasta asti on aina tullut tavarat tai vähintään rahat takaisin. Täällä asiat vanhenee syyttäjän pöydälle. Oikeusvaltion suomi. Niin varmaan.
Kyllä keljuttaa *ärräpää*.