Pienoismallit.net

Mauri Parantala

Kokemuksia maalauskaapista?   1.2.2020 09:24
Millaisia kokemuksia arvon kollegoilla on maalauskaapista? Mistä olette hankkineet? Motonet myy jotain mallia, onko kokemuksia? Ennenkaikkea: ehkäiseekö sen käyttö oikeasti ruiskumaalauksessa syntyvän maalinpölyn leviämisen työtilaan?
Kyselee Mauri Mikkelistä
Fw-190 katkoviivat siivissä   29.10.2019 13:44
Samoin Mersujen siirtokuvissa on sekä mustalla että punaisella rajattuja kävelyteitä. Sama kysymys pätee niihinkin.
KUIVALAINEN juhlii 3.-8.6.   3.9.2019 13:44
Kiitokset Martille täältä Mikkelistäkin. Palvelu ja kohtelu olivat erinomaisia sen parinkymmenen vuoden aikana, jolloin asioin liikkeessä. Toivotan virkeitä eläkepäiviä.
Onnea uudelle yrittäjälle, upeaa että toiminta jatkuu. Hienoa, että meillä on tuonlainen erikoisliike!
Uusia Suomi-malleja tulossa   28.1.2019 11:42
Mikä sarjan suurin ongelma sitten on?
I-16 sisäväri   27.11.2018 12:56
Hei

Olen aloittelemassa Revellin paketoimaa ICM:n I-16:a 1/32 skaalassa. Malli vaikuttaa varsin hyvälle ja Revell on näköjään parantanut ohjeläpyskäänsä merkittävästi.

Olen koettanut selvittää mikä oli neukkukoneiden sisäväri Suuren Isänmaallisen sodan alkuaikoina, eli noin 1941, johon mallini (TYPE 24) sijoittuu. Netistä löytyy viljalti kuvia ohjaamon vaalean siniharmaasta tai turkoosista väristä mutta sarjan maalausohje antaa väriksi mattaharmaan. Niin ikään Massimo Tessitorin sivulta löytyy tieto, että neukkukoneiden ohjaamot olisivat olleet tuota A-14 harmaata.
Onko jollain varmenpaa tietoa asiasta?
T: Mauri Parantala
Mersun hienous?   23.5.2018 09:38
Enpäs malta olla kommentoimatta tätä aihetta.
Olen vajaan 20 vuoden aikna rakentanut noin 30 sataysiä, sen eri alatyyppejä B:stä K:hon, mittakaavoissa 1:144 - :24. Olen hankkinut lähes kaikki Mersu-kirjat mitä olen käsiini saanut (ja suuren osan niistä lukenutkin). Jokin siinä vaan viehättää. Yksi seikka on varmaan koneen kehityskaari alkaen ensimmäisestä protyypistä ja päättyen Merlin-moottorilla(!) varustettuun espanjalaiseen. Varmasti kaikki edellä kuullut perustelut pitävät paikkansa mutta mielestäni pari asiaa nousee yli muiden:

Bf 109:n merkitys maamme ilmapuolustukselle 1943 - 1944 oli aivan keskeinen. Olen kuullut väitettävän, että vasta Hornet-kaluston käyttöön saannin myötä ilmapuolustuksemme on ollut kaluston osalta (suhteellisesti) yhtä hyvä kuin jatkososan lopulla.

Toinen juttu on se, että Bf 109 oli operatiivisessa käytössä äkkiä laskien varmaan noin kymmenen maan ilmavoimissa ja testikappaleitakin useassa maassa.

Mistään muusta lentokoneesta tai aseesta ylipäätään ei ole kirjoitettu sellaisia sivumääriä kuin Mersusta.

Mauri
Hölmöhkö Suomi-MT kysymys   18.6.2017 16:22
Laitanpa minäkin tähän hölmöhköjen kysymysten sarjaan lusikkani:
Suomi-Mersuissa kuten tunnettua oli saksalaiset tunnukset ja merkinnät ylimaalattu Suomessa. Ilmeisesti alunperin valkeat siipitunnukset oli maalattu jollain tummalla värillä, millä? Mustalla? Ylimaalaus erottuu useissa kuvissa tummana.
Sitävastoin kylkien palkkiristit eivät näy maalin alta kuten eivöt pyrstön hakaristitkään. Samoin siirtolentotunnukset on ilmeisesti ylimaalattu niin, ettei niitä näy. Siiven alapinnan mustia palkkiristejäkään en ole nähnyt kuultavan läpi niissä harvoissa kuvissa, joissa siiven alapinta näkyy.
Osaako joku kertoa, kuinka nämä ylimaalaukset tehtiin?
Humbrol-maalien saatavuus   6.3.2017 21:05
Hei

Täällä Mikkelin mallariperiferiassa on yksi liike, joka myy Humbrolin maaleja. Nyt liikkeen omistajarouva ilmoitti, että kyseisiä maaleja ei enää tuoda maahan. Onko joku kuullut asiasta ja onko maaleilla mahdollisesti useita maahantuojia joista yksi on lopettanut?
T: Mauri P
Hei

Olen pakannut mallit kuljetusta varten perin yksinkertaiseksi. Teen/otan pahvilaatikon, jonka pitkille sivuille leikkaan aukot siivenkärkiä varten ja toiselle lyhyelle sivulle viillon peräsintä varten. Mallin sijoitan laatikkoon siten, että vain siiven kärjet ja peräsin koskevat laatikkoon. Malli tulee sijoittaa siten,että laskutelineet eivät ota laatikon pohjaan kiinni. Olen rakennellut isompiin laatikoihin (esim olutcase) väliseiniä, jolloin yhteen moiseen "24 packiin" saa menemään 2-4 1:48 mallia.
Homma toimii, tosin pitotpukien ym detaljien kanssa on oltava tarkkana.

Mauri
Paha siirtokuvaongelma   10.12.2015 14:04
Hei

Onnistuin tärvelemään 1:144 Revelin Airbus A 320 -sarjan Lufthansa-siirtokuvatekstin, siis sen ison, koneen kyljessä olevan. Onko jollain jäänyt sellainen varastoon ja olisiko joku valmis luopumaan moisesta tekstistä ja millä ehdoilla?

Mukavaa joulun odotusta kaikille

Mauri Parantala