Pienoismallit.net

Kimmo K.

F-4G Phantom II: No onko se jo… 1.6.2020 11:24 Rakennusblogi
Onnittelut Viikon Malli -pokaalista!
Ilmarinen, Suomen ensimmäinen… 27.5.2020 15:42 Rakennusblogi
Kiitoksia Matti taas mielenkiintoisesta blogista. Lopputulos on todella upea!
MU-4: Maalaus 2 24.5.2020 20:51 Rakennusblogi
Timo Rissanen kirjoitti:
Tämä on kyllä yksi mielenkiintoisimmista blogeista ja tällainen konversio on pakkoseurannassa.
Hirvittävän tarkkaa työtä ja nyt se alkaa olemaan jo sillä asteella, että lopputulosta voi alkaa uneksimaan.
Upea malli on valmistumassa ja varmasti erikoisin tähän kategoriaan.
Great!!
Kiitoksia Timo kannustavasta kommentista! Itselläni visio lopputuloksesta on ollut jo pitkään kirkkaana mielessä, vaikka ajatukset välillä karkaavat seuraavan projektin puolelle ;-)
MU-4: Maalaus 22.5.2020 22:37 Rakennusblogi
A Lappalainen kirjoitti:
Täytynee kokeilla joskus. Vaihtelevan metallipinnan maalaaminen helpottuisi huomattavasti, jos saisi vain vetää yhdellä sävyllä koko mallin ja paneelien sävyerot saisikin pohjamaalilla aikaan.
Olen jossain nähnyt käytettävän esivarjostuksia metallimaalien alla varsin tyylikkäällä lopputuksella, joten ideasi voisi hyvinkin toimia.
MU-4: Maalaus 22.5.2020 21:49 Rakennusblogi
A Lappalainen kirjoitti:
Kuinka sattuikaan: juuri tänään keskusteltiin mallarikollegan kanssa mattamustan pohjamaalin kiillottamisesta metallimaalien pohjaksi. Onko kokemusta miten pohjamaalin kiiltoaste vaikuttaa metallipintaan? Saako aikaan järkevän näköisiä sävyvaihteluita pelkästään pohjamaalin kiiltoasteella vai eikö esim. satiiniksi kiillotetun mustan päälle vedetty metallimaali vain näytä hyvältä? Minkä valmistajan metallimaalia ajattelit käyttää?
Joku toinen saa vastata tähän :-) Tämä on ensimmäinen kerta, kun maalaan näin laajaa metallipintaa, enkä ole tullut pohtineeksi asiaa kovin syvällisesti. Itse pyrin kiillottamisella tekemään pinnasta ennen kaikkea mahdollisimman sileän, koska käsitykseni mukaan metallipinnassa pienetkin epätasaisuudet näkyvät selvästi.

Metallivärejäkin olen ehtinyt jo maalata koneen pintaan. Teen tästä blogimerkinnän, kunhan ennätän. Maaleina käytän AK:n Extreme Metal -maaleja.
F-4G Phantom II: No onko se jo… 22.5.2020 21:16 Rakennusblogi
Näyttävä Phantom II! Blogia oli kiva lukea ja tässä viimeisessäkin merkinnässä toit hyvin esille huomioita mallin viimeistelyn haasteista ja siitä, kuinka olet niitä pyrkinyt ratkaisemaan. Eipä niihin ole juuri lisättävää, eikä jäänyt kysyttävää. Hieno lopputulos!
MU-4: Etuosa jatkuu 21.5.2020 21:30 Rakennusblogi
Antti Lappalainen kirjoitti:
Mielenkiintoisia yksityiskohtia, hyvältä näyttää!
Kiitoksia Antti kommentista. Nähtäväksi jää, onko MiG-15 UTI minulle liian vaikea pala purtavaksi, eli saanko kokonaisuudesta vielä uskottavan näköisen kaikkien muutostöiden jälkeen.
MU-4: Rungon etuosa 18.5.2020 15:01 Rakennusblogi
Mikko Pietilä kirjoitti:
"Ilmanohjaimet" taitavat olla suomeksi rajakerrosaita. Jos siis tarkoitat näitä: en.wikipedia.org/wiki/Wing_fence
Suomenkielinen wikipedia tarjoaa myös suoraa suomennosta "siipiaita", mutta sellaista sanaa en ole ennen kuullut. Voi toki olla vakiintunut käyttöön sen jälkeen, kun olen 90-luvulla alaa opiskellut.
Kiitos! Toivoinkin, että joku korjaisi tämän. Itse en vaan millään muistanut tuota suomenkielistä termiä ja jotenkin tuntui liian kömpelöltä laittaa englanninkielisiä sanoja väliin.
Cessna O-2A Skymaster 17.5.2020 22:01 Malli
Mielenkiintoinen ja tyylikäs malli! Raskaasta aseistuksesta ja naamioväristä huolimatta Cessna ei ole kovinkaan sotaisan näköinen - ennemminkin sympaattisen ;-)
F-4G Phantom II: Kohti… 17.5.2020 21:56 Rakennusblogi
Hyvin edistyy Phantom ja hienolta näyttää! Teksteistä ja kuvista välittyy, että tunnet konetyypin hyvin ja blogin esittelytekstin perusteella olet muutaman tehnytkin jo aiemmin. Vaikka olet panostanut paljon yksityiskohtiin, olet onnistunut hyvin pitämään kokonaisuuden eheän näköisenä. Pian taidetaan päästä ihastelemaan valmista mallia?