Pienoismallit.net

Late

Hiekka- ja multapohja   6.1.2009 10:43
Mulla meni näin. Ensin lantrattua erikeeperiä leveällä pensselillä (pese heti), sitten hiekat tms, ja päälle suihkutin pumppupullolla Scenic Cementiä (mallikaupasta pitää ostaa), joka kiinnittää ylemmät hiekat ja josta ei jää mitään jälkeä.
Hiekka- ja multapohja   6.1.2009 10:33
Vastasit melkein jo itse. Teesiivilä - verkkomallia - ja oikeata kuivaa hiekkaa. Hiekkaa ja multaa on eriväristäkin luonnossa, ja samalla saa valikoiman pieniä kiviä ja kokkareita.
Kysymysketju lentokoneista   2.12.2008 18:33
Anteeksi, mikä kone on LJ?
Kysymysketju lentokoneista   27.11.2008 16:11
Elvis Presley syntyi Tupelo-nimisessä kaupungissa, ja melkoinen idoli kaverista sitten tulikin. Ilmankos Fine Scale Modeler esittelee Zvezdan uuden rakennussarjan: Tupelov 154. Eikä ole eka kerta.
Kysymysketju lentokoneista   17.11.2008 18:37
No mutta mikä se oli se Skorzenyn "lempinimi"?
Onko kellään tarjota linkkiä johonkin videoon, jossa näytettäisiin tuota filttihommaa? Ei löytynyt googlaamalla.
lh3.ggpht.com/_xl6QGNKoUV0/SQxPTSH51PI/AAAAAAAAABo/3l04f3EmLr8/LA5.JPG

Alkuvuonna 1945 tällainen LA-5 lenteli kauniina päivinä Helsingin päällä, ja matalalla, joskus tuntikausia käyden vain välillä Malmilla tankkaamassa. Syitä tähän pörräämiseen ei kerrottu, eikä sitä sopinut Valvontakomissiolta kyselläkään. Tunne oli kyllä se, että stadilaisille piti vähän näyttää kuka täällä nykyään lentää. Pitihän tuosta sitten tehdä pienoismalli. Piirustukset 1:100-kokoon löytyivät ruotsalaisesta lehdestä (taisivat olla legendaarisen Björn Karlströmin käsialaa). Materiaali tiheäsyistä koivua (pöydänjalka), potkurinlavat ja laskutelineet messinkipeltiä (herätyskellosta), pyörät, maalit, nitrokitit Harrastelijan Aitasta. Muovia - tarkoittaa siis plastikkia - ei Suomessa tunnettu. Mitä ne Revellit ja Airfixit ovat? Hasegawa ja Tamiya eivät olleet edes syntyneet tuolloin. Mitä se teippi on?

Rakensin mallin muistaakseni 1946, ja se on selvinnyt aivan vähäisin vaurioin useasta muutosta ja muusta huonosta kohtelusta huolimatta. Potkurikin pyörii puhalluksen voimalla. Lujia koneita nuo LA-viitoset.

Hankintalistalla nyt isompi muovisarja - pannaan sitten koneet vierekkäin ja otetaan uudet kuvat.
Piristystä mallien tekoon?   28.10.2008 19:28
Joskus, varsinkin jos vähän väsyttää, hommat menevät ihan solmuun. Muistikuva, mittakaava ja materiaali ovat ihan ristiriidassa. Esimerkki scratch-puolelta: Ratikan päätyyn lyhty. Valokuvan analysoinnin perusteella sen pitäisi olla halkaisijaltaan 3,7 mm, museovaunun mittauksen mukaan 3,0 mm, ostamani styreeniputki on 3,2 mm, ja vahva muistikuvani on se, että lyhty oli huomattavan suuri jötikkä. Sinä sitten pähkäillään, kunnes tulee riittävän vahva "who cares"-fiilis, ja tehdään ihan mikä tahansa. Tässä omassa tapauksessa muistikuva sitten voitti, ja lyhdyksi tuli 4,0 mm - kaikkein kivoimman näköinen. (Materiaalina tikkukarkin muovivarsi). Turhaa olisi ollut kysyä keneltäkään neuvoja, eikä kuitenkaan kukaan huomaa mitään.
Pastellijauhe?   12.10.2008 18:42
Pihtipudas, niin. Ajattelin niitä harrastajia, jotka eivät asu pääkaupunkiseudulla, ja Pihtipudas sai olla sellainen symboli. Maassamme on tietenkin tuhansia muitakin paikkoja, joissa ei ole Stockaa, joten sinne meneminen on vähän hassu yleisneuvo.