Pienoismallit.net

Janne Markkanen

Sturmbock   9.2.2020 11:25
Tervon suosittelemaa Contacta Clearia en ole testannut, mutta vaikuttaisi toimivalta tavaralta. Omassa Sturmbockissa käytin Gator Gripia, joka on vesiohenteista myös. Pyyhin märällä paperilla ylimääräisen liiman pois raamien ympäriltä. Toinen liima joka toimii on Mikroscalen Kristal Klear. Se kuivuu myös läpinäkyväksi.

Itse tein niin että liimasin nuo raamit vasta viimeiseksi paikalleen, kun otin muusta kuomusta maskit pois.
Rakentamattomat pienoismallit   11.6.2019 22:44
Rakentamattomia n. 12-15 kpl varastossa, ja yleensä työn alla yksi malli kerrallaan. Tila rajoittaa onneksi suurempaa hamstrausintoa. Harrastushan tämä on, ja jokainen tekee sitä tavallaan.
Uutuuksia maailmalta   23.3.2019 22:05
Wingnut Wings julkaisee Gotha G.1 ja Gotha UWD -mallit juhlistaessaan 10 toimintavuottaan. Kauneus on katsojan silmissä…
Osallistun myös rakenteluun, mallin keksin myöhemmin!
Kiitos Mikolle mallailusta ja loistavista biiseistä/sanoituksista Eppujen alkuajoilta! RIP!
Mitä työn alla?   18.12.2018 21:39
Eduardin vanha Tempest osoittautui turhan kinkkiseksi. Hieno resiiniohjaamo ei mahtunut sitten millään tavalla siipien kanssa runkoon. Vuoltuani puolet siitä pois totesin, että odottelempa helmikuussa ilmestyvää 2. sarjan uutta Mk.V Tempestiä. Joulun vapailla varmaankin työn alle Airfixin Hurricane.
Epäonnen malli?   29.8.2018 21:18
Eduardin MiG-21bis in Indian Service. Sarja on loistava, mutta prosessi oli painajaismainen. Osia hukkui koko ajan, skrätsäilin minkä ehdin uusia. Maalauksessa en saanut värejä toimimaan ollenkaan ja siirtokuvia repeytyi samaa tahtia kun ehdin niitä laittaa. Lopulta malli meni roskiin. Sarjassa ei siis todellakaan ollut mitään vikaa, rakentajassa ja rakentajan tuurissa oli.
Suomi-Mersun väreistä   19.8.2018 23:06
Kiitos paljon avusta Jari, Antti ja Eetu! Maalasin koneen Lifecolorin FS 34096 sävyllä. Katsotaan mikä on lopputulos…
Suomi-Mersun väreistä   16.8.2018 08:17
Tämä ketju varmaan soveltuu myös minun kysymykselle. Oliko mersujen suomalaisen camon oliivinvihreä sama kuin RLM 80 Olivgrün? Vai joku muu?
Ruiskuhuolia   7.8.2018 10:16
Esko Koskinen kirjoitti:
Janne Markkanen kirjoitti:
AKANin akryylit ohentuvat ainakin ihan nätisti vedellä, kuten myös Lifecolorit.
Joo kyllähän ne ohentuu, Lifecolor etenkin (kokeiltu on), mutta moni on valitellut maalipinnan kestävyyttä vedellä ohentamisen jälkeen. "Moderni" jälkikäsittely litkuineen yms mömmöineen on aika kova ruljanssi ja pohjamaalin pitää olla kestävä - vaikka jälkikäsittely tehtäisiinkin emalipohjaisilla maaleilla ei huono akryylipinta sitä kestä.
Lifecolorit ovat kieltämättä aika herkkiä, mutta normaali lakkaus on ainakin omalla kohdalla toiminut ennen jälkikäsittelyitä. Tosin en ole rakentanut maakalustoa, jossa jälkikäsittely on yleensä astettaa rouheampaa. Tietty valmistajan (tai muu hyväksi havaittu) ohenne on varmasti paras optio.