Pienoismallit.net

Pentti Minkkinen

MGTBis 12.5.2020 17:45 Malli
Kiitos Tero!
Tuo lisäsäiliöiden vihreä on sekoitettu Tamiyan väreistä X-28(1 osa), XF-60 (1 osa) ja XF-4 (3 osaa), jotenkin noin kokeillen. Aina kun on tullut tehtyä värisekoituksia niin on tullut laitettua sekoitussuhteet maalitäpän viereen.
MGTBis 12.5.2020 16:46 Malli
Kiitos Markku!
Noista varusteista, ne on osin tarvikkeita mm lisäilmanottoaukkojen punaiset suojat ovat kuivalaisen etsiarkilta. Imuaukon suojia saa etseinä, mutta tässä on itse tehty.
T-migeissä ei ollut kiinteää kameravarustusta vaan kamerat tulivat rungon alla olevaan ripustimeen omassa podissaan. Podit olivat samoja joita käytettiin Hawkeissa, ainoastaan podin pyrstöhartio oli erilainen. Näihin migeihin sai vielä erilliset silpun/soidun-heittimet starttirakettien paikoille.
Suhoi Su-24 29.3.2020 20:02 Malli
Nämä itäisen naapurin vanhemmat lentolaitteet ovat räyhäkän tyylikkäitä sotakoneita. Hienon näköinen malli, ei liiallista "sottaamista". Yksi asia kuitenkin pistää silmään, laskutelineet. Ihan niinkuin niistä puuttuisi yksi oleellinen osa jotta ne toimisivat niinkuin pitää.
Suomi Rok 4.1.2020 16:01 Malli
Kiitos.
Kyllä se Pavlan perisynti oli siellä, mutta terävä veitsi ja hiomapaperi tehosivat hyvin.
He 162A-2 VOLKSJAGER 7.1.2019 10:21 Malli
Kiitokset kommenteista. Jos olisi oikein onnistunut niin olisin laittanut pisteytyksen, mutta kun ei nyt oikein ole kuin onnistunut vaan. Ei tässä mallissa kiire ollut, mutta oiottiin joka välissä niin paljon kuin vain voi.
Väreinä yläpuolella RLM 71 ja alapuoli normi RLM 64, Dragonin ohjeen mukaisesti. Tosin vertailin kirjan Saksalaiset suihkuhävittäjä-ässät kirjan kuviin niin poikkeamaa on.
Samainen ässät-kirja kertoo ilmavoitoista, Rudolf Schmitt ampui 4.5.1945 alas RAF:n Typhoon valkealla 1:llä, mutta sekin merkittiin ilmatorjunnalle joten se siitä.
Pembroke C.MK.53 30.12.2018 20:24 Malli
Eipä minullakaan siitä ole parempia tietoja, joskus on vaan tullut varastoon hommattua. Taitaa olla ensimmäisiä styreenisarjoja mitä on aikanaan ollut saatavilla.
MIG-21 BIS 30.12.2018 17:35 Malli
Kyllä Zvezdan mallista migin näköisen saa ja kyllä malli siltä näyttää.
Zvezdan mallin suurin vika on siinä, että rungon puoliskoihin ja sivuvakaajaan on mallinnettu samat paneelirajat molemmille puolille ja vielä vähän ylimääräisiäkin. Tämä näkyy myös tässä mallissa kun näitä ylimääräisiä "luukkuja" korostettu tarpeettomasti, no tämä voidaan laittaa mallin viaksi.
Eniten kyllä mallin ihan ok ilmettä häiritsee nuo ohjukset, jotka on liimattu suoraan ripustimeen ilman laukausukiskoa. Ripustimista kolot piiloon, ohjuksille laukaisukisko ja laittaa ne vielä sisempiin ripustimiin niin näytää paljon paremmalta
Mil Mi-8 Suomi 16.11.2018 13:38 Malli
Kalle Rantanen kirjoitti:
Lisätään vielä, että mallissa olevat puutteethan eivät millään lailla tarkoita etteikö siihen voisi ja saisi olla tyytyväinen. Voin luetella jokaisesta omasta mallistani listan puutteita, ei se silti ole niiden rakennuskokemuksesta mitenkään pois.
Juurikin näin. Itse pisteytin mallin mallina, en HS-2:na. Jos olisin pisteyttänyt HS-2:na niin olisikohan 0,5 ollut kohdallaan. Pienoismallina kyseinen malli on hyvä ja siististi tehty.
Tuossa ylläolevassa selostuksessani ei edes ollut kaikki puutteet mitä HobbyBossin sarjassa on. Jos joku haluaa ne tietää enemmän suomalaisten MI-8 sielunmaisemista niin aloitetaan asiasta oma keskustelu.

Kaapissani on tuo HobbyBossin sarja ja kansikuva lupaa enemmän kuin sisältö antaa. Itselleni oli laatikon sisältö melkoinen pettymys vaikka onkin hyvännäköistä tavaraa. Eiköhän siitä voi jotain osia käyttää KP/Revellin (varmaan paketoitu muissakin laatikoissa) sarjan kanssa.
Mil Mi-8 Suomi 14.11.2018 11:06 Malli
Näköinen on, mutta Mi-17:sta ei saa suoraan Mi-8:aa. HobbyBossin sarja on Mi-17 vaikka lupaa jotain muuta. Voihan olla, että myöhäisemmän sarjan Mi-8(T) on likimain samanlaiset, vain pystöroottori eripuolella.

Ilmavoimien koneissa ei ollut pyrstöpuomin alla olevaa antennilaatikkoa.
Mi-8 antennit olivat pääasiassa pyrstöpuomissa ja riippuen siitä oliko koneeseen asennettu säätutka vai ei oli antennivarustuksessa eroja.
Myös rungon päällä, pyrstöpuomiin kaartuva osa, on sileä, ei kuhmuja eikä tötteröitä. Samoin päävaihteiston luukut olivat sileitä, tarkoitan kuhmua pellissä suihkuputken takana.
Mi-17 oli, tai on, erilaiset moottorit kuin perus Mi-8:ssa. Ilmavoimien kasissa ei siten ollut noita ns. suodatin tötteröitä moottorien imuaukoissa, ne eivä olisi edes mahtuneet, tai olisi, mutta silloin kattoluukku ei olisi auennut. Joten HobbyBossin sarjan moottoripellit/moottorit ovat noin 5mm liian lyhyet. Moottorin imiaukon reunan olisi HobbyBossin mallissa oltava kattoluukkua lähinnä olevassa paneelisaumassa.
Tässähän näitä eroja tulikin ja käsittääkseni kyseiseen sarjaan olisi saatavana korjaussarja tuonne yläkertaan moottorit/vaihteisto-osaan jotta mallista saisi oikean Mi-8.
Kyushu J7W1 SHINDEN 8.1.2018 14:51 Malli
No niin, siinäpä kuva edestä. Koosta voi hiukan arvailla, että siiven hinomaru (meniköhän edes sinneppäin) on melko tarkkaan euron kokoinen. Juu, kun oikoa piti niin maalit alle ja maski päälle voitti pari päivää. Pensselillä sitten japaninkieliset kirjainmerkit. Tosin oli siirtokuva-arkkikin jo parhaat päivänsä nähnyt, eli lähes käyttökelvoton.