Pienoismallit.net

Taisto tave Sorola

KUIVALAINEN juhlii 3.-8.6.   4.9.2019 16:57
Kiitos Martti!
Mersun hienous?   22.5.2018 21:24
Mersu on minun suosikki! A= Suomen "pelastaja" ilmasodassa 1944 B- upea kone C- Upea kone :)
Esittele työtilasi!   22.1.2017 16:41
Viihtyisä mallailu paikka :)
Esko Koskinen kirjoitti:
Ilkka Tuomioja kirjoitti:
Mielestäni Model Expo on paras tapa lähestyä ei-mallareita. Mallareille on paljon muita tapahtumia (Lahti, AC, NC/IPMS Open ja monta hyvää tapahtumaa pohjoisempana itselleni hiukan liian kaukana ajettavaksi), joten tätä kannattaisi ajatella enemmän rekrytapahtumana. Lapsimessuilta perheen kanssa itsekin sain innon aloittaa harrastuksen uudelleen. Eri asia onko se ilman kauppiaita tarpeeksi kannattava messukeskukselle. Harmi jos lopetetaan, koska parhaillaan tuntuu olevan noususuhdanne menossa mallailun kanssa.
Tämä melkein kuuluisi wanhaan Expo-palautekeskusteluun, mutta menköön :)

Nuo mainitut muut tapahtumat ovat ammattilaistapahtumia, Model Expo on ainoa tapahtuma jonne "suuri yleisö" löytää suurin joukoin - olkoonkin että valtaosa turhaan - ja aina sieltä löytyy joku joka innostuu harrastuksesta. Onko hän sitten perheenisä joka löytä vanhan harrasteensa uudelleen vai junnu joka riemastuu hienoista malleista, se ja sama.
Niin ihan hyvä pointti tuokin, MUTTA tuleeko myyjiä "muutaman perheenisän ja lapsen takia" seisomaan tyhjänpanttina kolmeksi päiväksi? Ja mallien tuonti näytille on käsitykseni mukaan pienentynyt ja pienentynyt vuosi vuodelta. Suuri joukko saa aika kalpean käsityksen hommasta. Ja jos kiinnostusta toisaalta on niin mikesi ne tule muualle järjestettyyn vain malllailuun ja nukkekoti sekä käsityöhän erikoistuneeseen tapahtumaan?Tosiasiahan ja pääasia on se, että mallareita sekä myyjiä mahdollisimman paljon tulee paikalle ja myös niitä kaivattuja malleja näytille. Jokainen uusi mallari on arvokas!
Hei! Millainen homma olisi jos IPMS ja muut pienoismalli kerhot alkaisivat yhdessä hommaamaan ne "oikeat" pienoismallimessut Helsingin jäähalliin tai muuhun edulliseen paikkaan? Mihin myyjät voisivat tulla myymään tuotteitaan ja jäisi vieläpä jopa palkkaa mahdollisesti? Tuo messukeskuksen ylihinnoitelut ja väkiisin järjestetty hässäkkä ei enää kiinnosta varmaan enää kovin monia! Nimim. Kaipaan niitä jäähallin aikoja ;)
Molskis Härski :) ! On salossa toimintaa kaksi kertaa viikossa kokoontuu Leaque ofcSilent Modeller minun ja vaimonin "Pajalla" Tiistai ja nyt talvella torstai tai perjantai ilta! rakennellaan kimppa malleja ym nyt juuri saatiin valmiiksi Trumpeterin Skyraider 1/32 ja aloitetaan jokin sukellussvene prokkis meitä on 3-4 mallaria! Ota yhteyttä YV;nä niin jutellaan lisää ja sovitaan jatkosta :) Tervetuloa mukaan ! Eilen oli yksi mallari "Curu" Opettamassa photo etsien tinaamista pienoismalliin ja jatkoa seuraa mm mallin vanhentamisesta ym ym :)
Pienoismallit.net uudistuu!   6.12.2016 22:06
Hieno juttu Tomi siis se, että kehität PM.nettiä. Olisiko se mitään esim, jos otat live showt ohjelmistoon! Siis kokoat jonkun 3-4 henkeä eri asiantuntioita PM-aloilta ja pidätte live illan esim aluksi kerran kk, johon voi katsojat ja seuraajat esittää netin kautta kysymyksiä ja te vastaatte. Tämä kuuluisi vaikka siihen Premium-jäsen juttuun? Tuolta voisit poimia joitain ideoita www.florymodels.co.uk En tiedä toimiiko se Suomen kokoisessa maassa, mutta olisi se lisänä ainakin :) Ja tuolta Philin saitilta voisi varmasti "lainata" muutakin ideaa?
Silicon valu tarvikkeet !   5.12.2016 22:00
Iltoja! Kiitos kaikille vastannelille :) En löytänyt Turusta mistään pienoismalleihin sopivaa hartsia ym! Villen Eskon ja matin ohjella tällainen tumpelokin osaa tilata oikeaa ainetta :)
Silicon valu tarvikkeet !   5.12.2016 08:14
Kiitos Jukka vastauksest! Juu olen youtubesta katsellut juttuja, mutta kysymykseni bointti oli siinä, että mistä Turusta saa ostaa pienoismalleihin tarvittavaa valuuhartisa. Salossa täällä kuolemanlaaksossa ei ole kuin automiehille näitä ;) No pitää guuglata :
Silicon valu tarvikkeet !   4.12.2016 16:16
Moi! Mitä siliconia suosittelette pienoismalliosien tekoon? ja Kuka Esim Turussa myy myös valu ym aineet. Olisi tarkoitus koklata valmistaa lisäosia Leko pienoismalleihin ihan omaan käyttöön! Ei oo hajuakaan koko hommasta joten vinkkejä kiitos !