Pienoismallit.net

Mika Kauranen

Fairey Seafox 1:72 eilen 19:24 Malli
Oikein siististi rakennettu ja maalattu Seafox. Aihe on varsin mielenkiintoinen ja taas kerran osoitus, että Wanhoista Matchbox malleista(kin) saa aikaiseksi hyviä malleja. Pikkasen kun panostat vielä takilointiin (joku lanka ei näytä menevän ihan kohdilleen), niin vot.
Nieuport 11 23.5.2019 20:19 Malli
Tämähän on hyvin siististi tehty. Kiva kun tulee lisää näitä Mikon muistoryhmiksen malleja. Tuohon monotonisuuteen olisi voinut auttaa siipikaarien esivarjostus. Monet näistä ensimmäisen kähinän aikaisista koneista vaan olivat varsin monotonisia. Värikkäät sakemannihävittäjät olivat sitten ihan toinen ryhmä.
Alusta on kyllä ihan kiva lisä.
N.A.B typ 9 Albatros 21.5.2019 10:01 Malli
Heikki Lappalainen kirjoitti:
Toivottavasti ymmärsin oikein, että tässä tarkoitetaan että WNW sarja on sen verran laadukas, että sen kasaaminen on helpompaa kuin jonkun muun heikomman sarjan. Eikä siis kyse ole ”perinteisestä” väittelystä että 1/32 kokoluokka tekee mallista helpommin rakennettavan kuin 1/72.
Juuri tuota tarkoitin.
N.A.B typ 9 Albatros 21.5.2019 01:12 Malli
Antti Lappalainen kirjoitti:
Mika Kauranen kirjoitti:
Heh. Tuo arvio liittyy 1/32 WNW-malliin. Jos yrität tehdä vastaavankaltaisen jostain 1/72 aihiosta, niin kuinkahan paljon silloin aikaa kuluu?

Toivottavasti ei mennyt ot-puolelle?
Kyllähän sitä aikaa kului esim. tässäkin:
www.pienoismallit.net/galleria/malli_13518/
Tosin se johtui osittain sarjan surkeasta laadusta.
Tuo edellämainittu projekti onkin paljon kunniotettavampi kuin tämä nykyinen WNW-projekti. Silti on tämäkin projekti ihan kiva ja hieno. Kiitos, kun vedit kunnon vertailukohdan kehiin;)
Caudron G.III 20.5.2019 22:47 Malli
Kauko Suntioinen kirjoitti:
Timo-Matti: Poraan siimoille reiät 0,30mm sormiporalla. Liimaamiseen käytän Biltemasta löytyvää halvinta pikaliimaa.
Hyvä taktiikka. Itsellä ei ole sormiporaa, ainoastaan Dremel. Tuo sormipora olisi varmaan hyvä hankinta. Mallisarjassa näyttää olevan hyvää se, että puomit ovat senverran paksuja, että poraaminen on mahdollista. Jos olisivat paljon ohuempia, kuten Bleriot-sarjassa olivat, niin poraaminen ei välttämättä enää onnistuisi ja joutuisi turvautumaan reunan kaiverrukseen tai muuhun. Omassa Voisinissani on metalliset puomit, joten poraustaktiikka ei toimi. Vähän liian helpolla yritin ehkä sen peräosan takiloinnissa päästä. Koska vedin ison osan langoista siimataktiikalla, ja se ei ehkä ollut siinä tapauksessa aivan paras ratkaisu. Joitakin laitoin/laitan jäykästä metallilangasta. Toivon, että pian voisin postittaa siitä projektista uusia kuvia.

Erityisen kiva saada Kaukolta lisävalaistusta toteutustavasta.
N.A.B typ 9 Albatros 20.5.2019 22:31 Malli
Antti Lappalainen kirjoitti:
Kiitos!
En osaa sanoa mitään tarkkaa määrää, kymmeniä kuitenkin.
Heh. Tuo arvio liittyy 1/32 WNW-malliin. Jos yrität tehdä vastaavankaltaisen jostain 1/72 aihiosta, niin kuinkahan paljon silloin aikaa kuluu?

Toivottavasti ei mennyt ot-puolelle?
N.A.B typ 9 Albatros 16.5.2019 12:36 Malli
Yllä olevia kehuja kompaten ei voi todeta muuta kuin että aivan upea! Hieno taustoitus myös.
Caudron G.III 14.5.2019 21:17 Malli
Kauko Suntioinen kirjoitti:
Mika: Kyllä lähes kaikki "vaijerit" ovat 0,12mm siimaa lukuunottamatta korkeusperäsimen lyhyitä pätkiä, jotka ovat EZ-lineä.
OK, vanhat silmät.

Nyt kyllä lisään pikku kritiikin poikasen, jota en aiemmin hoksannut esittää: oliko propelli todellakin tuon punainen?
Caudron G.III 13.5.2019 21:37 Malli
Ihan hienolta näyttää. Kyllä tastä Mikkokin olisi ylpeä. Kieltämättä nuo takapuomit ja niiden väliset tuet ovat paksuhkoja, muttei se liiaksi himmennä mallin hienoa kokonaisilmettä. Takilointi näyttää myös hyvältä. Käytitkö teräslankaa, vaiko ez-lineä? Siimatakiloinnilta ei minun silmissäni näytä.
Itsellä ei ole tätä HR:n versiota, vaan Omegan Suomi-kellukeversio ja Choroszyn pyöräversio. Hyvä, että tässä HR:n versiossa on myöhäinen V-lovi tyyppinen korkeusvakaaja, jotka Suomi-Caudroneissa olivat (lähde: Windsock datafile 94, Caudron G.3). Omegan versiossa on nimittäin varhainen pyöreähkö-lovi-tyyppinen, joita Suomi-Caudroneissa ei ollut. Onneksi Choroszyn versiosta löytyy se V-lovi myöhäinen versio. Täytyy vaihtaa niitä keskenään ja tehdä Choroszyn mallista varhainen versio

PS: Ja sopii erittäin hyvin Mikon muistoryhmikseen, vaikka esittääkin 20-luvun konetta. Konetyyppihän lensi ensi kerran vuonna 1913.
Hansa-Brandenburg W.12 13.5.2019 11:44 Malli
Onnittelut hienosta viikon mallista!