Pienoismallit.net

Mika Kauranen

Eurofighter Typhoon tänään 01:05 Malli
Hieno jatkumo Markun hienojen mallien joukossa. Koska nää WWII jälkeiset sukot ja ylipäätänsä 1/48 skaala on minulle hieman vieras aihe, niin en pysty kommentoimaan esikuvanmukaisuusseikkoja ja muutenkaan yleistä laatua sen tarkemmin. Näyttää vaan minunkin silmissä hienolta.
Ainoa, mikä pistää hieman silmään on sivuvakaajan siivekkeen tummarajaisuuden puute. Olisiko sitä hieman pitänyt litkuttaa enemmän?
Voihan olla tietysti niinkin että 1:1 versiossa on sellainen toteutus, että rajaa ei oikein näe, mutta kysympä vain.
MU-4: Valmis 6.7.2020 14:29 Rakennusblogi
Tiesin, että tästä tulee Viikon malli, aivan ansaitusti!
Onnittelut!
Spitfire Mk Vc 3.7.2020 19:15 Malli
Ihan hieno toteutus. Nuo Maltan Spittien suojamaalaukset ovat todellakin herättäneet kovaa keskustelua ja spekulointia. Todellista totuutta saattaa olla hankala saada?
Miten tuo KP:n sarja meni kasaan? Minulla ei ole mitään kokemusta näistä uusista KP:sta. Onko siinä siiven alapuolen ja runkoliitoksen paikkeilla se lokkisiipiefekti oikein?
Koska avasit kuomun ja teit ehostusta ohjaamosektorille, niin lähikuva ohjaamosta olisi kiva.
IDF Shot Kal Gimel 30.6.2020 02:05 Malli
Kieltämättä tosi onnistununut Tankki hieman harvinaisemasta aiheesta. Onnittelut!

yt.
MK
MU-4: Valmis 23.6.2020 21:17 Rakennusblogi
Kompaan aiempia kehuja. On todellakin hienoa, että tässä on tehty tuota skrätsilisätyötä, joka antaa hienoa lisäarvoa mallille.
Varma viikon malli!

PS. Ainoa syy. miksi annoin vain 4,5 pistettä, on se, että kuvissa alumiinipinnat näyttävät hieman keltaisilta. Voisiko siihen auttaa pieni väritasapainosäätö?
Voihan syy olla tietysti minun näytön säädöissäkin.

yt.
MK
Petljakov PE-2 (m. 1941) 21.6.2020 21:26 Malli
Juha Savola kirjoitti:
Kiitos Mika. Enpä tuollaista konversiosarjaa nettiä kahlatessani löytänyt, mikä ei puolestaan kerro muusta kuin että tiedän vain muutamia konversiosarjojen tekijöitä. Olisipa mukava nähdä pian PE-2 projektisi alkavan!
PH Modelsin settihän se on. www.pienoismallit.net/profiilit/4728/kuvat/kuvapankki/kuva_155159/
Kuvassa siis näkyy paketin kansi (ei tuotekoodia) ja sisältö.
Sisällössä on vacu-kirkasosat ja resiiniset moottoripellitykset ja yksi muu resiiniosa ja siirtokuvat PE-211:een.
Setin nykyisestä saatavuudesta en osaa sanoa mitään valitettavasti.
Yakovlev Yak-3 20.6.2020 23:08 Malli
Muuten ihan hyvä toteutus, mutta kuomu-ja potkurisektorilla olisi ehkä voinut onnistua hieman paremmin.

Itse olen tehnyt saman mallin n. 20 v. sitten ihan samoilla kuvioilla. Pientä nostalgiaa toi tämä mieleen, Kiitos.
Petljakov PE-2 (m. 1941) 20.6.2020 22:43 Malli
Oikein hienolta toteutukselta näytää , ja erityistä plussaa tuosta konversiotyöstä. Joku kuva on ehkä hieman tummahko.
Lainaus:
"Mallin lähes kasattuani totesin, että Zvezdan PE-2 ei ole sellaisenaan suomalaiseksi soveltuva vaan on ns. 110-sarjan PE-2FT, jossa tähystäjällä oli Berezinalla varustettu konekivääritorni ja keulan lasituskin kovinkin erilainen. Enpä löytänyt yhtään kuvaa suomalaisista PE-kakkosista, joissa koneen nokka ja ohjaamolasitus olisi ollut Zvezdan kaltainen, ja konversio PE-3:ksi olisi ollut vielä haastavampi. Niinpä ostin Unimodelin Suomi-version (UNIM102) ja vaihdoin keulan, ohjaamokuomun ja pakoputket oikeiksi ja samalla tein rungon takaosaan suomalaisten käyttämät yläikkunat. Unimodelin lasiosat olivat huonokuntoiset ja rujot eivätkä muodoiltaan ihan vastanneet Zvezdan mittoja, mutta erilaisilla vippaskonsteilla istutukset menivät kohdalleen (mutta läpinäkyvyyttä ei saanut millään parannettua). Koran konversio-osista käytin lopulta vain PE-212:n radiosuuntima-antennin ja kamerat."

Joo, minulla on jemmassa PH-modelsin setti, jolla voi konvertoida myöhäisemmän version aikaisempaan ilman konekivääritornia ja oikeanmoisilla keulan laseilla. Aioin ottaa siinä tosi haasteen vastaan. On nimittäin HobbyBossin Pe-2 plakkarissa. Meinasin tehdä konversion siihen ja samalla päivttää ohjaamo, -yms. sisätilat skrätsillä. Saa nähdä milloin aloitan sen projektin.

PS.
Olen nyt Juhannusreissulla ja en pysty tarkistamaan, että minkälainen.

Palaan asiaan jahka olen kotona.
Focke Wulf Fw 189 A-1 15.6.2020 15:23 Malli
E-P Sinkkonen kirjoitti:
Tämä meinasi mennä kokonaan ohi. Todella hieno lopputulos. Kai sinulla oli valmis maskisetti vai teippasitko "kasvihuoneen" ruudut pitkän kaavan mukaan.

Onko Billekin sarja kopio Airfixsta ? Olen tähän saakka kuvitellut että muotit on olleet lainassa, No, aina voi oppia jotakin uutta.

E-P
Kiitos E-P!
Ihan pitkän kaavan mukaan Tamiya-teipillä ja kirurgiveitsellä maskattu. Sarja on uudelleenpaketointi Wanhasta Airfixista. Muotit ovat olleet siis lainassa. Ehkä ilmaisin asian harhaanjohtavasti? Eräässä osassa oli: Airfix 1969.
Focke Wulf Fw 189 A-1 12.6.2020 15:24 Malli
Kiitos Tapio! MPM:ssäkin saattaa olla säätämistä.