Pienoismallit.net

Eetu Tahvonen

Messerschmitt Bf 110 F-2 16.8.2019 02:41 Malli
Kaikin puolin nätistihän tuo näyttää hankaluuksista huolimatta onnistuneen! Ja juu, nämä 1:48-skaalan 'satakympit' tunnetusti ovat hankalampia koota ja hieman huonompisovitteisia kuin useimmat Eduardit ennen ja jälkeen.

Mielenkiintoinen tuo ohjaamotilojen värityksen kaksijakoisuus, neuvottiinko noin ihan ohjeissa? Olin ollut siinä luulossa että saksalaiskoneissa ohjaamo & muut miehistön käyttämät tilat olisi aina maalattu vain yhdellä värillä, joko RLM 02 tai 66.
Dornier Do17z: Muita muutoksia 24.7.2019 19:09 Rakennusblogi
Kk:n erikoista muotoa selittänee se, että taitaa olla ollut jostain syystä referenssinä MG 131 MG 15:n sijaan.
Saab 35S Draken (DK-223) 23.8.2018 13:30 Malli
Rane kirjoitti:
Missähän kulmassa Drakenin lisäpolttoainesäiliöt kuuluvat olla pituussuunnassa runkoon nähden? Useissa kuvissa näyttää etuosa olevan hieman alempana runkolinjan suhteen, ikäänkuin maanpinnan suunnassa koneen ollessa maassa. Joissakin kuvissa taas säiliöt näyttäisivät olevan rungon kanssa samassa linjassa. Itselläni ne asettuivat jälkimmäiseen asentoon. Noiden pönttöjen kanssa oli muutenkin ongelmia kun en löytönyt runngosta lainkaan Revellin piirustuksessa esitettyjä koloja niiden kiinnittämiseksi.
Meni keittiökonstien käyttämiseksi
Enpäs äkkiä osaa sanoa tarkalleen, kun pääreferenssit oli kirjastosta lainattuja, mutta mitä nyt nopealla googlauksella sai kuvia kaivettua, niin tuntuu löytyvän vähän kumpaankin leiriin meneviä otoksia. Tähän malliin laitoin tankit niin kuin suoraan laatikosta rakennettuna asettuivat, eli enemmän rungon kuin maanpinnan suuntaisesti. Jotakuinkin tämän näköisesti: ninetalis.files.wordpress.com…2015/03/800px-saab_j-35j_draken_35556_56_8425453016.jpg?w=780

Ne tankkien ripustimien kiinnityskolot on valettu puolittaisella materiaalipaksuudella (eli siis syvennykset rungonpuolikkaiden sisäpuolella) ja tarkoitettu avattavaksi takakautta ennen rungon kasaamista.
Myrskyssä kadonnut 23.7.2018 15:41 Malli
Jari B. Miettinen kirjoitti:
Avengereissa tunnuksessa myös "bars" ei pelkka rinkula enää tässä vaiheessa. Koneen väritys jotain sellaista mikä ei täsmää minkään kanssa ? Mistä kaavio on peräisin ? Tulisi olla White/Intermediate Blue/Seablue ja Non Specular Sea Blue kaavio.
Ajankohta kesäkuuta 1942. Kansallisuustunnuksiin lisättiin sivuille "tangot" kesällä 1943. Maalauskaavio näkyisi olevan vuoteen 1942 asti käytössä ollut kaksivärinen laivaston kaavio, väreinä M-485 blue gray ja M-495 light gray. Kolmivärikaavio tuli käyttöön vuoden 1943 alussa.
Junkers Ju-88 A-4 14.7.2018 00:21 Malli
Oikein nätti Junnu! Siistiä jälkeä. Ja vielä sivellinmaalattu. Bueno!
Kiva kuulla että meikän Mallix-sepustuksesta oli apua.

Kah, eipä sitten ollut kyse vain omassa kappaleestani Techmodin Junkers-arkista kun aiheutti pienimuotoisia kuumotuksia. Tiedä mitä käynyt valmistuksessa… Ennen tuota arkkia Techmodin siirtokuvista oli jäänyt vaikutelmat hyvin siliävinä, joskin ohuudestaan johtuen tiettyä varovaisuutta vaativina, mutta tuon arkin siirtokuvat olivat huomattavasti herkempiä rikkoontumaan ja erittäin hanakoita tarraamaan mallin pintaan ennen aikojaan.
Blenheim BL-142 6.6.2018 00:01 Malli
Mika Kauranen kirjoitti:
Lainaus:
"Moottorisuojukset hioin matalammiksi"
Tämä onkin se vähimmäisvaatimus, jotta mallisarjasta voi tehdä Blenheimin. Muuten se on Bolingbroke.
Yksi moottoreihin liittyvä Bolingbroke-juttu vielä, nimittäin pakokaasunkerääjärenkaan etureunassa olevat pienet ilmanotot, joita Blennuissa ei ole.

Mutta nätisti onnistunut malli yhtä kaikki!
Brewster "BW-354" 25.4.2018 13:09 Malli
Oikeni nättiä jälkeä! Sen verran pientä skaalaa on, että vielä vähän lähempää otettuja kuvia voisi olla pari lisää. Tämän kokoluokan malleissa sitä alkaa toden teolla arvostaa valmiiksi leikattuja kuomumaskeja, eikö? :D

Mitä materiaalia muuten käytit antennilangaksi? Hyvän ohuelta näyttää. Usein tämän skaalan malleissa turhan paksut antennilangat tuppaavat rikkomaan illuusiota, mutta tässä ei.

Pientä nipotusta spinneristä. Näkyisi olevan myöhempien Brewster-varianttien kokonaan potkurin juuren ympäröivää mallia F2A1/B-239 -tyypissä käytetyn pienemmän spinnerin sijaan. (molemmat näkyvät tulevan sarjassa)
MiG-15 Uti 19.12.2017 02:41 Malli
Mika Kauranen kirjoitti:
Ne vaativatkin mielestäni niitä hyviä perusteluja
Kummat, what-iffi vai ulkomailta ostettu oikeasti PV:n käytössä oleva/ollut kalusto?
Mika Kauranen kirjoitti:
Et ole ilmeisesti seurannut puolustusvoimien tavarahankintoja?
En erityisen tarkalla silmällä. Ostaneet sitten Kiinasta kenkäimiä? Ja se liittyy tähän ryhmikseen miten?

P.s. vähän sekavaksi pääsi menemään tuo lainauksesi.
MiG-15 Uti 18.12.2017 23:36 Malli
Mika Kauranen kirjoitti:
Tämän ryhmiksen piti olla aluksi "Suomi"- ryhmis. Silloin pelkät ilmavoimien tunnukset olisivat riittäneet.

Muut vaativat ryhmiksen muuttamista "suomalaisuus" ryhmikseksi. Niillä nyt mennään ja ryhmiksen sääntöjen mukaiseksi voi vaatia erityisiä perusteluja.
Jos pointtina oli se, että näin mahdollisten rakennusaiheiden skaalaa saatiin laajennettua (ihan aiheellisesti) niistä ilmeisistä Suomi-malleista myös vähemmän ilmeisiin ja konseptuaalisiinkin juttuihin.
Mika Kauranen kirjoitti:
Jos ostetaan kiinalainen hävittäjä ja siihen maalataan kokardit, niin mitä erityisen suomalaisuutta korostavaa siinä on?
Jos moinen hävittäjä olisi oikeasti Ilmavoimien käytössä, niin eikö maanpuolustuksen osana toimiminen sitten liity mitenkään Suomeen ja/tai korosta suomalaisuutta? What-if-mallit olisivat tietty ihan toinen juttu.
Mika Kauranen kirjoitti:
Paitsi, että kenkien suhteen sellainen virhe on saatettu takavuosina tehdä.
¿Que?
MiG-15 Uti 18.12.2017 22:26 Malli
Ei voi kuin yhtyä edellisiin kommentteihin - todella nättiä jälkeä, etenkin tuon metallipinnan toteutuksen suhteen!
Mika Kauranen kirjoitti:
Pikkasen kaipaisi perusteluja, että miksi tämä erityisesti sopii "Suomalaisuus" -ryhmikseen?
Ryhmiksen sääntöjen mukaisesti perusteluja tulisi olla.

Hieno malli ja mielestäni sopii hyvin ryhmikseen. Mutta taas kerran, perustelut!?

Olenko ihan tyhmä, kun vaadin perusteluja?
Hmm, ei asia taida oikeastaan kuulua meikälle, kun en ole edes ryhmiksessä mukana, mutta auonpa nyt sanaista arkkuani kuitenkin.
Ei tuo perustelujen vaatiminen minusta tyhmää ole, mutta ihan oikeasti, eivätkö nyt Ilmavoimien tunnukset laajalti tunnetusti Suomessa palvelleen konetyypin kyljessä ole jo ihan tarpeeksi perusteluja?
Jonkun hieman vähemmän ilmeisesti suomalaisuutta ilmentävän projektin yhteydessä (esim. suomalaisia sotilaita jossain Ruotsin vallan ajan konfliktissa länsinaapurin univormuissa) kirjoitetut perustelut voisivat ollakin paikallaan. Tämän mallin tyylisten tapausten kohdalla minusta rehellisesti sanottuna taas ei.