Pienoismallit.net

Eetu Tahvonen

Pohjamaalaus   18.4.2020 23:38
Kun Mastonin maalit mainittiin, niin varoituksen sana Askartelumaali-sarjan pohjamaalista. Suosittelen kiertämään ainakin pienoismallikäytössä kaukaa. "Korkealaatuinen NC-komponenttilakka" sanoo etiketti… ja pöh!

Ei ainakaan muovipinnoille sovellu, ei tartu eikä pidä kunnolla. On meinaan todella mukava yllätys kun maskiteippejä irrottaessa päättää irrota levynä. Ja kun kyseessä pohjamaali eli tuloksena paljas muovi paistaa, on korjausurakka lystintäyteinen, varsinkin kun korjausoperaation aikana sitä maalia lohkeilee muutamaan otteeseen vielä lisää irti… Ja tämä mallissa, joka oli ennen pohjamaalausta puhdistettu ja pyyhitty liasta & käsistä irtoavasta rasvasta vapaaksi. Parin mallin kanssa ihmettelin ja kirosin tuota irtoilua, luulin että väärin suihkuteltu tai mallin pinnassa ollut rasvaa, mutta olikin maali, joka ei ota kunnolla kiinni muoviin.

Tuhannesti mieluummin vaikka niitä alkydejäkin ja odottelee pari päivää kuivumista, tuota lohkeilu-urakkaa ei toivo kenellekään. Alkydi sentään tarttuu muoviin ja hioutuu tarvittaessa hyvin, jotain mitä tuo askartelumaali ei tee.
1/72 Revell MiG-21 PFM   2.4.2020 02:48
Teemu Haajanen kirjoitti:
Noinhan se sanoo juuri tuolla Scalematesin sivulla: 2004 - New tool. Eli ei tekemistä KP:n vanhan sarjan kanssa.
Kynäruisku   2.3.2020 03:54
Ville Lipponen kirjoitti:
Vaikka vasta olenkin aloitteleva pienoismalliharrastaja olen joskus vuosituhannen vaihteessa kasannut revell malleja ja pakko sanoo että nyt Tamiyan malleja kasatessa en kyllä enää tuhlaa rahoja revell malleihin.
En sanoisi että Revelliä kannattaisi ihan täysin pois laskuista sulkea. Tarjontansa erittäin laajaa niin muottien iän että alkuperäisen valmistajankin suhteen. Harmillisesti eivät vaan selkeästi ilmoita laatikossa mallin ikää saati alkuperää, joten yllätysten välttämiseksi kannattaa aina ottaa selvää mitä tarkalleen on hankkimassa.
Jos ei täällä satu tärppäämään, niin laita valmistajalle viestiä. Omat kokemukseni varaosakyselyistä olleet positiivisia.
Vesikko 1/72 Special Navy   12.2.2020 02:31
Esko Koskinen kirjoitti:
Kitti ei ole uusi keksintö, mutta nosti taas päätään..

hwww.pienoismallit.net/media/kuvat/15/27/63/152763.jpg
Wanha kunnon! :D
Vesikko 1/72 Special Navy   6.2.2020 21:53
Hyvää settiä, mutta voisiko nuo referenssikuvat laittaa jonkin muunkin kuvahostauspalvelun kautta jakoon (esim. Imgur)? Meinaan PM.netin galleria pienentää kuvat aika armotta.
Tamiya/Maston ongelma   10.1.2020 14:53
Miltä ne pigmentit näyttivät pinnassa ennen Maston-käsittelyä? Jos oli yhtään hienovaraisempaa pigmenttikäsittelyä, voi hyvinkin olla käynyt ihan vaan se perinteinen ilmiö, että pigmenttikäsittely kärsii lakkauksesta. Esim. pensselillä on käytännössä mahdotonta lakata pigmenttien päälle, lähtevät välittömästi leviämään ympäriinsä. Kynäruiskulla onnistuu paremmin, mutta tarkkana saa, ettei efektit katoa liian paksun maalikerroksen myötä näkyvistä. Spraypurkilla ei virtaamaa pysty säätelemään, joten laittaisin pelimerkkejä sen puolesta, että efekti vain kadonnut lakkakerroksen paksuuden takia.

Kun ei muu maalipinta eikä muovi näytä reagoineen, niin en uskoisi olleen kyse maalin yhteensopimattomuuksistakaan.
Uusia Suomi-malleja tulossa   15.11.2019 04:44
Juha Savola kirjoitti:
Hiukan oudon näköiset nuo keltaiset kehykset maatunnusten ympärillä, mutta eivät taida olla osa siirtokuvaa.
Taitaa kuvata siirtokuvakalvoa.
Bilteman ruiskut ja kompressori   22.8.2019 01:59
Jaggi kirjoitti:
ja kompura vedeneroittajalla.
Tuokin selittäisi asiaa. Kun kompura on ollut jonkun aikaa päällä, alkaa siitä lähtevä ilma olla sen verran lämmintä, että siinä pääsee mukana vesi vedenerottimen läpi ja tiivistyy vasta letkussa. Itsellä Sparmaxin kompura ja teki tietyillä keleillä juuri tuota - vettä rätki mallin pinnalle vaikka vedenerotin kompuran kyljessä oli lähes kuivana suurimman osan aikaa. Kun hommasin lisäletkun ja toisen vedenerottimen (eli nykyään pitkä letku missä keskellä vedenerotin; toki voi lyödä erottimen myös suoraan ruiskuun kiinni, mutta itse en halunnut enää lisää pituutta siihen roikkumaan), niin johan alkoi tapahtua! Keskellä letkua oleva erotin oikeasti kerää sitä vettä eikä ruiskuun päädy ilman mukana pisaraakaan.
Suomalainen panssari IV   6.8.2019 16:26
Kyllä Dragonin 'mid' J-nelosesta saa 'earlyn' rakennettua. Sisältää samat muovit kuin Cyber-Hobbyn 'early', lisättynä vain kolme valurankaa ja etsiarkkia muutettu hieman.

Omani rakentelin tuosta Dragonista. Osien määrä huomattavasti Tamiyaa suurempi, mutta meni kasaan silti oikein sujuvasti. Dragonille tyypilliseen tapaan ohjeiden kanssa sai olla tarkkana, että tuli käytettyä lukuisista vaihtoehtoisista osista ne oikeat.