Pienoismallit.net

M. Pajulahti

Aloittelija ja Seeadler   16.4.2020 23:12
Nää vanhat puulaivasarjat on niin kiehtovia! Voi kun olisi aikaa enemmän niin haluaisin kanssa rakentaa tuollaisen. Noissa on haastetta ja saa rakentaa itse enemmän.

Ekaan paattiin käytin nauloja, ja tokaankin. Sittemmin totesin ne naulat turhiksi ja huonoksi jutuksi. Sittemmin oon käyttänyt vain liimaa ja erilaisia puristimia.
Trumpeter 1:200 Titanic   13.2.2020 15:55
Siinä se nyt on. Aika massiivinen laatikko!

hwww.pienoismallit.net/media/kuvat/15/28/57/152857.jpg

Niitä lisäosia on tekemässä useampikin firma ja puiset kannet tulee myyntiin erikseenkin mutta en osaa sanoa minkä valmistajan toimesta.
Trumpeter 1:200 Titanic   6.2.2020 11:55
Onhan se jo myynnissä. Mulle pitäisi tulla huomenna postissa. :)

Ja tästä ei olekaan muuta versiota kuin led-versio, Trumpeter perui valottoman version valmistamisen.
Sparmax AC-100   19.1.2020 16:04
Mulla taitaa olla sama laite. Kiristä liitokset, mullakin oli päässyt löystymään niin vaikutti juuri noin että paine putosi olemattomaksi kun yritti maalata.
Koirarotu ?   2.11.2019 14:33
No ei mikään noutaja pidä päätä tuolla lailla. Tämä on joku seisoja. Esim vaikkapa Münsterinseisoja.

sites.google.com/site/pieninella/muensterinseisoja
Mikä liima puulaivaan?   13.2.2019 12:47
Ne "pihdit" on ilmeisesti ns plank benderit. Itsekin joskus hankin sellaiset, mutta koin niin turhiksi, etten ainakaan itse koskaan ole käyttänyt niitä. Itse käytän tämmöisiä neuloja siinä rimojen taivuttelussa: www.ffscale.co.uk/f84/jet9.jpg Nää on tosi monikäyttöisiä ja käteviä. Näitä löytyy monista askartelukaupoista.
Mikä liima puulaivaan?   13.2.2019 11:24
Hei Petri, hieno valinta, tuo näyttää mukavalta projektilta.

Periaatteessa mikä vaan puuliima käy, olennaista on millaisen kuivumisajan haluat ja sen, onko liima kuivumisen jälkeen läpinäkyvää vai jonkin muun väristä.

Puu taipuu märkänä, kuivana se katkeaa. Tämän vuoksi niitä liotetaan, aika riippuu vähän millaista puu on, mutta n. 20 minuuttia lienee yleisesti käytetty aika. Sen kauemmin tietenkin miten elastiseksi haluat ne, eli kuinka paljon pitää taivuttaa. Jotkut käyttää hiustenkuivaajan puhaltamaa kuumaa ilmaa siihen nopeasti kuivattamiseen, jolloin rimat saavuttaa halutun muotonsa muutamissa sekunneissa, mutta itsellänikään ei koskaan mikään niin kiire ole, niin yhtä hyvin ne kuivuu itsestäänkin melko nopeasti. Nuo muut kysymykset ovat sitten niitä, miten kukakin itse haluaa työtapansa tehdä. Kuitenkin, siinä kastelemisen aikaansaamassa taivutusmahdollisuudessa on juuri se idea, että valmiiseen malliin ei jäisi niitä vääntövoima-jännityksiä, vaan rimat taivutetaan ensin veden avulla valmiiseen muotoonsa, jonka jälkeen ne on helppo vain liimata paikalleen, ja tällöin pelkkä liima riittää.

Itse aikoinaan luin tämän kirjan, josta sai paljon hyödyllisiä vinkkejä miten homma toimii: www.amazon.com/Ship-Modeling-Simplified-Techniques-Construction/dp/0071558675
Joissain työpöydissäkin on ollut pöytälevyn alapuolella sellainen metallinen tukirauta. Siis L-mallinen kisko. Saisiko sellaisen laitettua ruuveilla kiinni sinne? Lisää painonsietokykyä eikä pöytä väänny mihinkään suuremmankaan painon alla.
Mitä työn alla?   5.1.2019 18:38
Paljon kaikenlaista työn alla, mutta tällä hetkellä Revellin Finnjettiä.
Lentokonemalli hukassa   1.12.2018 17:01
Ei ollut Concorde. Eikä tuo Hellerin 747:kään. Itse lentokone saattoi hyvinkin että olisi ehkä ollut tuo 747 tai vastaava, mutta Hellerin rakennussarjassa runko näyttäisi olevan vain 4 osassa.

Kyseisessä mallissa rungon osat olivat suunnilleen yhtä pitkiä kaikki: etuosa, keskiosa mihin siivet kiinnitettiin, ja peräosa erikseen.

Sehän tässä kiinnostavaksi tämän tekikin, kun ei ole tullut vastaan yhtäkään lentokoneen pienoismallia, missä runko olisi ollut noin monessa osassa.