Pienoismallit.net

E-P Sinkkonen

Mitä työn alla?   11.9.2019 21:25
Pöllölaivueen mustamahainen kummitus alkaa olla viimeisiä paikkauksia vaille valmis. Tavoitteena on saada kuvia julkaistua viikonlopun aikana. Hasegawan tarvikesettien hyötykuormissa on aika pienet liimapinnat. Mitenköhän pysyvät paikoillaan…

E-P
KUIVALAINEN juhlii 3.-8.6.   1.9.2019 17:00
Kitokset Wanhalle Isännälle kuluneista vuosista ja ymmärryksestä joskus hankalienkin tiedustelujen kohdalla. Pirteitä vapaaherravuosia.

Tervetuloa Uusi Isäntä. Pitääkin tulla syksyn aikana piipahtamaan paikan päällä.

E-P Sinkkonen
Mitä työn alla?   9.8.2019 21:11
Hasen 1/72 F-4D tekeillä. Laadukas sarja, joka sekin osaa kenkkuilla. Typerä idea valaa uloimpiin ripustimiin oletusarvoisesti lisäsäiliöt. Ja jättää muu varustus kokonaan pois. Näistä huolimatta malli alkaa olla kohta kasassa ja pääsee maalaamon puolelle.

E-P
Leopard 2 A6   20.7.2019 20:33
Kiitokset kommenteista. Taidan jättää muutokset pois ja rakennan Leon oob ohjeen mukaan. Tarkoitus kun oli lähinnä tutustua 1/35 skaalan panssarivaunun rakentamiseen.

E-P
Leopard 2 A6   18.7.2019 20:20
Kiitos yksiselitteisestä vastauksesta. Näyttää vaunun suomettaminen vaativan melkoisesti työtä. Ei ole kuin kaksi vaihtoehtoa: oob saksalainen tai oob suomalaisella maalauksella unohtaen suomettamisen… päätöksiä, päätöksiä.. etenkin kun tarkoitus oli lähinnä tutustua uuteen alueeseen.

E-P
Leopard 2 A6   18.7.2019 19:35
Tuli piipahdettua Parolan museolla. Hetken mielijohteesta mukaan läksi Tamiyan Leopard2A6 Bundeswehrin tunnuksilla. Eli nyt ollaan epämukavuusalueen syvässä päässä.

Kysymys kuuluukin, saako suoraan laatikosta rakennettua Suomi version? Suojakaavio tietenkin menee uusiksi ja kokardit on hommattava jostakin.

E-P
Soihtukanisterin mitat   18.5.2019 21:02
Antti Kotiranta kirjoitti:
tuo pyörittely kuulostaa siltä, että "likainen työ" tehdään tietokoneella. Oma oikaisutekniikkani on vanhan liiton fotogrammetrian oppikirjasta ja tarkoittaa viivojen piirtelyä käsin kuvaprinttiin.
Terve!

Itseasiassa tuo valokuvien oikaisutekniikka oli minulle uusi tuttavuus. Voi olla että syötän mittaustulokset Exceliin ja annan koneen laskea. Tai sitten taskulaskimella.

Kyllä meinasin ottaa hyllystä valmiin Phantomin ja pyöritellä sitä. Mittausmenetelmä ajalta ennen kompuuttereja. Ja epätieteellisen raportin tuloksista aion runoilla.

E-P
Soihtukanisterin mitat   16.5.2019 20:03
Antti Kotiranta kirjoitti:
Moi E-P!
Piirrät siis kolmiulotteisen koordinaatiston? …
Servus Antti!
No en oikeastaan. Kaksiulotteinen x.y taso johon sijoitan 1/72 Phantomin pyrstö origossa.
Pyörittelen sitä kunnes näyttää likamain samalta kuin valokuvassa. Nokkapyörän paikka ylös ja viiva pyörien keskiöstä origoon. Ja kulman luku. Kallistuskulman arviointi sitten kulmamitalla. Mitat valokuvan pylonista, parit suorakulmaisen kolmion laskutoimitukset, Ja vertailu mallin pyloniin. Tällä on tarkoitus saada likimääräinen skaalauskerroin. Ja valokuvasta SUU42 mitat. Suurin pirtein lukuja on kuitenkin lopputuloksena. Oletan pääseväni tällä menetelmällä riittävään tarkkuuteen. Loppusilaus sen mukaan mikä näyttää hyvältä.

E-P
Saas nähdä kauanko hermo kestää. Pfalzin siipihässäkkä on neljättä kertaa liimattu ja odottaa pikaliiman kuivumista. Uskaltaakohan siihen virittää minkäänlaista takilointia.

E-P
Soihtukanisterin mitat   13.5.2019 21:07
A Lappalainen kirjoitti:
Phantomin siipitankeista on tämä kaveri väsännyt nuo.
Kiitos linkistä. En muista aiemmin nähneeni. Ihan uskottavan näköiset pönikät. Yllättävää ettei sarjan mukana tullut tarvittavia osia.

Näkee sitten mihin ratkaisuun päädyn. Joka tapauksessa aion kirjailla myös työselostuksen projektista.

E-P