Pienoismallit.net

Toni Jussila

Vaihteeksi asiaan: kertoisko joku ystävällinen sielu, että mimmoinen rakennus se on missä järjestö kokoontuu? Katsoin osoitetta google mapsista mutta kamera näyttää lepikkoon. Ja olikos se klo 18:00?
jeba jeba jeba
Jeps, kiitoksia osallistujille + järkkärille. Pitää yrittää muistaa tulla herwoodin miitteihinkin.
Ferdinandit Italiassa   5.4.2011 00:31
OK, kiitos näistä tiedoista. Taidan pelata varman päälle ja maalata keltaisen päälle sellaisia ohuita läpikuultavia suikaleita vihreää ja ruskeaa, jotka saa huitaistua suuremmin mokaamatta. Ei ole ruiskutekniikka vielä 100% hanskassa nääs. Kuvailkoon se sitten aikaa ennen maalis-huhtikuun uudelleenmaalausta. Näin säästyn myös vaununumeron tekemiseltä. Sain jo aikaan ihan hyvän panssarikeltaisen pinnan esivarjostuksineen ja modulointeineen/valoefekteineen, joten en rupea sitä pilaamaan.
Pirkkalan citymarket on periaatteessa sopiva paikka itselleni. Asun keskustassa ja tonne pääsee bussilla mutta olisiko kukaan lähtemässä/koukkaamassa jostain keskustan suunnalta, esim. linja-autoasemalta?
Ferdinandit Italiassa   4.4.2011 14:09
Nimenomaan vaunu 102. Minulla on kirjan ensimmäinen painos. Kirjassa on 1. komppanian Italian historiikkiosion jälkeen kaksi mustavalkoista kuvaa jo liittoutuneiden hallussa olevasta 102-vaunusta ja ne on otettu kuvatekstin mukaan Italiassa. Kieltämättä vähän hankalaa päätellä minkä värisiä vaunut kuvissa ovat. Kirjan lopussa on kuitenkin väripiirros samasta vaunusta ja ainakin kuskinpuoleinen sivu on kokonaan keltainen ja siellä täällä ohuita vihreitä laikkuja.

Olisiko mahdollista että 102 on maalatu jostain syystä uudelleen sodan loputtua?
Ferdinandit Italiassa   4.4.2011 01:10
Asko Karjalainen kirjoitti:
Maalis- huhtikuussa vaunut maalattiin uudestaan ja silloin ne saivat myös taktiset numerot. Numero oli sivuilla massan yläpuolella. Väri oli valkoinen, ilman rajausta. Takana ei ollut numeroa.
Uudelleenmaalauksessa vaunut muuttuivat perusteellisesti. Ruskea ja vihreä olivat erittäin peittäviä. Oikeastaan voisi puhua kaksivärisestä maalauksesta. Ainoastaan tykinputki oli ”keltaisempi”.
.
.
.
Toinen olisi sitten vallattu 102 amerikkalaisten varoitusteksteillä maustettuna. Tähän yksilöön saisi varsin erilaisen kolmivärikaavion.
Mitenkäs kun kirjan "Combat History of German Heavy Anti-tank Unit 653" sivulla 201 on kuva tästä vaunusta enkä näkisi siinä olevan vihreää ja ruskeaa juurikaan. Sama vaunu on sitten kirjan lopussa väriliitteessä maalattuna lähes huomaamattomalla naamiokaaviolla.

Vai tarkoititko tuolla "erilaisella kolmivärikaaviolla" tätä harsomaisuutta? Eli kaikkia vaunuja ei sittenkään maalattu peittävällä vihreällä/ruskealla?
Jees, tänne vois lähteä. En tunne vielä ketään mutta sekaan vaan. Autokyyti tarvittais eli miten olis, Mr. Koivunen?
Kai S. kirjoitti:
Ensiksi täytyy kysyä että oliko paineen lähde kompressori vai purkki?
Kompressoria käytin.

Rakeisuutta ei tapahtunut kuin paikka paikoin saman session aikana ja yritin kojata sitä suihkuttamalla pilalle menneeseen kohtaan uuden kerroksen maalia --> ohennin sulatti vanhaa maalipintaa lisää.

Pitää nyt kattua mistä päästä alan tauhkaa selvittelemään. Luultavasti ohentimen vaihto edessä. Lasolia kommentoisin vielä sen verran, että kyllä sen käyttöön Pienoismallit.net -sivustolla aika pian törmää ja tietenkin asiaan tarkemmin perehtymätön luulee, että se on niinkuin jumalten nektaria akryylimaalien kanssa ja etta muuta ei sitten tarvittaisikaan.

Mita jos Lasolia lantraisi vedellä esim 25%, sopisiko se edelleen ruiskun kanssa? Olisi ainakin miedompaa eikä reagoisi niin voimakkaasti allaolevan kerroksen kanssa.

Mutta lomailenpa eka Thaimaan pois alta ja palaan piirustuspoydälle vasta sitten:-)
Petri Mustalahti kirjoitti:
Onko ruiskun suutin ehjä? Halkeama suuttimessa saattaa tehdä "pulveripintaa" myös.
Kyllä se ehjä on. Luulenpa nyt että kyseessä on user error eli viimesimpään satsiin lorahti sittenkin liikaa ohennetta ja se pesi vanhat maalit pois.

<positiivista_ajattelua>
Oikeastaan ihan hyvä näin. Pääsen aloittamaan koko roskan alusta, kun tämä pintakäsittely on mulla tämmöstä harjoittelua vielä.
</positiivista_ajattelua>