Pienoismallit.net

Toni Jussila

Bilteman kamaa pullossa.
Minulla on Daler Rowney -merkkisiä halvahkoja värituubeja ja lantraan niitä lakkabensiinillä/mineraalitärpätillä. Eli laitan vähän väriä purkkiin ja kaadan ohenteet päälle ja sekoitan.

Ongelma on, että musta muuttuu kuivuttuaan vaaleanharmaaksi. Ja jos sekoitan tummaa sävyä esim. ruskeasta ja sinisestä, muuttuu tämäkin sävy reilusti vaaleammaksi kuivuttuaan. Puhtaasta tummanruskeasta tulee vaaleaa ruosteenruskeaa, jne. Ei ole väliä mikä alla oleva pinta on eli ei ainakaan sen kanssa reagoi.

Lienee aika vaihtaa ohennetta?

Vähän hankalaa korostella luukkujen rakoja sun muita saumoja, jos wash kuivuu vaaleammaksi kuin mallin perusväri. Ruoste- ja pölyefektejä tällä saa hyvin mutta aina se ei ole tarkoitus.
Iloisten tapahtumien ketju   16.1.2013 19:59
Marraskuusta lähtien kateissa olleet kaksi Panzer IV:n jousitusta/iskunvaimentajaa tms. löytyivät tänään molemmat samasta Tamiyan maalipurkista! Onneksi vasta nyt ruuttasin pohjamaalit eli osat voi vielä liimata paikoilleen. Ihmettelin aina harmaata sekoittaessa että mikä purkissa kilisee.
Panssarit Berliinissä   15.10.2012 19:15
Moi, tämmöiset korjaukset tarkka turistisilmäni havaitsi:

Taustan rakennus in Hofburgin palatsi Wienissä.
www.pienoismallit.net/galleria/referenssi_11071/kuva_98464/

Tämä kuva on myös Wienistä mutta rakennuksen nimeä en muista.
www.pienoismallit.net/galleria/referenssi_11071/kuva_98465/
Panssarit Berliinissä   7.10.2012 20:54
AJ kirjoitti:
Pari nopeaa kysymystä:
1) Halutaanko itsestään Reichstagin taistelusta kansio originaaleilla kuvilla - tämä tarkoittaa itse rakennusta, ne aseet yms… mitä siinä nyt sitten kaikkea olikaan tuolloin about 29.4. - 2.5.1945?,
No kyllähän tämä kiinnostaa, mitä yksityiskohtaisempaa tietoa niin sen parempi. Erityisesti itseäni jäi askarruttamaan Diersin vaiheet ja hänen Tiger II taistelun tässä osassa. Yhdessä referenssikansiossa kun tosiaan on neukkurautaa luokona Moltken sillan tienoilla, niin vähän heräsi kysymys, että mikäs tankkiässä tämä Diers oikein on miehiään.
Bilteman maaliruisku   26.7.2012 17:22
On se vanha viidenkympin ruiskukin vähän muuttanut muotoaan:
17372

Tuo linkittämäsi halvempi voisi olla sama mitä Motonetistä löytyi joku aika sitten about samalla hinnalla.
Kuuluisat mallarit   8.7.2012 19:55
Manowar-kitaristi Karl Logan osallistuu aktiivisesti Armorama.comin toimintaan ja äijän suosikkialue näyttäisi olevan saksalainen panssarikalusto, late war.
Ketutusketju   1.6.2012 20:24
Kannattaa pysyä todella tarkkana öljyväripesuissa, varsinkin jos lotraa tärpätin kanssa. Lämmäsin litkua vähän runsaammalla kädellä ja nyt puolitelavaunu kirjaimellisesti hajoaa käsiin. Jopa sisäpuolen visiiri irtosi itsekseen, sillä tärpätti oli sulattanut liimat pois etupanssarin urien kautta.
En edes muista koska viimeksi osallistuin mutta huomenna luultavasti paikalla.
Mitä työn alla?   9.2.2012 00:15
Dioraamaa pukkaa taas. Pantteri on loppusilausta vaille ja äijilläkin jo maalia naamassa.

www.pienoismallit.net/media/kuvat/09/02/95/090295.jpg