Pienoismallit.net

Toni Jussila

Mitä työn alla?   28.9.2013 00:45
Niko Asposalo kirjoitti:
Ja sitten kokeilun lopputulema: www.pienoismallit.net/media/kuvat/10/76/95/107695.jpg

Tavoitteena oli siis saada aikaiseksi elävä "musta" pinta ilman varsinaista mustaa väriä. Edellisestä päästiin tähän lisäämällä ohuita kerroksia filttereitä ruiskulla. Väreinä käytin Humbrolin Midnight Blueta ja Service Brownia. Sinänsä tykkään mutta hiukan liikaa suihkin viimeistä ruskeaa pintaan. Ihan tukossa pinta ei ole mutta hiukan pitää irrotella enemmän seuraavan kanssa:D
No, kokeilu oli mielenkiintoinen ja avarsi ajatuksia kokeilemaan uudella tavalla filttereitä:)
Noh, odotin vähän villimpää lopputulemaa tuon aikaisemmin postaamasi esisävytyskuvan jälkeen:-) Itse olen löytänyt ihan äskettäin sellaisen lähestymistavan, että varsinaisen peittomaalin alle huiskitaan melkeinpä randomilla eri värejä ja sitten katsotaan mitä lopulta tapahtuu. Vielä en ole kuvia laittanut valmiista mallistani (Tiger I) mutta hyvin se onnistui.
Ryhmärakentelu: 1:35 Tiger I   22.6.2013 10:12
Tiikerin johtopyörän asento

Mihin kulmaan johtopyörä tulisi liimata? Zvezdan sarjassa tämän osan voi laittaa mihin asentoon tahansa ja valokuvien mukaan oikeissa vaunuissa johtopyörän yläreuna voi olla samalla tasolla viimeisen telapyörän yläreunan kanssa mutta myös ylempänä tai alempana.
Mikko Lipponen kirjoitti:
Sattumalta minulla on ollut jo hyvän aikaa työn alla "Allo Allo"-dioraama. Alkuperäisessä suunnitelmassa oli, että Gruberin "Little Tank" esiintyisi mukana, mutta työn edetessä on alkanut näyttää siltä ettei tilaa itse panssariautolle (joka on muuten sdkfz222) taida olla riittävästi…
Siis onko se oikeasti 222? Sen verran muistan 80-luvulta, että autossa oli takana ovi tai luukku (ihmettelin tätä jo silloin) ja 222:ssa ei ole. Kyseessä lienee joku sarjaa varten tehty sinne-päin-replica. Oli miten oli, Sdkfz 222:sta se tietysti esittää ja semmoisena se kannattaa rakentaakin.
En taida lähteä mukaan tähän mutta mietin tuossa, että mitä aiheita mieleen ekana tulisi:

- Luutnantti Gruberin "little tank", tv-sarjassa Maanalainen armeija iskee jälleen. Luultavasti BA-64.
- Saving Private Ryanin T-34:n alustalle modattu Tiger I.
Ryhmärakentelu: 1:35 Tiger I   6.4.2013 09:59
Tällainen tästä nyt sitten tuli! Maistuis varmaan sullekin, hehheh! Fantastisen sävypohjan päälle kelpaa ruiskuttaa panssarinharmaata.

www.pienoismallit.net/media/kuvat/10/36/66/103666.jpg
Ryhmärakentelu: 1:35 Tiger I   2.3.2013 18:48
Ilmoittaudun bileisiin Zvezdan Tiger Early -mallilla. Alustavana suunnitelmana on tehdä PgD Grossdeutschlandin tummanharmaa kevään 1943 yksilö. Zvezdan sarja ei suoraan anna siihen valmiuksia, joten käytän tätä selkeää muutoslistaa: http://www.alanhamby.com/changes.shtml

Suurimmaksi osaksi otan mallin ja listan ihan annettuna ja muutan vain sen, mitä voin helposti viilata/jättää pois. Tarkoitus on tehdä ihan minimalistinen historiantutkimus, vähän modata tiikeriä ja pääasiassa keskittyä nauttimaan pintakäsittelyn antimista.

Tietojeni mukaan GD sai viimeisimmät harmaat Tiikerit tammikuussa 1943 eli kuukautta ennen kuin tummankeltainen väri lisättiin tehtaalla. Pelkkää harmaata GD:ssä käytettiin kuutenkin Kurskin taistelun valmisteluihin saakka.
Ryhmärakentelu: 1:35 Tiger I   22.2.2013 21:50
Tosta vähän listaa, jota ei tosin ole päivitetty. Virallinen ryhmärakentelun status lienee kumminkin saavutettu.
Kasimir K kirjoitti:
Aikas mukavasti porukkaa olisi lähössä mukaan rakenteluun, näin pikasen listaamisen tuloksena:

-Petri Mustalahti
-Pekko Räsänen
-Antti Pentikäinen
-AJ
-SS
-jarno törmänen
-Petri Jaatinen
-Tapio Huhtelin
-Waltter
-Markus Forsblom
-Otso Valkeeniemi
-Jasper Rauhanen
-Petri Olavi
-KimmoR
-Petri Hiltunen
-Jonne
-Häpä
-Tomi Eloranta
-Jukka Kauppinen
-Jaakko Pihlaja
-Jake E.Liimatainen
-Esko Koskinen
-Veli-Matti Sivonen
-Tomi Kovanen
Ryhmärakentelu: 1:35 Tiger I   16.2.2013 16:57
Mika Haalahti kirjoitti:
Eikös nämä Tamiyan Tiikerit maustettuna metalliosilla ole ihan järjettömän kalliita?
Tarkempi tutkimus osoitti, että kyseessä olikin jo loppunut erä, jota myytiin puolta kalliimmalla hinnalla. Väärä hälytys, jatkakaa!
Ryhmärakentelu: 1:35 Tiger I   16.2.2013 16:06
Tuliko tässä mukana metalliputki ja/tai ylimääräiset telaketjut? HLJ:ssä kauppaavat semmoista pakettia.
Jouni Koski kirjoitti:
Sairasloman kunniaksi homma lähti vaihteeksi lapasesta. Työpöydällä nämä molemma kissat pääosin jo koottuna. Pikkusälä vielä puutuu. Varhainen
img.1001modelkits.com/32979-178542-thickbox/pz-kpfw-vi-tiger-i-early-version-1-35-tamiya-tank-model-kit-35216.jpg
Huivi   9.2.2013 23:41
Morjes. Mikä olisi sopivaa huivintekomateriaalia 1/35-mittakaavaan? Tekisin semmoisen vähän runsaamman Jasser-henkisen, paksumpaa materiaalia olevan huivin joko kaulalle tai sitten päähän merirosvotyyliin. Ensimmäisenä tulee mieleen milliput-kitti tai pieni siivu nuhapaperia. Mutta olisiko joku lähestymistapa selkeästi muita parempi?