Pienoismallit.net

Toni Jussila

Käsittämättömän nopeaa toimintaa. Jengi tekee suorituksia joihin multa kuluu puoli vuotta..
88 PaK43 ampumatarvikkeet   10.5.2015 13:01
Löysin kovalevyltä tämmöisen museokuvan. Sen mukaan Tiger II:ssa käytettiin myös keltaista SpGr. Patr. 40 -kranaattia.

www.pienoismallit.net/media/kuvat/12/06/47/120647_preview.jpg

Alla olevan kuvan mukaan kyseessä olisi sirpalekranaatti valojuovalla ja että 88 KwK 43 -kanuunaa käyttävät vaunut sitä olisivat ampuneet. Kuvien luotettavuutta en osaa arvioida mitenkään.

www.pienoismallit.net/media/kuvat/12/06/48/120648_preview.jpg

Olen tekemässä Nashornia ja olisi tosiaan hyvä jos saisin ammuksiin oikeat värit. Toki jos maalaan sirpalekranut oliivinvihreiksi niin ainakin se valinta on oikein.
Ferdinand- ja Elefant-kuvia   24.1.2015 17:37
Täällä restauroidaan Aberdeenin Elefant viidessä viikossa tip top -kuntoon.
Mallivarasto ja sen hallinta   9.11.2014 22:54
Pidän aika pedantisti kiinni systeemistä, että ostan varastoon vain seuraavan mallin, jonka aion tehdä sen hetkisen työn jälkeen. Rakentelen kuitenkin niin hitaasti, että jos hankkisin tavaraa varastoon liikaa, niin huomaan puolen vuoden jälkeen, että ei huvita yhtään alkaa rakentamaan just sitä mitä olin kuusi kuukautta sitten suunnitellut.
Säästäähän se ajattelun vaivan kun on eri sävyt washeissa telaketjuille, sisäpinnoille, keltaiselle, harmaalle ja vihreälle pinnalle. Itse tyydyn usein vain siihen yhteen ja samaan tumman ruskeaan väriin eikä se välttämättä ole esteettisin ja paras vaihtoehto joka paikkaan. Eli mukavaa jos joku on miettinyt asiat etukäteen, kuin että jos mulla on purkki Humbrolin ruskeaa ja tummanruskeaa ja sitten mietin että kumpi oli "parempi" sävy juuri tähän aavikonkeltaiseen. No, lopulta varmaan molemmat ajavat asiansa.
Mitä työn alla?   1.6.2014 08:40
^ Mukavaa nähdä kaukomaiden kalustoa. Ikuisen ihmettelyni aihe on aina ollut, että miten telaketjujen maalaus/säistys onnistuu tuossa vaiheessa. Kyllähän siinä telapyörät sotkeutuvat pakostakin kun ahtaita paikkoja riittää?
Vaijerit   28.5.2014 19:42
Noihin minä itse vääntelen semmoisia luonnollisen näköisiä mutkia. Mutta ne katkeaa aika helposti eli niitä pitäisi vääntää aina parin millin pätkä kerrallaan kaikki sormet toisissaan kiinni.
Mitä työn alla?   3.5.2014 07:14
^Tää hyvältä näyttää… Onko kasvit Model Scenen tuotteita? Pitääkä niitä sävyttää/maalata vai toimiiko sellaisenaan?
VilleK kirjoitti:
Bilteman kynäruiskua oon katellu, lähinnä sitä kalliimpaa versiota, kyseessä siis tämä: www.biltema.fi/fi/Tyokalut/Paineilma/Tyokalut/Airbrush/Airbrush-kynaruisku-17372/ . Jotain jo bilteman mallistosta poistunutta n. 50€ ruiskua on netissä kehuttu hinta-laatu suhteeltaan hyväksi. Varaosia tuohon linkattuun ruiskuun ei kuitenkaan bitemasta saa, mutta mahtaisiko siihen käydä jonkin merkkiruiskun osat? Nämä halpikset kun taitavat olla suurelta osin jonkin merkki vehkeen kopioita.
Uskaltaisin väittää, että suutin ja neula ovat samat kuin tuossa 21,90 maksavassa ruiskussa, joten jos ostat varalle tommosen halvemman, niin saat siitä ne varaosat. Suutin ja neulan kärki ovat niitä herkimmin hajoavia osia.
Mitä työn alla?   5.1.2014 14:27
Tähän päälle saisi seuraavaksi ruiskuttaa khakia peittomaaliksi:

www.pienoismallit.net/media/kuvat/11/03/98/110398.jpg