Pienoismallit.net

Harry Tulonen

Rovaniemen Shell 1941 17.3.2011 19:48 Malli
Tuollaisesta kuuluisi saada jo joku kulttuuripalkinto.! Aivan mahtava teos. Kannattaisi lähettää kuvia Mobilisti-lehteen.
Bismarck 16.3.2011 20:55 Malli
Sakemannien paateista on kiitetävästi aineistoa kyllä liikkeellä ja lisää tulee. Minulla on Bismarckista kolme opusta ja Saksan laivastosta muutama yleensä. Sattumalta sain hankittua myös pahvisarjan H-luokan taistelulaivasta joka on kuin venytetty Bismarck, kaksi korsteeninen ja kaliiberit Yamato luokkaa. Ihme että rakentamatonkin laiva on saanut mallin. En sitä kyllä ikinä rakenna mutta mielenkiintoinen se on.
Aikanaan en välittänyt takiloida kuin purjelaivat ja siitähän riemu repesi kun aloin urakkaan vasta vuosien jälkeen. Hylkäsin jo koottavaliiman narujen jäykistäjänä ja laitoin hiljattain Prinz Eugeniin Loctite litkuliimalla jäykistetyt narut. Lankakanteleeni on niinkin yksinkertainen kuin A3 askartelupahvi lovettuna noin parin sentin välein kummastakin päästä. Langat lovesta loveen katkaisematta ja siihen tiukkuuteen että pahvi taipuu kaarelle. Sitten vain liimaa sivelemään. Itsekin sivelin niin että kämppä pyöri silmissä kun en ollut kyseiseen liimaan tottunut. Sen neutraali haju yllättää, joten kannattaa tuulettaa kun sillä touhuaa. Tuli huomattavasti paremmat piuhat kuin tuossa Bismarckissa nyt on. Kyseisen liiman käytönkin hokasin täällä tulleesta vinkistä. Vesi/Erikeeper litkukin on hyvä jäykiste ja ehkä terveellisempi kuin Loctite.
Onnistuin hankkimaan Landströmin Laiva opuksen muutamia vuosia sitten antiikkimessuilta. Kouluaikana kirjaston vastaavaa lainasin monesti peräjälkeen. Kiitos taas uusista vinkeistä kollegoille.
Bismarck 16.3.2011 10:23 Malli
Kiitos kommenteista Opa. Vähitellen, pala palalta Bismarckin historia kasaantuu kun tietoja tipahtelee lisää. Asun ok-talossa ja yksi huone on "laivahuone" aivan kuin tsaareilla ja keisareilla aikoinaan :-). Laivoja on nyt 100 ja ne ovat kolmessa vitriinikaapissa. Isoimmat mallit kaappien päällä ja pöydillä. Voin joskus laittaa kuvia tänne kokoelmasta. Juuri mainitsemasi maalaustyyliin (runko tummempi kuin kansirak.) olen törmännyt aloittaessani 1:350 Academyn Admiral Graf Speetä. Olen samaa mieltä vanhentamisesta. Täällä näkee todella hienoja vanhennuksia mutta itse olen vielä sitä vanhaa koulukuntaa kun mallista tehtiin kuin laiva olisi uusi ja herrojen pöytävitriinissä. Tälläisen kokoelman rakentaminen on merkinnyt kieltäymystä monista maailman "iloista" , joten joidenkin kertomukset kateudesta kokoelmaani kohtaan eivät oikein kuulosta loppuun asti ajatelluilta. Pistelootan otin pois kun en oikein viisastu siitä jos Bismarckille on annettu pisteitä 1-4,5, eikä kuitenkaan ole perusteltu mitenkään.
Bismarck 14.3.2011 23:50 Malli
Haastava mittakaava ja siisti toteutus.
HMS King George V 8.3.2011 22:45 Malli
[quote="Pertti Mela"]

Kiitoksia. Onneksi on näitä hyviä muovisarjojen valmistajia, jotka motivoivat yrittämään. Meikäläinen kun sitten taas ei puusta saa aikaiseksi oikein mitään.
HMS King George V 8.3.2011 20:08 Malli
[quote="Pauli Pippola"]
Paljon kiitoksia. Monen vuoden viina ja tupakkirahat olen jo näihin uhrannut mutta ei kaduta silti. :-)
HMS King George V 8.3.2011 15:41 Malli
[quote="Tommi"]

Kiitos! Toki parannettavaa vielä löytyy mutta sehän tässä toisaalta on tarkoituskin. Vielä ei ole henkselien paukuttelun aika :-)
Mayflower 7.3.2011 10:39 Malli
Kuin katselisi oikeaa laivaa. Monien hienojen yksityiskohtien lisäksi kansilaudat hienosti "kulahtaneet."
Bismarck 6.3.2011 16:04 Malli
[quote="Matti Pulkkinen"]

Kiitos! Malli syntyi jo yli 14v sitten ja se sai takilan vasta paljon myöhemmin kun uskaltauduin kehittelemään siihen jonkinlaisen systeemin. Silloin ei ollut vielä tälläisiä foorumeita joista olisi saanut neuvoja. Tämä on 84:s laivani, joten sutin käyttöä olen joutunut harjoittelemaan tälläisiin isompiin malleihin siirtyessäni jo niin paljon että niitä uskaltaa alkaa väsäämään. Vieläkin on paljon päivästä kiinni miten maalaus lähtee sujumaan. Minulta on esim. ruosteen maalaminen vielä lapsen kengissä mutta onneksi on muutama "romu" johon voi harjoitella. Kukaan ei ole maalari (eikä mallari) syntyessään mutta harjoitus tekee mestarin.
Zerstörer Z-25 1944 5.3.2011 22:15 Malli
Alkoihan niitä laivoja tulla muiltakin telakoilta ja on viimeisen päälle hieno.!