Pienoismallit.net

Jari Pietiläinen

Befehlspanzer Tiger I 12.2.2012 18:37 Malli
Miltei täydellinen Tikru, ei voi muuta sanoa. Haluaisin kiinnittää huomiota erääseen yksityiskohtaan, joka usein jää mallareilta vinksalleen, nimittäin mallin nimikylttiin. Hieman ottaa nuppiin nähdä esimerkiksi näyttelyssä upea, vaivalla rakennettu malli, johon on viime hädässä roiskaistu kiinni aivan viimeistelemätön nimilappu. Pahin näkemäni on ollut (varmaan näyttelypaikalla sutaistu) kuulakärkikynäteksti ruutupaperilla. Menee maku koko mallista. Jos mallarilla kerran on aikaa ja esteettistä silmää suunnitella viikkoja itse mallin asentoa, dioraaman maastoa yksityiskohtineen, silloin resursseja pitää riittää loppuun asti.

Tämä Esko P:n malli on erinomaisesti viimeistelty myös nimikyltin fonttityyppeineen kaikkineen. Jää huolellinen ja makea maku suuhun. Ei ole tässä työssä kyllä moitteen sijaa, vaikka kuinka yrittäisi kaivella. En edes yritä…
Viimeinen tervehdys 24.1.2012 18:17 Malli
SS kirjoitti:
Tämän harrastuksen myötä on päässyt läträämään ja muovaamaan, ylipäätään ltekemään käsillään asioita ja se on ihan mahtavaa. Ideat eivät päästä lopu, mutta pitää edetä suht hitaasti ja odottaa että tietotaitoa karttuu ettei mene persus edellä puuhun. :)
Juuri näin. Toi on oikea asenne! Ja tämä on siitä erinomainen harraste, että jo 20-30 euron laatikon ääressä jaksaa näprätä vaikka vuoden. Nuorena nöösinä sitä vain heitti koneen kasaan nopeasti, mutta nyt mukana on (ainakin mulla) jopa kunnianhimoa. Mukavaa on myös se, että työn jälkeä voi näyttää muille - tai olla näyttämättä.

Työpaikallakin oikein sormet syyhyää, että pääsee Friuleja tummuttamaan tai talvicamoja miettimään… Harva tätä ymmärtää… paitsi toinen mallari… ;-) Tervetuloa joukkoon!
Viimeinen tervehdys 21.1.2012 09:55 Malli
Aika jees malli. Itse tosiaan olisin laittanut vaikka sammaleisen kiven mukaan, se olisi terästänyt tunnelmaa. Kelopuukaan ei olis ollut paha. Maasto näyttää aika vetiseltä, mutta sopii erittäin hyvin suotunnelmaan. Tuosta tulee mieleen se vuoden 1955 Tuntemattoman alkukohtaus, missä miehet hautaavat kaatuneen rahkasuolle. Olikos se Määttä (Pentti Siimes), joka tuikkaa sen karahkan haudan merkiksi, kun miehet lähtevät jatkamaan matkaa? Täytyy tarkistaa.
Nissan GT-R V-Spec 17.12.2011 17:30 Malli
Silmälasiliikkeen mainosta muunnellen: "Nissan, ilo silmälle…!"
:-)
Aavikon kettu 6.3.2011 16:12 Malli
Timo Rasimus kirjoitti:
Vaikuttava malli. Ja niin nostalginen. Tunnistin heti ukon ja palmun. Hyvä idea laittaa tuo kaksieuronen tuohon. Paljastaa hyvin, kuinka hienoa maalaamista tuo on vaatinut. Komea!
Heh, olisi ollut räleetä, jos kyseessä olisi ollut Saksan markka vuodelta -42… No okei, ei liittynyt aiheeseen, mutta pääsin sanomaan… ;-) Komee tuotos, enivei!
Military Miniatures Warehouse 6.12.2010 22:51 Linkit
Ajatelkaas, jos olis härmäläisilläkin tällainen figutuotanto: olis nuijasota, hakkapeliitat, isoviha, pikkuviha, Suomen sota… heimosodat… talvi- ja jatkosodat… Lapin sota… Olis saatavana esimerkiksi parikymmentä boksia pelkästään Aunuksen retken figu-ukkoja… Ja joku vois erikoistua vaikka Mäntsälän kapinan figuureihin… Mut ei auta: liian pieni maa tää Finelandia… ;-(
Messerschmitt Bf 109 G-6 14.11.2010 19:40 Malli
Opa Laitinen kirjoitti:
Kiitokset kommenteista.Antennilanka on 0,14 siimaa.Se on ohuinta mitä näiltä leveysasteilta on toistaiseksi löytynyt.
On ohuempaakin, esimerkiksi Berkley FireLine Crystalin siimaa saa melkein mistä tahansa, ohuimmat siimat ovat 0,10- ja 0,12-millisiä.