Pienoismallit.net

J Kivi

H0 paloautoja 11.9.2018 12:47 Malli
[quote="Mikko MM Mäkelä"]

- Tarkemmin ajateltuna yhtenä motivaationa, tuon historian dokumentoinnin sijasta itselleni kyse on ehkä enemmänkin vain historian ja nostalgian fiilistelystä.
Karhu-Susi paloauto 1.12.2010 00:21 Malli
Poistan sen pienen ja lisäsin isomman kuvan, jos rutina siitä kuvakoosta vaikka loppuis ja päästäis varsinaiseen asiaan eli mallin arviointiin:

Aikaa säästääkseni aloitankin välittömästi: Keulassa näkyy hyvin miten Cibatool- materiaalin pinta ei ole täysin sileä lukuisista pohjamaalauksista ja hiomisista huolimatta, suurennos paljastaa sen armotta, vaikka vanhan silmällä luonnossa siihen ei kiinnitäkään huomiota. 112- valistusjuliste on printatessa tullut hieman suttuiseksi, sen ajan laserkopiokoneen resoluutio ei ole kunnolla riittänyt tähän mittakaavaan. Pitemmät vetotikkaat katolla ovat hieman liian kiiltoisat, emali-alumiinivärillä maalaamisen lisäksi niihin olisi pitänyt levittää lasuuri supervetisen ohutta mustaa vesivärimäistä akryyliväri-litkua jossa on vielä fairyä joukossa. Tikkaiden teline on hieman kuin turhan järeä, varsinkin kun siinä pitäisi olla vielä se palokeksi, jonka paikka on telineessä, mutta jota ei kuvaustilanteessa keksitty laittaa paikoilleen. Siveltimen karvasta tehty radioantenni on tähän mittakaavan vähän paksu ja vielä tylppä päästään. Vähän näyttää myös siltä, että yksikkötunnuksen no: 2 on hieman ykköstä ylempänä, tosin tästä voidaan syyttää VPK:n poikia jotka olivat autoa tarroittaessaan amatöörimäisen huolimattomia. Sivupeilit näyttävät muovisilta vaikka ovatkin maalattu hopeavärillä - huh. Keulan sivuilta puuttuu auton merkkiä kuvaava Karhu-Susi laatta, siihen ei tässä mittakaavassa tekijän rahkeet riittäneet. Tuulilasin yläpuolella oleva häikäisysuoja ei ole oikeasti läpikuultava, vaan ehkä vain pikkuisen näyttää siltä, kun on hämäävästi maalattu transparentilla sinisellä lasimaalausvärillä vaikka onkin kiiltävää alumiinia. Kaikenkaikkiaan koko mallin pinnan tulisi olla kiiltävämpi jotta se olisi realistisempi, ongelmana vaan oli, että silloin, jo vuosia sitten kun malli maalattiin, ei maalajalla ollut tietoa Johnsonin lattialakan ihmeitä tekevästä vaikutuksesta, mitä tulee kiiltävään autonpintaan 1/87 mittakaavassa, jossa kaikki aiemmin tehdyt kokeilut olivat osoittautuneet epäonnistuneiksi. Niin ja sen voisi tosiaan vielä huomauttaa että keulan letkulaatikkojen kannen "liukueste" -kuvioitua alumiinia imitoivan muovilevyn kuviot ovat kyllä aivan liian suuret tähän mittakaavaan. Myös ovenkahvojen Testors -kromimaali on ollut huonosti tarttuvaa kun punainen kuultaa niistä läpi, tai sitten se on vaan kulunut kun joku tollo on vuosien varrella kiskonut kahvoista ymmärtämättä että ovet ja luukut eivät edes aukea…

Päätän rakentavan itsekritiikkini tähän, joku voi vielä jatkaa hyvillä kehittämisideoilla, varmaan jotain jäi tässä huomaamatta. bye bye.
Suomi-Sturmi 30.11.2010 17:34 Malli
ottaisivat kantaa tämän mallin väreihin, eli miltä ne näyttävät, ovatko pahasti pielessä, vai kannattako hiki otsalla stressata ja hakea sitä oikeaa sävyä. Se kun muuttuu kaiken vanhentamisen ja pölyttelyn jälkeen. Kommentteja.
[/quote]

turha pohtia värejä nettikuvan pohjalta, niihin vaikuttavat:

A huoneen valon sävy kuvatessa (sinulla näyttää olleen aika kellertävä valo kuvaustilanteessa, siitä seuraa että kuvan kaikki värit ovat kellertävämpiä jne. kuin luonnossa - päivänvalossa.
B kameran valkotasapainon säädön asetukset suhteessa em. valoon.
C sivuston tapa käsitellä kuvainformaatiota: vähentää kontrastia, latistaa voimakkaasti tiettyjä värejä verrattuna kuvaan ennen ja jälkeen sivuille lähettämisen.
D tietokoneesi ruudun väritasapaino joka voi vaihdella suuresti, sama kuva voi siis näyttää erisävyiseltä eri katsojien ruuduilla.

Valokuvan pohjalta väriä ei siis kannata pohtia. Ei siis juuri myöskään esikuvista otettujen mahdollisten värikuvien pohjalta, värit on aina kuvassa suhteellisia.
Karhu-Susi paloauto 30.11.2010 17:16 Malli
Kuvien tarkoituksellinen pienentäminen ei oikein palvele tätä päämäärää.
[/quote]

Ok, ei oo vaan ihan loogista. Kuvaamalla 1/ 87 mallin makrolinssillä toteutan mallin tarkoituksellista suurentamista. Esim. sivustolla olevista ns. raskaankaluston malleista enemmistö on 1/24 scaalassa. Niiden kuvat aukeavat ikkunassa myös pienennettyinä, mun läppärinruutuun 1/24 rekka tuskin edes mahtuu 100% kuvana… siitä on paha sitten repiä realismia syynin pohjaksi.

Tämän mallin tässä kuvassa näkyy tässä koossa kaikki se olennainen, mikä mallista on myös paljain silmin nähtävissä. Ainoa ongelma on syvyysterävyys. Kuvattu aikanaan filmille, digikamerassa on mahdollisuus parempaan syvyysterävyyteen, mutta tämä on scannaus kymppikuvaprintistä.
Karhu-Susi paloauto 30.11.2010 14:52 Malli
Tomi Mynttinen kirjoitti:
J Kivi kirjoitti:
Laiton valkoisen kehyksen tarkoituksella pienentääkseni mallin kokoa
Mallien arviointi ja rakentavan kritiikin saaminenhan on palvelun koko idea, joten on ehdottomasti suositeltavaa, että ei aivan suotta piilotella mitään, jolloin muiden käyttäjien on helpompi arvioida, missä on on onnistuttu ja missä olisi parantamisen varaa. Kun rasterikuvasta tekee "luonnollisen kokoisen" kuvan ja se vielä jpeg-pakataan, on se suurinpiirtein sama kuin mallia katselisi jostain yli puolen metrin päästä, jolloin monet asiat jäävään huomaamatta.

.
Ymmärrän, funktio onkin siis karvanhalkominen ja ilman kunnon suurennosta karvaa ei saa halki.

Oma funktioni oli laittaa kuva mallista, että tämmöistä on tullut joskus tehtyä.

Itse katselen mallisivustoja uteliaisuudesta nähdäkseni mitä kaikkea mielenkiintoista tyypit on tehnyt. Ja jotenkin ei tulis mieleenkään ryhtyä harrastamaan edes sitä rakentavaa kritiikkiä, tyyliin: " Muuten hyvä, mut toi sun kädenjälki on kyllä vähän roisia ja toi muovikin näyttää tossa ihan muovilta… ja toi tikku liian paksu…" Siis vaikka monasti näin voisi hyvinkin tehdä.

Kykenemättömyyteni rakentavaan kritiikkiin johtuu siitä yksinkertaisesta syystä, että kokemuksesta tiedän mallinrakentamisen haastavaksi, aikaa vieväksi ja työlääksi, siis varsin vaikeaksi puuhaksi. Kun joku on saanut jotain vaivalloista aikaiseksi ja kuitenkin tehnyt sen omaksi ilokseen, ja laittanut vielä toistenkin iloksi tuotoksestaan kuvan esille, niin ei ekana tuu mieleen ryhtyä sitä mestaroimaan - vaikka joku asia sattuisikin silmään tai peräti näyttää siltä, että ton olisin ite kyllä tehnyt paremmin tms… Sillä koskaanhan ei olla täysin tyytyväisiä.

Mutta kuten sanottu olen ehkä ymmärtänyt jotain väärin. Rakentavimpana sivuilla pidän erilaisten kikkojen ja materiaalien esittelyä, se kun porukat kokemuksesta kertoo kikkoja, miten joku homma on saatu toimimaan.
Karhu-Susi paloauto 30.11.2010 00:26 Malli
Kalle Rantanen kirjoitti:
Olisiko kuva mahdollista saada ilman valkoisia reunuksia?
- Laiton valkoisen kehyksen tarkoituksella pienentääkseni mallin kokoa vastaamaan todellisuutta (pituus n. 8 cm), jotta ikkuna ei heti aukea suurennuslasilla levitettynä "jättisuurennoksena".

- Toisessa kommentissa mainittiin mallin korkea katto, useimmissa Karhu-Sisu paloautoissa katto toisiaan oli matalampi, mutta ei kaikissa. Kuten oheisen linkin kuvasta ilmenee:

www.fireimages.net/displayimage.php?pid=37580
Opel Blitz paloauto 27.11.2010 13:44 Malli
… Ymmärtääkseni tuolloin tosiaan tehtiin itse (VPK:n pärekoritehtaassa) se kalusto, mitä ei muuten saatu.
[/quote]

Tää kuuluukin sarjaan, juuri tällaista ei ole ollut - mutta melkein olisi voinut olla. Olen jonkun verran perehtynyt aiheen historiaan ja monenlaista pytinkiä on ollut paloautoina, tyyliin piirustukset tupakka-askin kanteen ja hitsipilli soimaan. Tosin usein korit tehtiin puusta. Kiinnostavimpia ovat juuri nuo itse suunnitellut rohjakkeet joita tämäkin on esittävinään.

Edellisen kommentoijan kommenttiin mallin isokokoisista lampuista sen verran, että ne ei ole lisäajovalot vaan öisen tilannepaikan valaisuun tarkoitetut jatkovarrella varustetut valonheittimet. 1/87 mittakaavassa toisinaan tämmöiset jutut on hankalia, varsinkin voimakkaasti suurennetussa valokuvassa. Koko mallin pituus on luonnossa 8 cm. Käy mielessä, että pitäisikö sittenkin kuvata tämänkokoinen malli niin, että taustaa jää runsaasti ympärille ja itse malli jää lähemmäs luonnollista kokoaan. Helposti käy niin, että sivuston ikkunassa kuva aukeaa heti suhteessa mallin oikeaan kokoon 200% tai jopa isompana suurennoksena. Tällä sivustollahan suuri osa malleista on sellaisissa mittakaavoissa että asia on niiden kohdalla melkein päinvastoin.

Toisaalta pieni malli on hauska kuvata näyttämään kuvassa isommalta.
Paloasema ja paloautoja 28.10.2010 02:03 Malli
Kiitoksia kaikille mukavista kommenteista.
Veeli kirjoitti:
onko tuo yks opel blitz, (Valitettavasti 1990 -luvun alussa tehdystä mallista ei ole tällä hetkellä kokokuvaa: siis onko tää tehty -90 luvun alussa, vai onko tää valokuvasta tehty uus malli?) voisko nuista yksittäisistä autoista saaha lähikuvia
Paloasema on siis tehty 90-luvun alussa ja tällä hetkellä varastossa paketissa. Kun sopivan tilaisuuden tullessa otan esiin, niin sitten valokuvailen… Vasemmalla tallissa on tuunattu Opel Blitz, siitä on kyllä kuvia, laitan sivustolle jossain vaiheessa. Oikeassa reunassa on Garant, siis DDR-auto joita tosin on ollut muutama 50 -luvulla Suomessa paloautonakin . Ko. malli on valmiina ostettu resiinimalli, joka on kuvaushetkellä lähes valmistajan asussa, mutta myöhemmin päätynyt täydennettäväksi. Valokuva on reilun parin vuoden takaa, eli en ole ottanut näitä kuvia tänne sivustolle lisäämistä varten, vaan poiminut vanhoja kuvia esiin.

Mittakaavana H0 on tietyssä mielessä helppo ja toisaalta älyttömän hankala. Hyvää on mm. se, että kukaan ei pääse katsomaan näin pieniä automalleja luonnossa aivan nenä kiinni tuulilasissa. Eli mittakaava antaa jonkin verran anteeksi - tai siis jättää jotain tilaa myös mielikuvitukselle, jos työn jälki on muuten hyvää. Pienestä koosta syntyy tietty lumous. Toisaalta yksityiskohtien työstäminen on aika piperrystä. Jos siis juo liikaa kahvia niin jo kädet tärisee ja homma muuttuu tuskaiseksi. Ja kun sitten ottaa mallista makrolinssillä valokuvan, joka on aina aikamoinen suurennos, silloin sellaisetkin virheet ja skrubut joita ei ole silmällä juuri havainnut kasvavat samassa suhteessa. Lohduttavaa on kuitenkin, että jos H0-mallissa ei valokuvassa mikään pahemmin häiritse, niin luonnossa se näyttää todennäköisesti paremmalta - kiehtovammalta, ihmisen silmät kun eivät ole mitkään suurennuslasit.
Volvo L230 Paloauto 26.10.2010 19:17 Malli
Petri Sallinen kirjoitti:
Nyt ei tarvita muuta kuin suomalaisen paloaseman pienoismalli mittakaavassa 1:87 :)
Kiitokset kommentista. Taisimme tavata Pienoisrautatiepäivillä viime sunnuntaina. Kyselin mm. siirtokuvien tekemisestä ja neuvoit myös tälle sivustolle, millä seurauksella sitten kirjauduinkin sivuille ja lisäsin nää mallikuvat. Paloasemia olen tehnyt muutaman vuosien varrella, mutta eivät ole enää kaikki omistuksessani. Laitan myöhemmin jonkun kuvan, niistä joista on ja joita kehtaa näyttää.
Volvo L230 Paloauto 26.10.2010 01:29 Malli
Kantri kirjoitti:
Olis hyvä jos kuvassa olisi joku esine (tulitikku,kolikko..) antamassa käsitystä koosta.
Klikkaa "työvaihekuvia", sieltä löytyy kuva joka havainnollistanee mittakaavaa.