Pienoismallit.net

Ari Oksanen

Handley Page Halifax MkV 18.9.2014 13:05 Malli
Raimo Leino kirjoitti:
Heh, odottelinkin, että koska joku tuota asiaa rupeaa ihmettelemään. Koneen pommiluukut ovat auki ja koneen mahan alla kenttähenkilökunta touhuaa jotakin… Noh, sen saa jokainen mallia katsova tulkita omalla tavallaan.
Näyttävät tunkeneen aikanaan Halifaxin pommikuiluun ajoneuvojakin laskuvarjolla toiminta-alueelle tiputettavaksi.

i22.photobucket.com…er1968/Aircraft/developmental%20aircraft/Halifaxwithunderslungjeeps.jpg

legendsintheirowntime.com/Content/1945/Halifax_Av_GB_4503_Abroad_p219_W.png
BW-393 17.9.2014 07:08 Malli
Voimalaitteen tulpanjohdoista: SA-kuva 56799. Toisen tulpan kaapeli kulkee ilmeisesti sylinterin takapuolella.
Editttiä: Selkeampi kuva: 77400
Koolhoven F.K. 52 30.8.2014 20:10 Malli
Harvinaista herkkuva nautittavaksi pienoismallin muodossa. Työlään resiiniaihion olet ansiokkasti saanut rakennettua esikuvansa oloiseksi. Vähän pistää silmään tuo pakokaasunkerääjän väri, joka on mielestäni hieman liian "kirkas kupari", olkoonkin suoraan varikolta. Moottoria on joka tapauksessa koekäytetty ennen luovutusta laivueeseen ja pakokaasunkerääjä on käynyt kuumana :-). Kuitenkin päähine nousee kaalista tämän mallinnuksen kohdalla.
Yamaha Beluga 80 23.8.2014 19:56 Malli
No tottahan toki kiinnostaa. Kilometrejä niellyt kuormajuhta juurikin käyttöympäristönsä mukaisessa tavaralastissa…mukaan lukien elikko. Koska meidän muksuilla oli myös ko. nisäkäs lemmikkinä (Lumi, R.I.P), tähtiä tulee.
Suomi-Hurricane HC-452 11.7.2014 19:20 Malli
Tässä sitä nyt ollaan taas näiden värien kanssa "hippasilla". Kautta aikojenhan on jo todettu, että mitään täysin eksaktia värisävyä ei kukaan pysty määrittelemään johtuen uuden ja kauemmin kauhtuneen värin välillä samassakin koneyksilössä sen elinkaaren aikana. Tässä HC-452:n tapauksessa on rasitteena aiemmin mainitsemani referenssimateriaalin runsaus…varsinkin koneyksilön nykytilanteesta. Maalien sävy mahtoi olla aivan toinen sotien aikana…ennen pintakäsittelyn luonnollista vanhenemista nykytilaansa?? Lisäksi olisi pienoismallimaalien valmistajien huomioitava mittakaavaefekti: 1/1 mittakaavassa värisävy on radikaalisti toinen kuin esim. 1/48-mittakaavaan pienennetyn mallin sävy katsottaessa suhteellisesti samalta etäisyydeltä, kuin normaalikokoista kohdetta. Jo kauan aikaa sitten neuvottiin meikäläistä vaalentamaan tästä syystä pienoismallien värisävyjä vastatakseen todellisuutta. Mm. tästä Ilmavoimien vihreästä joku asiaan perehtynyt oli löytänyt n. puolenkymmentä ei sävyä saman konetyypin maalauksista.

Jokainen mallaaja arvioikoon ja sekoitelkoon omaa silmää miellyttävän värisävyn välittämättä Tamigawan tai Revelfixin ohjeista. Mitään tarkkaa maalausohjetta tai värisävyä (varsinkaan sopimusmaalivalmistajansa vakiosävyistä) he eivät koskaan kykene kaikkiin variaatioihin antamaan, varsinkaan marginaalisessa suomimallien värimaailmassa, ellei ko. kaavio perustu RAF:n Luftwaffen tai USAF:n vakiokaavioihin??
Suomi-Hurricane HC-452 5.7.2014 23:21 Malli
Pyhä kohde tai ei, mutta tämä ei todellakaan ole mikään pyhäinhäväistys. Kk-aukot vaikuttavat aavistuksen "out of scale" ja EA-luukun alapuolelta puuttuu teksti: "Miehistösukset", joka ei kuitenkaan ole mallarin, vaan (ehkä) siirtokuvien valmistajan aiheuttama puute. Nuo vanteiden puolien väliset varjostukset olisi voinut vetää vielä tummemmiksi, ellei peräti konsanaan mustiksi.
Jorma Uotisen äänellä lausuttuna: "Ei huoono".
-Epäkiitollinen mallaus-/arvostelukohde, koska referenssimateriaalia on "liian" paljon saatavilla.
Messerschmitt Bf 109F-4Z/Trop 30.5.2014 19:39 Malli
Kuvista huokuu hienosti Afrikan hiekkalakeuden auringonpaahteinen tunnelma. Ei voi muuta todeta, kuin: hyvä camo-valinta ja tarpeeksi pikkutarkka/huolellinen mallinnus ko. aiheesta. NAM!
Rintamamiestalo 25.4.2014 19:36 Malli
Piristävän erilainen mallinnusaihe. Hyviä oivalluksia eri asioiden kuvaamiseen, kuten (ilmeisesti) helmi pihavalon kupuna. Tästä kiinnitinkin huomiota talon sähköistykseen: Ulkoseinälle kaipaisin liityntää valtakunnan verkkoon ja sisälle piuhat, katkaisijat, lamput ja pistorasiat (tyypillisesti vain yksi per huone) pintavetona. Toinen lisäys, jonka voisit tehdä, ovat hormiin savupellit uunien/ hellan yläpuolelle. Jotenkin nuo yläkerran kohdalle ulkoverhoukseen tulleet vaakasuorat saumaraot myös pistävät silmään.
Me-109 G-6 early 11.4.2014 20:17 Malli
Siisti, puhtoinen ja päälaskutelineiden pyörissä liikaa negatiivista camberia
DKW NZ 350 4.4.2014 20:36 Malli
Dioraamassa pyörä kuvannee hylättyä tai piiitkään säiden armoilla käyttämättömänä ollutta kulkupeliä???Aktiivisessa ajossa olevan motskarin pakoputki, varsinkaan alkukäyrä, ei ruostu ihan noin pahasti, käydessään kuitenkin melkein kokoajan kuumana. Siinä mielestäni on pieni epäsuhta pyörän muuhun korroosioitumiseen suhteutettuna. Kunnioitettava mallinnussuoritus joka tapauksessa tähän pieneen mittakaavaan.