Pienoismallit.net

Ari Oksanen

Curtiss Hawk 75A-4 23.7.2016 15:45 Malli
Vähän ounastelinkin, että Raimo löytää faktatietoa asiasta. Koska siis 502:n radio oli VHF-taajuusalueella toimiva RI 537, antenniksi riitti mastoantenni. Karkeasti ottaen: Mitä korkeampi taajuus, sitä lyhyempi antenni on optimaalinen." Radio oli edistyksellinen tuohon maailmanaikaan, joskin hankala viritettävä. Kantomatka n. 60-70 km. Maahamme näitä tuli siis myös MS- koneiden myötä. Myös Curtissien RI-kojeet hyödynnettiin myöhemmin Moraneiden tarpeisiin." (J. Raunio: Lentäjän näkökulma II)

P.S.
Ko. radion taajuusalueeksi annetaan 37,5- 66,5 MHz, joka vastaa aallonpituutta 8- 4,5 m. Neljännesaallon antennin mitaksi saadaan näin reilu metri. Sellainen tuo Sussun pitempi keppi näyttäisi suunnillen olevan.
Curtiss Hawk 75A-4 23.7.2016 08:35 Malli
markku r kirjoitti:
Antennilankoja vain en huomaa?
Joissakin Curtisseissa oli tullessaan asennettuna ransakalaisia Radio Industrie 537 VHF-radioita (Myös saksalaisten FuG VII A oli muutamissa). Näiden varustukseen ei ilmeisesti kuulunut antennilankoja (VHF-taajuus sekä vrt. Morane-kalusto, joissa oli sama radio käytössä) tai ne jostain muusta syystä puuttuivat 502:sta. Oliko koko radiota vielä tuolloin koneessa asennettuna? Jokatapauksessa referenssikuvista/ -piirroksista en löytänyt rakennusajankohtana viitteitä lankojen olemassaolosta näissä koneyksilöissä, joissa on korkea antennimasto.

Lisäksi nyt jälkikäteen aikalaisvalokuvia tutkiessani huomasin, että olen mallintanut virheellisesti antennitapin sivuvakaajan kärkeen…pitääpä napsaista pois.

Kuvatessa näköjään tuon taivaalla killuvan mollukan valossa saa helposti parempia kuvia tällainen tumpelompikin näppäilijä.
Curtiss Hawk 75A-4 22.7.2016 16:23 Malli
Janne Markkanen kirjoitti:
Isä Aurikoinen?
Sama mies :-)
Muistaakseni tässä sarjassa ei ollut kasaanmenon suhteen suurempia hankaluuksia. Aika saattaa tosin kullata muistot, kokoamisesta on sentään vierähtänyt useampi vuosi.
Curtiss Hawk 75A-4 22.7.2016 08:31 Malli
Mika: Pommien vakautustangot tein ohuesta metallilangasta, muut ripustinten osat olivat jo valmiina rakennussarjassa.

Raimo: Ilmavoimissamme ei tosiaankaan ole ollut mitään nimikkokone-käytäntöä, jollaisena se joidenkin muiden maiden kohdalla esiintyi. Oikeampi termi on siis vastaava ohjaaja. Kiitos oikaisusta. Sorruin hieman populismin puolelle.
Curtiss Hawk 75A-4 21.7.2016 21:02 Malli
Voe kummuistas, mitä maalia tuli aikoinaan käytettyä. Tämä on kasattu joskus meikäläisen mallailu-uran keskivaiheilla. Mielestäni tuolloin suosin Tamiyan akryylejä?? Säistäminen ehkä liiankin hillittyä. Huomasin tuossa, että mm. kansallisuustunnusten kohdalla siivekkeiden urat ovattten jäänet tummentamati…saatikka muut panneeliojat.
F4F-4 Wildcat 9.7.2016 16:21 Malli
Pari jutskaa herätti vähän eppäelystä…MOT:

1. voiko siivet taittaa tässä keksinnössä yksi kerrallaan.
2. Kaartosiivekkeiden asento.

1. kyllä voi, koska siivet taitetaan käsin yksitellen.
2. Siivekkeiden asento taitetussa asennossa asettuu automaattisesti ylös-asentoon.

www.youtube.com/watch?v=iA-zTnXBYiU

Muuten: Ropelli on ilmeisesti mallin esikuvassa vaihdettu pakasta vedettyyn tunnit täynnä olevan potkurin tilalle. Kysymysmerkki myös korkeusperäsinten asennolle. Miksi eri asennossa keskenään? ;-)
Caproni Campini N.1 28.6.2016 06:54 Malli
Tero Ekholm kirjoitti:
Muistaakseni tuossa moottorissa oli jonkinlainen primitiivinen jälkipoltin
Jälkipoltinta ei vielä tässä historian vaiheessa oltu keksitty, mutta varsinainen polttokammioon syötetty löpö kyllä lisäsi huimasti Campinin menoveden kulutusta. Mm. 30.11.1941 koneella tehdyllä maakuntalennolla Milanosta Roomaan lentäjä piti syötön poissa päältä säästääkseen polttoainetta. Campini pystyi nimittäin lentämään pelkän ahtimen tuottaman puhalluksen voimalla (Ducted Fan)…olisiko puhallinmoottori suomeksi? Historiankirjoihin lento merkittiin ensimmäisenä postilentona suihkukoneella. Samalla keksintöä markkinoitiin Benito Mussolinille.
Caproni Campini N.1 23.6.2016 16:53 Malli
Valkoisen pohjamaalin jälkeen maskeerasin runkonauhan ja evän ristit. Luukkujen, paneelien ja ohjainpintojen saumat sivelin Tamiyan tarkoitusta varten pullottamalla mustalla maalilla. Seuraavaksi Humbrolin no. 11 metalliväriä tarpeeksi ohut kerros, etteivät esivarjostukset häviä kokonaan. Kirkaslakka siirtokuvien alustaksi kauttaaltaan ja lopuksi mattalakkaus. Ahtimen moottorin huoltoluukut tummensin myös ennen metalliväriä tuolla Tamiyan Panel Line Accent Colorilla. Kättä pidempänä värien levitykseen käytin ruiskua.

Hokasin tuossa muuten, että ne tekstissä mainitsemani telineluukut jäi asentamatta, kun innoissani näpsin ulkosalla hyttysten syötävänä kuvia ja laitoin tarinan tänne. No nyt ne kuitenkin on myös mallissa paikoillaan.
Steampunk ilma-alus 12.3.2016 18:25 Malli
Steampunk…mahtavuutta! Tämä aihepiiri on alkanut kiinnostaa yhä enemmän, jopa 1/1 -mittakaavassa. Ei mitään nykymuovihärpäkkeitä, vaan metallia, nahkaa ym. materiaaleja ja täysin mekaanisia yksinkertaisia toimintoja. Lentolaitteessasi olet saavuttanut juuri oikean tunnelman vanhahtavine elementteineen. Kuparin väri ja tuo savu olennaisena lisänä miellyttää silmää.
BL-142 20.2.2016 14:27 Malli
Petri Jaakkonen kirjoitti:
Eli; summa summarum Blenheimissä on nk. kaartosiivekkeet joiden keskinäinen asento on: toinen siiveke alaspäin ja toinen ylöspäin…
Ei tainnut kuitenkaan olla ihan tyhjentävä vastaukseni? Senverran vielä selvennyksenä, että Blenheimissä (kuten useammassa muussakin lentohärpäkkeessä) on molemmat. Kumpiakin tarvitaan. (Tätä kai Pentti tarkoitit sanalla…lähes) Eli nuo uloimmat (joista tämä polemiikki kumpusi) ovat kaartosiivekkeet ja lähempänä runkoa olevat pidemmät laipat siiven jättöreunan alapuolella (jotka oletkin jättänyt hieman raolleen) ovat laskusellaiset. ;-)

Jotta ei nyt ihan mene asian vierestä puhumiseksi, niin tosi mukava nähdä mallinnettuna suomikoneita muussakin kuin nk. sotamaalauksessa. Alustasta myös tykkään. Ja varsinkin ihmishahmoista. Sellainen antaa aina mm. käsitystä koneen koosta.

By the way…"osta tie" :-O Oletko löytänyt pommarisarjaasi aihion DB-3M:stä. Olisin kiinnostunut, jos sellaisen rakennussarjan jostain saisi näppeihinsä…tai tarve olisi kahdellekin?