Pienoismallit.net

Ari Oksanen

English Electric Lightning F.6 5.2.2019 16:31 Malli
Kiitos Tero!

Kaikenlaisia pikkudetaljeja ja lisäyksiä on ihan mukava näpräillä. Enemmän hermoja kiristi tämän mallin kohdalla maalaus. Vaihdoin juuri kesän aikana maalijärjestelmää ja emaleihin tottuneena näiden nykyisten vesiohenteisten maalien kanssa on vielä paljon opettelemista. Aiemmin olen kyllä maalaillut Tamiyan akryyleillä, jotka toimivat oikein hyvin. Nämä Vallejot eivät oikein tunnu kestävän samalla tavalla käsittelyä. Vaikka antaisi maalikerroksen kuivua kunnolla, irtoaa sitä hiukankin mallia käpistellessä. Paikkomaalausta riitti jatkuvasti, kunnes äkkäsin vetää suojalakkaa vähän joka välissä. Pohjatöissä pitäisi varmaan olla näiden kanssa myös huolellisempi kuin emaleiden?? Pohjamaalina käytin valmistajan omaa primeriä.

Ari
Beechcraft Model D17S 12.12.2018 19:55 Malli
Kiitos Mika, Markku ja Kalle!

Vähän mietiskelin kyllä tuota siiman paksuutta rakentaessani, mutta päädyin käyttämään tuota ohuinta löytämääni, onhan se 1:1 mittakaavassa kuitenkin lähes 5 mm…enkä toisaalta saanut selville noiden tukien todellista paksuutta.

Olisin mieluummin rakentanut sen sotien aikaisen värikkäämmän Beechin, mutta C17L-mallia ei liene suoraan rakennussarjana?? Tämä Rodenin sarja vaatisi isoja muutoksia tuohon versioon: mm. rungon lyhennys peräpäästä ja nokan kokonaan uusiksi tuulilasin etureunasta eteenpäin. En ruvennut siihen urakkaan.

Historiatietoa olisi ollut pitemmänkin jorinan aiheeksi, mutta tekijänoikeudellisista syistä en kopioinut käyttämiäni lähteitä tämän enempää. Mainitsemistani ooppuksista voi halutessaan lukea aiheesta enemmän.

Arska
Lumikiituri 13.7.2018 18:15 Malli
Joku tuollainen "elintenluovuttaja" on varteenotettava vaihtoehto. Täytyy etsiä joku cessnanpaipperi, jonka voimalaite on kohtuullisen hyvä aihioksi. Taranguksen Sähvän kävin jo kellarissa tarkistamassa ja Markun tapaan kehnoksi totesin.
Lumikiituri 13.7.2018 13:35 Malli
Kiitos vinkistä. Otitko selvää, onko Lycomingin moottoria saatavana mistään valmiina 1/72 tai 1/48 mittakaavassa? Vai onko ainoa vaihtoehto skrätsäys?
Lumikiituri 12.7.2018 21:04 Malli
Piristävä poikkeus "lentokonemallien" joukkoon. Tästä on minullakin ollut pitkään aikomuksena vääntää pienoismalli. On se sen verran erikoinen keksintö. Hyviä referenssikuvia on ollut aikoinaan myös Mobilisti-lehdessä. www.mobilisti.fi/mobilisti/finnilan-lumikiituri/
Messerscmitt Bf109 G-2 7.6.2018 10:43 Malli
Ko. tavalla maalatun spinnerin tehtävä oli "vilkuttaa" lähestyvän koneen omakonetunnusta.
Brewster Model 239… 11.1.2018 12:15 Malli
Aiheeseen liittymätöntä. Klikkaa tästä nähdäksesi tekstin.
Huom! Pysythän aiheessa etkä ota tätä käyttäjän offtopiciksi merkitsemää sisältöä mukaan keskusteluun.
Markku Rinne kirjoitti:
Eppäellä tuota soppii. Näissä jälkeenpäin väritetyissä mustavalkokuvissa väreiksi, saatikka niiden sävyiksi "taiteilija" pystyy valitsemaan ihan mitä tahansa. Tässä esimerkki Pommituslentolaivue 44:n ensimmäisen lentueen Ju88:sta. i.pinimg.com/originals/d2/96/cb/d296cb98b4119d018ea553a8f83a33e7.jpg Lentueen värit spinnerissä eivät ihan ole menneet kohdalleen. :-) Alkuperäiskuva: SA 131464
Volvo F16 19.12.2017 17:22 Malli
Nostoteliä pyrin kyllä korostamaan erilaisilla navoilla. Yleensäkään vetävän akselinkaan navat eivät tarkalleen taida olla Volvoa. Italeri näyttää valavan samaa napaa automerkistä riippumatta.

www.pienoismallit.net/media/kuvat/13/91/39/139139.jpg

Vetokita kuitenkin kaipaa korjausliikkeitä. Muutan seuraavassa huollossa. ;-)
Volvo F16 19.12.2017 11:39 Malli
Kiitos kamraatit!

Rakentamisesta jotain tarinaa.

Aluksi lyhensin jonkin verran runkoa ja kuormatilaa päästäkseni oikeisiin mittoihin. Aihiona korissa oli sarjan oma. Sen pohjaan (ulkopuolelle näkyvin osin) kuvasin ketjupurkaimen styreenisoirosta pätkityillä ketjulenkeillä ja kolaelementtejä kuvaavilla poikittaisprofiileilla. Purkaimen käyttömoottorin koteloa kuvaamaan korin peräpäähän lisäsin styreenilevyn palat. Ovien alalukitus meni myös uusiksi purkainmekanismin takia. Sarjan vetokita oli huono ja vaihdoin sen miljoonalaatikosta löytyneeseen lisättynä oikeanmallisella käsiaukaisukahvalla. Lisäksi perään liimasin skrätsinä tehdyt Duomatic-ilmaliittimen, sähköpistorasian, heijastimet ja peruutusvalon. Runkoon pykäsin Volvo-tyyppisen teliakselin….Siitä muuten muistui mieleen, että telikoneikkohan minulta unohtui tehdä kokonaan… Hytin sisusta on maalattu jostain tehdaskuvasta mallia ottaen. Ohjaamon katolle lisäsin ohuesta metallilangasta radioantennin ja Hirschmannin LA-piiskan. ”Rekkavalo” keskelle ja äärivalot kulmiin hieman lisää oikeaa muotoa saaneena. Samoin kuormakorin kulmiin äärivalot johtoineen. Peilit saivat lämmityskaapelit ja lasinpyyhkimiin laitoin vesiletkut. Paineilmasäiliöihin referenssivalokuvassa näkyvät putkien vedot. Raidat maalasin maskiteipin avulla rajaamalla. Tekstit sain kätevästi ja edullisesti tulostutettua paikallisessa kopiointifirmassa omalle siirtokuvakalvolle. Michelin-ukot tulostin piirtoheitinkalvolle. Maalaamalla tausta valkoiseksi ne oli helpompi leikata ja liimata paikoilleen kuin siirtokuvana, joka olisi vaatinut muotoonleikatun taustan. Samalla tulostin intercooler-tekstin, koska sarjan siirtokuvan kirjasimet olivat liian isot mahtuakseen maskin ripojen väliin. Rekisterikilvet poimittu netistä löytyvällä rekisterieditorilla ja tulostettu siirtokuviksi. Kuormatilan etureunaan laskostuva pressukatto on kreppipaperia pingotettuna poikittaisten metallitankojen päälle. En sittenkään lähtenyt paljoa rotjaamaan autoa turvepölyllä, koska kuvassakin se on puhtaan näköinen. Ainoastaan pressun päälle ruiskutin hieman ruskeaa, koska sinne ei painepesurilla yleensä yllä. Muutenkin turvekalusto pestään huolella jo palovaarankin takia. Lisävalot nokalle otin ralli-Minin sarjasta. Siinäpä se pääpiirteittäin. Tuota aurinkolippaa en millään saanut mieleisekseni läpikuultavuuden suhteen. Onko joku kokeillut, miten kynsilakka toimii tällaisessa kohteessa? Kyllä tuo oikea päivänvalo on aivan ehdoton kuvaamisessa. Sen olen huomannut katsellessa näitä kollegojen ulkosalla otettuja kuvia. Kun eilen sattui puoliltapäivin juuri olemaan pieni hetki valoisaa ja sateetonta ulkona, päätin pystyttää ”kuvaus-studion” sinne.
Yamaha YZR 500 1974 5.3.2017 08:15 Malli
AJ kirjoitti:
Rakenna ihmeessä joskus joko Jarno Saarisen Yamaha
Joo…noita muita linkeissä esittelemiäsi Paronin kulkupelejä ei taida olla tosiaan rakennussarjana olemassa. Tämä Italerin 500-kuutioinen 0W20 taitaa olla ainut, josta saisi muuntamalla tämän: www.sportbikerider.us/Pics28/1973-Yamaha-TZ-500-30298.jpg En muutenkaan erityisesti ole innostunut niinkään kisavekottimista. Eniten viehättää raskaat maantiepyörät. Ja niissäkin ajanjakso moottoripyöräilyn alkuajoista korkeintaan 1970-80-luvulle. Oikeastaan rajaksi voisi vetää pinnavanteiden katoamisen. Inspiraatiota odottaa seuraavaksi kaksipyöräisten puolella Tuutti-Honda.