Pienoismallit.net

Ari Oksanen

Dornier Do17z: Muita muutoksia 20.7.2019 12:25 Rakennusblogi
Hei! Tuolla aikaisemmassa merkinnässä pyysit kommentoimaan mahdollisista korjauksista. Tässä pari, jotka osui silmiin muutoin hyvin etenevässä mallissasi.

Ensiksi tuo sokkolaskulaitteen dipoliantenni: Näyttäisi, että puoliskot eivät ole keskenään linjassa? Lisäksi tankojen päiden pitäisi kaartua rungon sisään ja yhtyä siellä samaan kytkentäpurkkiin…elikkä näin: www.pienoismallit.net/profiilit/3837/kuvat/kuvapankki/kuva_149840/

Toinen juttu voi olla hankala korjata enää tässä vaiheessa: Visenttitunnukset näyttäisi menneen ristiin. Elikon pää pitäisi olla lentosuuntaan päin.
Dodge vani 16.7.2019 13:09 Malli
Kiitokset!

Säilytän joitakin malleja vitriinissä. Silti tästäkin piti sutia pölykerros pois ennen kuvausta. Pidän enemmän automalleista(kin), joissa on käytön jälkiä. Siksi koetan tehdä niitä omiinkin malleihin..eli pölyä on helmoissa. Tässä sarjassa ei ollut kirkasosia lainkaan valojen osalta. Tämä lienee yleistä AMT: n sarjoissa? Vilkut ja Talmun huomiovalot maalasin suoraan kromin päälle, mutta eihän niistä luonnollisia saanut. Kromiset ajovalojen irvikuvat sentään olen kaivertanut aina pois ja korvannut erillisillä umpioilla.

Duoda…valikoimaahan ei tunnu piisaavan. Pakettiauto-sarjoja ei tunnu olevan kovinkaan montaa. Chevyä ja Volkkarin T1:tä kyllä löytyy, mutta muita merkkejä ja varsinkin 1960-1980 vuosimallin autoja ei hirveesti ole.

Jatkoa kyllä pukkaa. Työn alla parhaillaan eka omistamani auto: Ford Transit Mk.1 diesel vm. 1975.
Dodge vani 16.7.2019 08:46 Malli
Kiitos!
Dodge vani 15.7.2019 19:16 Malli
Kiitos Kimmo!

Piti oikein kaivaa sarjan rakennusohje esiin, jotta pystyisin kertomaan mitä tuli vuosikymmeniä taaksepäin tehtyä. Näköjään sarjan sisusta on ollut yhtenäinen kaukalo. Sivuovelle on täytynyt leikata siihen aukko. Sisäverhoilu muistutti jo alunperin napitettua plyyshikangasta. Takaosan pöytä on itse tehty ja penkit otettu jostain toisesta sarjasta. Lipasto myös itse tehty styreenilevystä. Lokinsiipiovi on tehty sarjan korista irtileikatuista pariovista kittaamalla niiden välinen sauma ja lisäämällä kaasujouset, aiemmin kaukalosta leikattu sisäverhous ja sähkölukkoa kuvaavat osat. Aurinkolippa muotoiltu styreenilevystä. Italerin raskaankaluston lisävarustesarja on myös ollut detaljien luovuttajana: torvet , äärivalot ja matkustamon kukkaruukku. Palmunlehdet Matchboxin 1:76 Wespe-panssarivaunusarjasta, jossa oli mukana pieni pala aavikkomaisemaa palmuineen. Etupenkit muutettu…oliko nimitys kipparin penkki..taaksepäin käännettäviksi. Pyöreä ikkuna lisätty. Ohjauspylvääseen lisätty vaihdekeppi ja vilkkuviiksi pianolangasta väännetyillä osilla. Jotain tämäntyylistä tuli väkerrettyä.

Haaveena minullakin on ollut nuoresta asti "oikea" vani, mutta aikoinaan opiskelijan budjetilla piti tyytyä Transittiin ja myöhemmin Hiaceen, joita ei maamme tiukkojen lakien mukaan pystynyt oikein rakentelemaan. Olin jonkin aikaa nimellisenä jäsenenä VTCF:ssäkin, mutta en kehdannut Hiacella mennä kokoontumisiin.
Dodge vani 14.7.2019 14:53 Malli
Kiitos Ismo!
Heh…tuo alusta on joskus ehkä seitkytluvulta asti erilaisissa öljyissä, vaseliineissa, liuottimissa tms. "marinoitunut" kokolattiamaton pala. Uusin kellariin metalliset säilytyshyllyt puisten tilalle. Yhdellä hyllyllä oli ollut talomme edellisen omistajan jäljiltä säilytyksessä em. kemikaaleja sisältäneitä vuotaneita purnukoita. Matto oli valmiiksi elävöitynyt melkein aidon nurmikon näköiseksi ja pienen Teepol-pesun jälkeen otin sen valokuvausalustaksi.
Surmanajaja Onni Suuronen 26.4.2019 19:32 Malli
Nostalgisia tuntemuksia tämä herättää. Olisiko ollut Suonenjoen Mansikkakarnevaalit, missä Suurosten show tuli koettua. Minullakin on muistoissa Veli-Matin tapaan tynnyrin huojuminen, pärinä sekä savunkatku ja lisäksi nuo renkaanjäljet tynnyrin seinällä. Hieno pala historiaa pienoiskoossa. Pienenä huomiona pyörän kiinnitys seinälle. Itse olisin tehnyt sen renkaiden kohdalta. Moottorin pohjassa oleva tappi hiukan rikkoo muuten hyvin luotua illuusiota.
Avro Lancaster B Mk.I/III 25.3.2019 17:49 Malli
Rane kirjoitti:
Raimo ihmetteli niitä pikku nappuloita siipien etureunoissa. Mitähän lienevät?
Kaapelileikkurit sulkupallojen tms. vaijereita varten.

www.bbrclub.org/Balloon%20Cable%20Cutting%20Device%20for%20Aircraft.htm
English Electric Lightning F.6 9.2.2019 18:26 Malli
Kiitos Kalle!

Tuo lähes 20000:n kilon painoa korostava yksityiskohta unohtui kokonaan. Se käväisi mielessä jossakin vaiheessa, mutta muistini ei riittänyt tuossa kohden loppudetaljointiin asti.
Kapeat renkaat olivat massiivisen Lightningin yksi heikkous. Ne eivät tahtoneet kestää kovinkaan montaa laskua ennenkuin menivät vaihtoon.

Ari
English Electric Lightning F.6 6.2.2019 17:29 Malli
Kiitos!

Ari
English Electric Lightning F.6 6.2.2019 16:55 Malli
Kiitos AJ!

Figuurien mallaus on meikäläisellä vielä aloittelijan tasolla, mutta ne antavat hyvän käsityksen varsinaisen kohteen koosta. Seuraavissa malleissani ajattelin kehittää tuota osa-aluetta automallien yhteydessä parissakin eri mittakaavassa. Lentohärpäkkeet alkaa toistaiseksi tympiä…joskin uudesta Airfixin 1:48 Blenheimistä kuoriutuu aikanaan ilmavoimiemme BL-110.

Alkupään Lightning-versioissa mahanalussäiliö oli muuten irrotettava ja mainitsemassani lähdeteoksessa on kuva ko. asussa olevasta yksilöstä huollon jälkeisellä koelennolla. Siinä olisi veikeä mallailukohde.

Ari