Pienoismallit.net

Ari Oksanen

Uutuuksia maailmalta   18.11.2010 20:42
Antti Lappalainen kirjoitti:
Voi kyllä, vaikka harvemmin näkee "sileänä".
Aivan. Palveluskäytössä olevassa koneessa on periaatteessa aina sisäripustimet paikallaan siiven rasitusten minimoimiseksi. Joskus koelentoja saatetaan tehdä sileänä.
Uutuuksia maailmalta   18.11.2010 18:26
Tom Brunila kirjoitti:
Ensimmäiset kuvat Revellin 1/32 Hawkin valurangoista
No nyt joku rakennussarjan valmistaja on on edes yrittänyt saada Hawkin pyrstökartioon oikeita muotoja. Viilaamista noiden kuvien perusteella kuitenkin riittää. Kuomusta näkyy puuttuvan räjäytyslangat, joita on jälkeenpäin hankala mallata. Nokkateline näyttäisi olevan lähellä oikeita muotoja verrattuna muihin sarjoihin. Hyvää on myös imukanavien sisäosat. Ohjaamon lattian peitelevyihinkin on saatu eloa jäykisteet kuvaamalla. Tämä saattaa juotua hankintalistalle, kunhan sitä rupeaa saamaan.
Mistä Iljušin DB-3   7.11.2010 08:57
DB-16:n viimeisestä lennosta löytyy tarinaa Matti Hämäläisen kirjasta Pommituslentolaivue 46. Koneesta on myös muutama kuva heinäkuulta 1944, jolloin it:n vaurioittama kone joutui lentokonetehtaalle korjattavaksi. Näissä siinä on vielä alumiinipronssinen alapuoli. Voi olla, että korjauksen yhteydessä tilalle vedettiin tuon ajan käytännön mukaan DN-väri??? Varmuudella en voi sanoa. Yhdessä ryhmäkuvassa ovat koneen viimeisellä lennolla mukana olleesta miehistöstä ohjaaja ja ampuja. Koko miehistöhän siis selvisi vammoitta tästä pakkolaskusta.
Mistä Iljušin DB-3   6.11.2010 18:21
Matias Tuomela kirjoitti:
Aloin maalata koneen pohjaa vaaleanharmaalla, vai oliko koneen pohja tosiaan sinertävä?

oranssi "nauha" on ilmeisesti itärintamatunnus
Mikä koneyksilö on kyseessä? Alapuoli on varmimmin alumiinipronssia tai ns. DN-sinistä. Omakonetunnusnauha on keltainen, ei oranssi. Lapin sotaan osallistui vain kolme DB-konetta. Muista mallata myös kävelykaide rungon vasemmalle puolelle. Keltaiset tunnusmalaukset käskettiin poistettavaksi kaikista Ilmavoimiemme koneista 14.9.1944 mennessä. Mihin aikaväliin se Lapin sota sijoittuikaan?
Mistä Iljušin DB-3   5.10.2010 11:37
Tässä suuntaa antavaa piirroskuvitusta. mkmagazin.almanacwhf.ru/avia/db_3.htm
Kynäruisku   4.10.2010 18:50
jani huovinen kirjoitti:
mikä oljy olisi paras?? ja mikä lähtisi normaalilla ruisku ohenteella??
Paremmuudesta en tiedä, mutta minä käytän aseöljyä.
Kokemusia eri akryylimerkeistä   29.9.2010 10:23
Veli-Matti Sivonen kirjoitti:
Ohenteena on tosiaankin toiminut niinkin eksoottinen aine,kuin vesijohtovesi. Ei sitä hyviä viinaksia viitsi enää ruiskun läpi suihkia…
Minä käytän Tamiyan maalien ohentamiseen ja ruiskun pesuun Lasolia, eli auton lasinpesunestettä. Toimii tosi hyvin.