Pienoismallit.net

Antti Vanhala

Heinkel 177 referenssejä?   14.9.2011 16:39
Referensseistä vielä: Tässä pari linkkiä, joista löytyy referenssiteos jos toinekin!

www.farposst.ru/phpBB2/index.php?sid=a9ac806c16c9fd63dad02e2554ceb3bb
- Venäjänkielinen, mutta se ei ole juuri haitannut. Ei edellytä kirjautumista.

ja

www.militaryzone.info/forum/index.php
- Englanninkielinen, suurin piirtein sama tarjonta kuin edellisessä, edellyttää kirjautumista.
Ei saa unohtaa myöskään K.A. Merrick:n kirjoja Luftwaffe Camouflage And Markings Volume One ja Volume 2!
On esitetty jo mainittujen lisäksi myös, että ko.vihreät olisivat ensimmäinen kokeilu uusilla RLM sävyillä 82 ja 83. Samoin toiseksi vihreäksi on spekuloitu sävyjä RLM 80 ja RLM 02.
Kaiken kaikkiaan Luftwaffen naamiomaalausten (yllättävä) kurittomuus on meille mallareille loppumaton ilon lähde; aina on jokin uusi kuosi löydettävissä! Parasta kaikessa on, ettei kukaan osaa sanoa tarkalleen millaisia nämä sävyt olivat. 30-40 luvun maalinvalmistustekniikka ei ollut yhtä eksaktia kuin mihin olemme tottuneet ja maalien sävy vaihteli valmistuserästä toiseen huomattavasti. Tästä syystä parasta on, jos mallin esikuvana olevasta lentolaitteesta löytyy aito värikuva, josta voi tehdä johtopäätöksiä käytetyistä sävyistä. Ei tosin silloinkaan luotettavasti, mutta kuitenkin… Siis: Voit itse asiassa valita käyttämäsi sävyt melkoisen rentoutuneesti niiden värikarttojen ja ehdotusten perusteella mitä netistä löytyy. Pääasia on, että itse olet niihin tyytyväinen! Kukaan kun ei voi tulla sanomaan niitä ehdottoman vääriksi.
Lopuksi: Luftwaffen naamiomaalausvärit ja kuosit, erityisesti sodan loppuaikojen osalta, ovat loppumaton väitteiden, spekulaatioiden ja tulkintojen työmaa. Niiden parissa vierähtää vuosi jos toinenkin!
Katsastakaapa tämä! - Kun vielä joskus tekisivät XXI:n 1/72 mallina!
( juu! - tiedän! vacuformina löytyy!)

www.revell.de…e0b4515850b57&KZSLPG=&offset=1&cmd=show&ARARTN=05015&sp=1