Pienoismallit.net

Uoti Helin

Mig Lucky Varnish ja MRP   6.11.2020 17:46
Lucky lakat toimivat hyvin viimeisenä kerroksena, mutta ei oikeastaan missään välissä, esim. säestämisen pohjalla tai siirtokuvien alla. Tuntuu että esim. pelkkä vesi alkaa irroittamaan lakkaa. Oman kokemukseni mukaan.
Selkeästi kirjoitettu ja mielenkiintoista luettavaa.

Omalta osaltani voin todeta, että mallailen löyhästi esikuvan mukaisia malleja eli samankaltaisiin, saman ajan, esikuviin pohjautuvia, käyttäen enimmäkseen lähteenä kirjallisuutta. Lisäksi ajattelen, että mallisarjan valmistaja olisi omalta osaltaan ”varmistanut” sarjan ja sen esittämien yksilöiden sopivuuden toisiinsa (toivossa on hyvä elää). Yksittäisiin yksilöihin en ole uskaltanut vielä keskittyä. Yleensä jo maalisävyjen valinnassa meinaa mennä hermot, mitäpä kävisi jos pitäisi vielä alkaa miettimään niittien lukumäärää, tmv.
Ulkomaiset verkkokaupat   23.1.2019 14:19
Olli J. kirjoitti:
Onko kellään ollut ongelmia Puolan toimitusten kanssa? Itse olen sieltä tilannut aiemminkin ilman mitään ongelmia, mutta toisaalta olen lähinnä ulkomaisilta mallareilta kuullut, että tuotteet eivät aina syystä tai toisesta lähde maasta. Tein tilauksen Plastmodelilta vuoden vaihteen tienoilla ja sain heiltä ilmoituksen, että toimitus on lähetetty 9.1. Sain seurantakoodin, jonka mukaan viimeinen tapahtuma on: 2019-01-11 08:17 WER Warszawa, Sent from Poland. Ja siihen loppuu. En tiedä täytyykö tässä pikkuhiljaa olla yhteydessä toimittajaan vai Suomen postiin vaiko odotella vielä?
Vähän näemmä vaihtelee nopeus. Oma paketti lähti Puolasta Suomeen 18.12. heidän postin seurannan mukaan ja vasta 22.1. on eka kirjaus täällä päässä. Samaan aikaan samalta toimittajalta toimitettiin vajaa kaksi viikkoa lyhyemmässä ajassa Helsinkiin samankaltainen lähetys. Onkohan joku logistiikkahäiriö ollut välissä. Rekka hangess tmv.

No, nyt tuo oma paketti on vihdoin noudettavissa.
Kameralle on oma paikka takarungon puolivälissä.

Kiitos Jari. Jossain väripiirroksessa taisi ollakin sinertävät täplät noissa kohdin. En ole tuollaisiin valoihin aikaisemmin osannut kiinnittää huomiota.
Teen Airfixin 1/48 Curtiss P-40B konetta. Toisin kuin 1/72 kokoluokan koneissa, tässä on pienet pyöreät ikkunat ohjaamon takana, siiven yläpuolella. En tarkoita niitä kuomun takana olevia pitkulaisia ikkunoita.

Mihin noita on käytetty? Sijainnin puolesta pilotin on vaikea tai mahdotonta hyödyntää niitä eli ovatko tarkistuksia varten? Ovatko ne edes ikkunat? Tosin paikka olisi aika omituinen esim. valoille.

T:Uoti
Ljubljanan pienoismalliliikkeet   28.6.2018 13:52
Kielestä mitään ymmärtämättä, lieneekö tämä mallikauppa mladi-tehnik.si

Sijaitsee jollain ostarilla? www.btc-city.com/trgovina/349/mladi-tehnik

Tässä on toinen, jonka sivuilla mainitaan Revell, muuten näyttäisi olevan "lelukauppa"? www.moko.si/modeli/
HupiCon - mitkä on fiilikset?   12.4.2018 20:53
Mika A.C. Heikkilä kirjoitti:
Saas nähdä miten lähtee liikkeelle. Kaikkea hyvää tapahtumalle - ei noita liikaa ole ainakaan noin prameissa puitteissa. Kauppiaita tuskin lienee paikalla? IPMS näköjään sittenkin organisoi mallikisan.
Eikös HPNS ainakin ilmoittanut menevänsä paikalle.

Itse taidan jättää väliin. Aika monta pienempää näyttelyä/kisaa on tänä vuonna muutenkin kalenterissa ja Nordic Challenge taitaa olla kohdallani kauden ”päätapahtuma”.
Myydään jatkuvatoiminen Sparmax kompura + Neo for Iwata CN 0.35 ruisku + kangaspäällysteinen letku.

Kompura suoraan käytöstä, ruisku ollut jonkin aikaa kaapissa, mutta testattu tänään ja todettu toimivaksi.

Hp. yhteensä 95 eur
(Yhteydenotot yv:llä, Myydään ensisijaisesti pakettina, ei vaihtoa. Tavarat Vantaalla)
(Maalaustestissä käytetty Dartin koppa ei kuulu kauppaan :) )

www.pienoismallit.net/media/kuvat/13/40/20/134020.jpg
www.pienoismallit.net/media/kuvat/13/40/24/134024.jpg
www.pienoismallit.net/media/kuvat/13/40/22/134022.jpg
M: Pienoismalli -lehtiä   22.5.2016 11:20
n. 50 kpl Pienoismalli -lehteä.

v2008 4 kpl
vuodet 2009 - 2015 kaikki
v2016 1 kpl.

Hp 50 eur.

Vaihto myös esim. Tamiyan uusi easy eight (M4A3E8 Sherman) tai joku uudehko tamiyan 1/35 ekan maailmansodan tankki (somua, B1 bis, Matilda). Myös Tascan Sherman MA41 Eduardin laatikossa kiinnostaa. Rye Fields Models Tiger I sisustalla.

Nouto Vantaalta. 0400 154 838 / yv
Kyllähän sitä ohenninta kuluu jonkin verran. Itse käytän Ultimaten Airbrush Cleaneria akryylimaalien kanssa ruiskun puhdistamiseen. Ohentimet ja puhdistusaineet tuntuvan maksavan suunnilleen saman verrran, mutta jollakinhan se ruisku on puhdistettava.

Käytän Vallejon maaleja suurelta osin (ja myös Lifecolor/AK/Mig) ja niiden kanssa tuo pelkkä läpiruiskuttaminen sekä ruiskun pään tukkiminen siten, että ilma virtaa maalikippoon ei puhdista ruiskua riittävästi, mutta riittää kun vaihdan väristä toiseen kesken maalaussession. Aluksi oletin sen riittävän loppupuhdistuksessa mutta useasti seuraavalla maalauskerralla ruiskun läpi ei oikeastaan tullut mitään. Syynä tukkeutunut kärki eli sen laitoihin kertyi maalia, joka ei sitten lähtenytkään tuolla puhdistusaineen ruiskuttamisella mihinkään. Nykyään irroitan neulan ja kärjen jokaisen pidemmän maalaussession jälkeen ja puhdistan ruiskun maalikanavan pienellä "pulloharjalla" ja tarkistan ettei kärkeen ole jäänyt maalia.