Pienoismallit.net

Esko Rusi

MT-437 eilen 21:56 Malli
Uskalsit sitten tehdä Suomi mallin ;) Mutta hienolta näyttää eteenkin maalaus /pintakäsittely. Jos viellä saisi kuvan yläpinnasta niin näkisi siivissä olevat värirajat. Kannatti palata mallailuhommiin pienen tauon jälkeen.
Kaljaasi ASTRIG 22.1.2020 18:10 Malli
Sieltähän ne kuvat löytyvät, hienoa työtä jossa varmaan on aikaa vierähtänyt kun kannen alapuoliset rakenteetkin on rakennettu.
Roar Ege: Valmis 19.1.2020 17:05 Rakennusblogi
Kiitos Kai, valokuvausta ja valaistusta täytyy viellä kehittää. Tausta kangas on todellisuudessa sininen mutta näyttää kuvissa lähinnä ruskealta.
Roar Ege: Valmis 19.1.2020 15:53 Rakennusblogi
Tervehdys Matti,itsekin olen tuohon tervapintaan tyytyväinen samoin kahvilla värjättyyn purjeeseen, luomua kaikki värikäsittelyt. Puunaulaukset tein piikillä, pienellä painalluksella ja pyöräytyksellä ja kevyt tervakäsittely pintaan jolloin väri jäi reikiin.
Porsche 356 17.1.2020 21:49 Malli
Tyhjentyneet renkaat ja alustan ruoste ovat todella realistisen näköiset mutta pakoputki/pakosarja aivan kuin suoraan valurangasta irroitettu osa paikalleen liimattuna.
Kaljaasi ASTRIG 17.1.2020 17:51 Malli
Tervetuloa pienoismallinettiin Risto. Hienon kaljaasin olet rakentanut, voisi jopa sanoa kauniin. Nämä pelkkien piirustuksien ja kuvien pohjalta tehdyt mallit vaativat aikaa ja suunnittelua. Käden taidot kohdillaan.
Raatteentie 12.1.2020 17:16 Malli
Valitettavasti Jouni poistui keskuudestamme keväällä mutta hienot dioraamat jäävät elämään näille sivustoille.
Roar Ege: Tervaa pintaan 10.1.2020 17:04 Rakennusblogi
Tynnyrit tein 20*20 balsarimasta. Ensin sopivanpituisiksi pätkiksi, sitten 14 mm oksaterällä (en tiedä onko tuo virallinen nimike mutta terällä jossa on olematon keskipiikki) parin millin poraus kumpaankin päähän. Sitten vaan muotoon vuolemista ja hiomista. Kaivertimella lautojen raot ja väriä pintaan. Vanteet tein sinappituubin pellistä ja värinä oli Revelin no 9. Sinappituubin pelti on hyvää materiaalia, saa leikattua normaali saksilla ja kestää taivuttelua moneen kertaan. Hieman on liian pehmeää tuo balsa vaikka helppo muotoilla.
Jos omistaa sorvin niin silloin olisi helppo tehdä pyökistä tai tammesta. Löytyyhän näitä valmiinakin mutta askartelun ilo jää silloin pois.
Tuo tervan tuoksu tuntuu mietona ainakin viikon ajan, paljon mielyttävämpi kuin revelin ja humbrolin maalit ja lakat. 14 v poika ihmetteli miksi täällä haisee samalle kun koulussa on kalapäivä, en ihan ymmärtänyt.
La Belle, 1684: Alkutilanne 8.1.2020 21:34 Rakennusblogi
Hienoa, saadaan yksi puulaivan rakennusplogi lisää. Itselläni vasta toinen puulaiva rakenteilla joten en viellä lähde pelkkien piirustuksien myötä rakentelemaan. Tuo mittakaavahahmo on hyvä ja selkeyttävä asia, tein viikonloppuna itsellekin vastaavan.
Tykkibarkassi: Maalausta… 2.1.2020 11:06 Rakennusblogi
On siinä saanut peltiä taivutella ja kuten Raimo totesi suurin osa rakentelusta varmaan kulunut suunnitteluun ja sovitteluun. Sinulla alkaa olla hieno kokoelma Chapmanin saaristolaivastoa. Kiitos taas historiasta.